ASI-BG.COM • Виж темата - Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

С участието на: Кенан Имирзалъолу, Бергюзар Корел, Четин Текиндор, Мелике Ипек Ялова, Ръза Коджаолу и Явуз Бингьол
karadayi__

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Чет Ное 21, 2013 6:10 pm

Еркан Бекташ (Erkan Bektaş)Изображение
Това е артиста, чийто герой Явуз Изображение вбесяваше Саваш и сие Изображение в "Любов и наказание" (Ask ve Seza).
Добър артист, с театрална закалка и собствен театър. Отдавна не бях чела нещо за него. Но ето Изображение реклама за подмомагане на млади музиканти.

Изображение Изображение Изображение
http://izleyiciplatformu.com/haber/935- ... estek.html
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Нед Ное 24, 2013 11:11 am

Изображение Nurgül Yeşilcay speaks to Ayşe Arman Hürrıyet http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/250 ... MtxKz.dpuf
Изображение http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galer ... y-02112013

БЯГАМ ОТ ВСЕКИ МЪЖ, КОЙТО НОСИ ШАЛ И ГОВОРИ ТВЪРДЕ МНОГО
 : Изключително естествена. Каквото и да означава това. Говори свободно/открито. Не, благодаря. Не на стратегията. Като свърши, къде ще ни отведе тази разговор? не се знае.
Интелигентна, любезна, порочна /в добрия смисъл на думата/, забавна и добра майка. Изправяла се е пред много препятствия и ги е преодоляла сама, тя има трудности, и не е колебае да говори за тях, тя не претендира да бъде "Супержена". Разбира се, знаем, че тя е много добра актриса... Скоро тя ще участва в сериал на Сердар Акар, сериал, който ще залепи зрителите към телевизионните екрани, тя ще е в ролята на жена детектив. Говорихме за всичко, за което две жени си говорят, като се видят. Снимките направи Мехмет Тургут.


Откъде дойде историята за раждането във вода? Искаше да направиш нещо по-различно, или това е нещо, което винаги си искала да направиш?
- Когато бях бременна, опитах всичко - пилатес, ходих на дихателни упражнения, прочетох тон книги, гледах много документални филми...
Значи си била работохолик, докато си била бременна?
- Абсолютно. Не очаквах това от себе си! Влезе ми в главата, че ще родя във вода. За съжаление това беше възможно само в Украйна, Русия и Германия.

РАЖДАНЕТО ПРОДЪЛЖИ 48 ЧАСА
И ти какво направи?
- Нали съм си инат, така че в болницата създадохме условия за раждане във вода, доколкото беше възможно. Раждането на детето ми беше комедия, отне 48 часа. Имаше една американска акушерка, моя лекар, лекар от болницата, 10 медицински сестри, които искаха да станат свидетели на раждането във вода. Сестрите ми, този и онзи...
Басейн?
- В болничната стая. Нещо като детски басейн за игра . Постоянно измерваха температурата на водата. Влизах и излизах, влизах и излизах...
Родилните болки започнаха ли?
- О, и то как. Аз съм в басейна и постоянно проклинам. Американската акушерка беше толкова сладка, непрекъснато казваше "Ние сме настроени положително! Не гледаме часовника, мислим положително!". Не можех да мисля позитивно. Постоянно крещях, крещях на всички, крещях и на жената. Гонех всички от стаята. Бях в такова параноично състояние, че си мислех, че ще предизвикат фалшиви болки, или щяха да извършат цезарово сечение. Всъщност, нямаше такова нещо. Отказвах епидурална упойка, настоявах, че искам това да бъде естествено раждане.
В края на краищата, роди ли във водата?
- Не. Периодично излизах от водата, в един от тези моменти лекарите казаха: "Той идва" и Осман Неджат изскочи. Изчака 48 часа във водата, след което изскочи навън за 10 секунди!
Не е имало епидурална упойка?
- Не. Беше напълно естествено. Точно, както жените са раждали на полето.

СТАНАХ ПО-ЖЕНСТВЕНА
Майчинството промени ли те?
- Много. Тази интензивна личност от преди изчезна. Появата на първите зъбки на детето, отглеждането му/възпитанието му, това се оказа трудна работа. Разбира се, вглеждате се в хората по различен начин. Вместо да съдите някого, вие си мислите "Как този човек е отраснал?".
По-чувствителна ли стана?
- И то как. Плача над всичко. Също започнах да се страхувам от смъртта. "Ако умра, кой ще се грижат за детето ми?" Това беше нещо, за което не можех да спра да мисля. Преди летях с парапланер, сега, дори да насочат пистолет в главата ми, абсолютно не/няма да го направя! Сега казвам "Нямам нужда от приключения, остани си вкъщи увита в синьо одеяло."
Сега чувстваш ли се по-женствена?
- Да, но това е свързано по-скоро с възрастта. Да бъдеш майка на син, всеки ден те ласкаят, ще чуете: "Майко, толкова много те обичам, Майко, ти си най-красивата", и това повдига духа.
От кое синът ти се възхищава най-много в теб?
- Всичко. Той вижда някой и казва: "Майка ти си много по-красива". Чете нещо за очите и казва "майка, твоите очи са много по-красиви". Дори настоява, че имам красиви уши. Иска ми се да намеря такъв човек/мъж!
Колко силна е връзката с твоя син?
- Много. Ние си говорим за всичко. Ходим на почивка заедно. Ходихме в Англия, имахме само 1,000 паунда. Всичко планираме заедно. Мога да кажа "Ако направим това, или ако ядем тук, няма да мога да ти купя играчката, която искаше. Няма да има пари!" той ще отговори "Добре". Хранихме се в на не толкова скъпо място, след което, той получи играчката, която искаше. Може да е само на 8 години и половина, но ние сме партньори по отношение на парите и прекарваме време заедно.

ПРЕДАТЕЛСТВО Е МНОГО ЛОШО
При нормални обстоятелства, когато една жена стане майка, тя става слаба. Но ти не си загубила образа на Нургюл. Една и съща жена си. Всички приемат теб и сина ти. Как го постигна това?

- Всъщност, човек сам се мотивира, "Сега съм майка, и не трябва да правя това. Аз съм на тази възраст, трябва да действам по този начин!". Аз не се поставям в тази категория.
Не смяташе, че е необходимо да криеш приятеля си. Като не го скри, всички приеха това...
- Не съм направила нищо лошо. Предателството/измяната е лошо нещо. Аз не съм предала/изменила на никого. Аз съм необвързана, и той е необвързан, и ние имаме връзка, ние не нараняваме никого. И? Ние сме отгледани да мислим "Какво ще казжат другите". Наистина това е нещо, с което ние се сблъскваме всеки ден. Онзи ден слушах една песен, която имаше следните фрази - "Ако Бог не иска листата да падат, те няма да падат!" и "Имам съпруг и моите приятели ми се смеят". Това не се случва никъде по света. Мен какво ме засяга, като искат да се смеят, нека се смеят.
Ти си приятелка/гадже/, майка и известната актриса, и в същото време носиш името Нургюл Йешилчай. Как се справяш с всичко това?
- Това може да бъде и трудно. Точно сега няма да каже: "Мога да се оправя всичко, мога да преодолея всичко". Понякога казвам "Стига".
Колко трудно е това?
- Трябва да се справям с всичко. Понякога ми се иска родителите ми да бяха живи и да ми казват: "Не го прави! Ще се отречем от теб!". Това ще ми помогне да дойда на себе си. Или може би един шамар отзад с чехъла на майка. Но те не са живи...
Няма ли някой, който да ти даде съвет?
- Не.

БЯХ МНОГО МЛАДА, КАТО ГИ ЗАГУБИХ
Какво е да загубиш и двамата си родители?

- Лошо е. Не бащата, а майката е тази, която наистина закриля. Мисля, че една майка е крайъгълният камък на дома, тя решава всичко, тя е винаги там. Докато посещавате Университета се обаждате на майка си и да й кажете: "Майко, останах без пари". Тя винаги има някъде скрити пари, или намира начин да вземе и да ви изпрати. Бащата е по-прям "Добре, ще ти изпратя" или "Сега нямам". Той не разбира като майката. И майката и бащата, всеки мисли различно. Можеш да говориш с майка си за неща, които тя не разбира "Майко, днес имах тест по актьорство, мина така или така". Жената не знае нищо за актьорството, но тя слуша. Но с бащата, разговорът е по-скоро като "Татко, взех теста!", "Добре ли мина?", "Да, татко".
На колко години беше, когато загуби майка си?
- Бях на 20. Тя беше 53. Почина от сърдечен удар. След това баща ми почина...

ФАЗЪЛ САЙ ЩЕ НИ СЕ РАЗКРЕЩИ ЛИ?
Докато посещаваш университета, първо "İkinci Bahar", а след това "Asmali Konak". Ти стана известна в много млада възраст. Това вреди ли?

- Разбира се, беше стресиращо. На снимачната площадка на "Asmali Konak" пристигаха по 50 автобуса с хора. Те започваха да крещят "Нургюл, Йозджан!". Накрая си казах: „Сигурно губя разсъдъка си". Отидох на терапия. "Какво не е наред, това е да си известен" терапевта това ми каза. Той не можеше да разбере. Слава Богу, крайният резултат беше добър. Когато работиш с екип, който включва Тюркян Шорай и Шенер Шен, също осъзнаваш, че не разполагаш с лукса да станеш разглезена.
Съществува легенда за "халат" появила се по време на посещение в Консерваторията в Ескишехир...
- Това беше младежка лудория! Затове не трябва да се убиват младите! Бях на 21 години, и Фазъл Сай крещеше на всички. Все още е така, но... Приятелят ми и аз си помислихме: "Какво би станало, ако присъстваме на концерта облечени в нашите халати, той щеше ли да ни се разкрещи?". Толкова много искахме това, не мога да си го обясня. Единственото, което искахме беше Фазъл Сай да ни види и да ни се разкрещи. Носехме халати за баня и отидохме. Реакцията на всички беше толкова нормална, и ние бяхме бесни! Никой не се изненада. Сякаш всички присъстваха на концерт в своите халати. Нашата цел беше да направим нещо лудо, но не успяхме. Но тази история се превърна в легенда.

СЛЕДВАЩАТА МИ РОЛЯ ЩЕ БЪДЕ НА ДЕТЕКТИВ
Ще работиш със Сердар Акар/режисьор/ в сериал, какво мислите?

- Много се вълнувам. Ще правим турска адаптация на сериала "The Killing". Ще бъда жена детектив. Действието на сценария е много любопитно . Режисьорът е страхотен, екипът е добър. Какво друго мога да искам?

СTРАТЕГИЯТА НЕ РАБОТИ
Добра ли си с парите?

- Такова впечатление ли оставям? Нула! Всъщност, мислех си за специалност икономика. Но и това не помогна.
Но правиш инвестиции...
- Да. Правя инвестиции в недвижими имоти, които според мен са задоволителни.
Опасно ли е да има пари в ръцете ти?
- Обичам да ходя на почивка. Ако ме оставят сама, щях да пътувам, да се храня и да пия. Синът ми има същия манталитет. Преди често пътувах. Сега вероятно съм по-умерена!
Мислех, че бащата помага...
- Така, така...
Станала си по-красива, в сравнение с преди, също си станала по-секси. Мислиш ли, че е така?
- Благодаря ти много. С напредване на възрастта, ние осъзнаваме, какво е да си жена. Сега мога да призная неща за себе си, нещо, което не можех да направя по-рано. По-честна съм. Например, последното нещо, което си купих е един чифт обувки от леопардова кожа, много съм щастлива...
Не ти пука, дали изглеждаш безинтересна/старомодно облечена...
- Вече не обръщам внимание. Да, имам, обичам леопард.
Заради известността ти, трябва да се грижиш за външния си вид, дори когато отиваш на пазар?
- Може би така трябва да бъде, но аз не го правя. Живея в центъра на Бебек, на минутата, в която изляза през вратата, репортерите започват да снимат. Надявам се, много скоро ще се изместим.
Сериозно ли трябва постоянно да се тревожиш за външния си вид?
- Веднъж говорих за това с Али Сайдан, той ми каза: "Дори вкъщи нямаш право да седиш по пижама". Бях отишла да го видя, бях облечена с анцунг и той ме критикува. Не са ме критикували преди и следователно това ми хареса. Мерал Окай също ме е критикувала. Това ме накара да се чувствам много добре. Например, когато щях да се развеждам тя каза: "Ела да се видим и да подготвим стратегия". Срещнахме се. Беше ми обяснено, отново и отново, и аз слушах с голяма сериозност. Но не направих нищо. След това ми се обади "Ако бях обяснила всичко това на камък, той би разбрал. Коя част не разбра!" Обичам да слушам другите хора, но правя това, което смятам за правилно.

АЗ НЕ ГОВОРЯ НЕГАТИВНО НИТО ПЪК ЩЕ ПОЗВОЛЯ ТОВА, ОТНОСНО БИВШИЯТ МИ СЪПРУГ
- Аз не говоря негативно за Джем, нито ще го позволя. Докато той не прави спектакъл за себе си, аз не казвам нищо. Разбира се, ние говорим за Неджат и това, което той е направил, но освен това, ние нямаме връзка. Но Джем е герой за Неджат. Неджат поставя себе си и баща си във всички приказни герои. Той може да не е моят герой, но имам уважение към него.

СИНЪТ МИ ПРИЛИЧА НА БАЩА СИ, НО Е ВЗЕЛ МОЯТА ХАРИЗМА
На какво най-много учиш Неджат?

- Да бъда честен. Никога да не лъже. Да се отнася добре с жените. Никога да вдига ръка/да не удря/ на жена. Опитвам да се отгледам мъж, който разбира емоциите на една жена.
Той на кого прилича?
- Точно като баща си, но е взел харизмата си от мен (смее се)
За какво спорите?
- Той е инат. Но в къщи се спазват моите правила.
А домашното?
- Не седя да подготвям домашното с него, казвам му "трябва да го направиш". Той трябва да го направи. Той обича учители и приятели си. Но освен часа по физическо той не обича другите часове. Всяка сутрин идва с някаква причина да не ходи на училище. Винаги едно и също "Кракът ме боли, или това го боли, или онова го боли, може ли днес да не ходя на училище" и аз отговаря "Не, отиваш".

КАКЪВ ЛЮБОВНИК, ИМА ЛИ ТАКОВА НЕЩО КАТО ЛЮБОВНИК?
На тази възраст, какво означава любовта за теб?

- На тази възраст това е нещо, което не е необходимо. Това трябва да бъде направено, когато сте млади и да сте свършили тази работа. В настоящия момент не е необходимо.
Защо мислиш по този начин, ти си само на 37 години?
- Много е трудно в този момент. Връзките са трудно нещо. Имате семеен живот, син, работа, кариера, толкова много шапки да жонглирате едновременно. Тогава идва някой в живота ви "Защо не посвещаваш известно време за мен. Защо това е така, кажи ми". Те практически искат да си главен готвач в кухнята и да знаеш какво искат в леглото. Да, и аз го искам, но това е, което получаваш!
От какво не можеш да се откажеш в един любовник?
- Нищо, има ли такова нещо като любовник!
Когато започне любовта, се изкачваш по стълбите, ами когато любовта приключи?
- Асансьорът, скъпа моя! Използвам асансьора. Това вълнение е отминало. Когато си влюбен, усещането за пеперуди, или безсънието през нощта, вече не съществуват. Станах по-нормално човешко същество.

ЛЮБОВНИТЕ СЦЕНИ НЕ СЕ РАЗЛИЧАВАТ ОТ ЦЕЛУВАНЕТО НА СТЕНА
Ти заяви, че "героят правили любов с мен" Обичам това изявление, от къде идват този вид изявления?

- Кълна се, понякога някой задава въпрос и аз се опитам да отговоря комично и се получава!
Добре, всъщност има ли нещо такова?
- Да. Всъщност, когато се снимат любовни сцени, сцени с целувки, си мислите, дали това подхожда на самия герой. Това е работа, и вие трябва да я свършите. Обратното е без значение. Когато четете "двете звезди са въвлечени в любовна афера, или любовна афера от екрана се превръща в реалност" е наистина глупаво. Това може да се случи понякога, но като цяло гледате да си свършите работата.
На снимачната площадка, с всички тези хора наоколо, как пресъздавате, че правите любов, или целувка и да сте съсредоточени?
- Вие не правите любов, а се концентрирате върху ролята. Ако наистина правех любов, щях ли да позволи някой друг да бъде там? В този момент просто си вършите работата и край.
Било ли ти е някога неприятно или неудобно?
- Не, никога.
Да кажеш нещо, като "Тук е твърде пренаселено, може ли някой да напусне"...
- Има някои, които правят това. Но аз не мисля, че това е правилно.
Любовните сцени често ли се презаписват?
- Никоя сцена не би трябвало да се повтаря 10 пъти. Може да има различни версии. Но обичам, когато режисьора каже "Много хубаво... Нека да го снимаме отново!". Ако е било хубаво, защо да се снима отново? Да, положителната енергия трябва да се усети от зрителите, но аз мога да предада това само веднъж или два пъти, на повече не съм способна.
Ами ако не искаш да целунеш мъжа, който стои пред теб?
- Мъжа какво общо има с това! Вие може да се целувате със стена. Едно и също е! Стоиш до камерата и говориш, не говориш с мъжа наистина. Просто е направено да изглеждат по този начин. Затова всичко е добро.
Добре, по време на тези сцени, ти трябва да изглеждаш перфектно и слаба, нали?
- Аз не изглеждам слаба на камерата. Аз и не мисля, че съм слаба. Но не се оплаквам. Една жена трябва да има малко месо по нея. Вярно е, че има моменти, когато спазвам диета. Но аз не се срамувам от тялото си.

БЯГАМ ОТ ВСЕКИ МЪЖ, КОЙТО НОСИ ШАЛ И ГОВОРИ ТВЪРДЕ МНОГО
Какви са очакванията ти от живота?

- Мисля, че новия сериал ще бъде много добър. Сърцето ми ще се пръсне. Също така тази година ще режисирам филм, и аз съм развълнувана за това. Искам място, където мога да прекарвам повече време със себе си. Нещо като ателие.
Искаш ли любов?
- Ако е писано да бъде!
Да си жена в твоето положение, постоянно пишат неща за теб, мъже?
- Разбира се, има такива, които пишат. Някои пишат много хубаво, някои пишат много грозни неща.
Някои мъже ще направят всичко, за да бъдат с известна жена...
- Отговарям им по подходящ начин. Ако са били грозни. Аз веднага казвам "Нека да не ходим там, не си прави труда!". Той е шокиран, разбира се. Но някои от тях са много сладки. Искам те да са в живот ми и да флиртуват с мен.
Кой вид мъже не понасяш?
- Оставяла съм мъже, защото караха луксозни автомобили. Мамка им, те са богати! Някой спираха трафика за тях, ходят наперено, вратата на колата им се отваря за тях, те не излизат от колата, не дават ключовете на камериера, не се шегуват, и вземат всичко, искам да кажа наистина всичко прекалено на сериозно. Най-вече себе си. Не мога да ги преглътна. Което е факт обаче, ако мъж си слага шал на врата, и става на минута щом будилника спре, бягай! Мъжът не трябва да говори много! Жената постоянно мърмори, а мъжът трябва просто да се съгласи с поклащане на глава. Има мъже, които обичат да говорят за себе си. Когато ги видя, ми се иска да припадна.
Добре, ами стиснатите мъже...
- Ай, въобще не ги понасям! Той трябва да направи нещо приятно. Но да не разваля и твоята изненада. Например, имате план, по който сте работили в продължение на дни, и тогава мъжът решава да ви изненада, това съсипва всичко. Също не мога да понасям мъж, който по цял ден седи в къщи по пижама. Също така не можете да слушате едно и също нещо в продължение на 40 пъти.
Любовник ли искаш или съпруг?
- Любовник. Да имам съпруг е нещо, в което не съм добра. Но ако искате деца, бракът е най-разумното нещо. В него наистина има нещо, което свързва семейството. За едно дете да расте в едно голямо семейство е нещо добро.

bg @keii

02 Kasım 2013, 19:46 Editör Cennet / Nurgül Yeşilcay speaks to Ayşe Arman Hürrıyet English Translation - See more at: http://izleyiciplatformu.com/haber/574- ... MtxKz.dpuf
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Нед Дек 01, 2013 8:46 pm

Изображение Джансу Дере ще участва в рекламни спотове за Range Rover Sport и ще получи Изображениеот фирмата - един бял луксозен джип с шофьор луда 2: плезене:
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Пет Яну 17, 2014 2:23 pm

"Her Sevda Bir Veda" Изображение от февруари, 2014
Пруцент: C Yapım
Режисьор: Tomris Giritlioğlu
С участието на: Nik Xhelilaj, Elif Atakan, Cemal Hünal, Gizem Ayaz, Devrim Evin, Cihan Canova, Güliz Şirinyan ve Defne Halman
Her Sevda Bir Veda | Fragman http://www.youtube.com/watch?v=oRmuy7g7rBc
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Сря Яну 22, 2014 9:20 pm

Нови турски сериали, които се очаква да започнат :
Изображение

"Ne Diyosuun" - Kanal D
"Kardeş Payı" - Star TV
„Kara Para Aşk” /"Мръсни пари и Любов" - на ATV
"O Hayat Benim"/"Това е моят живот"/-FOX TV /драма,16.о2.21014,неделя 21:45/
"Kurt Seyit ve Şura" - Star TV ... viewtopic.php?f=167&t=969
"Kızılelma" - TRT1/ екшън, крими, сряда 19:45/
"Zeytin Tepesi" - Kanal D /05.02.2014, сряда 20:00/
"Küçük Ağa" /Малкият Ага"- Kanal D /комедия, вторник 20:00/
"Düşler ve Umutlar" - FOX TV
"Her sevda bir veda"/Всяка любов раздяла" - Show TV /драма, 03.02.2014, понеделник 20:00/
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Съб Яну 25, 2014 12:07 pm

Изображение
Kara Para Aşk / Мръсни пари И любов
Изображение
Engin Akyürek , Tuba Büyüküstün, Nebahat Çehre, Erkan Can
Tuvana Türkay, İlkin Tüfekçi, Tansu Taşanlar, Ali Yörenç, Alper Türedi, Bedia Ener
Изображение
сценарий: Sema Ergenekon & Eylem Canpola
режисьор: Ahmet Katıksız

Официално е обявен на 24.01.2014г. по atv.
Изображение
Информация за Ahmet Katıksız: "Asi "(2-ри, 1-ви /2007-2008), "Болките на есента"(2-ри, 2008), "Ловен сезон"(2-ри/2010), "Хората на дядо ми"(2-ри/2011)./Отбелязала съм дизитата и филмите, които съм гледала с този режисьор./
 : Кратко резюме:
В сериала „Мръсни пари и любов” предмет ще е любовта.
Йомер служи в полицията. Той изпитва голяма болка и объркване защото научава, че годеницата му не е извършила самоубийство, а е убита. Той е готов да направи всичко за да разкрие убиеца и сключва сделка с държавата. Размяната ще е убиецът на годеницата му срещу изчезналите диаманти.
От друга страна, Елиф губи баща си в катастрофа. Тя разбира колко малко знае за баща си Ахмет. Баща й, който е бивш мафиот и пере пари на мафията, оставя дълг – диаманти в големи количества.
Сестрата на Елиф попада в ръцете на лошите. За спасението и е необходимо семейството да върне дълга. Йомер също търси диамантите. Междувременно диамантите са откраднати. Таййар също е решен да ги намери на всяка цена и да ги върне обратно, но в името на тази кауза ще се лее кръв. Всички преследват диамантите.
Отмъщение, любов, алчност, пари и дълбоко заровени тайни ще видим много скоро в „Мръсни пари и любов”.


* Първият промо фрагмент се очаква на 1 февруари 2014, а старта на излъчването - началото на март.
** Заснемането на екшън сцените в първите 5 епизода е поверено на Hollywood Universal Studio. Снимките ще бъдат на туристически и исторически места в Турция.
*** Още декември месец Sema Ergenekon е пуснала туит, че се снима във Ван: главният герой Йомер е капитан от полицията и провежда успешна операция там. Тази новина наблюдава по tv-то Елиф, която е бижутериен дизайнер.


Изображение Burak Tamdoğan http://www2.dizifilm.com/haberdetay.asp?newsid=219888

Изображение Kara Para Aşk”çok yakında atv’de…
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Съб Яну 25, 2014 2:14 pm

Изображение
Her Sevda Bir Veda / Всяка любов - раздяла
Изображение
"Her Sevda Bir Veda" yakında Show TV'de! (3. Tanıtım Fragmanı)
Изображение
Nik Xheliaj, Elif Atakan, Devrim Evin, Melisa Aslı Pamuk, Gizem Ayaz, Jale Arıkan, Engin Benli, Berna Koraltürk, Cemal Hünal, Demet İyigün, Caner Özyurtlu, Defne Halman, Uğur Karabulut ve Civan Canova
сценарий: Gökhan Horzum
режисьори: Ulaş Güneş Kaçargil ve Dilek Keser
директор: Tomris Giritlioğlu
арт. директор: Sırma Bradley
продуцент: Seyhan Kaya ile Birol Akbaba (C Yapım)
понеделник, 20:00 по Show Tv

Кратко резюме:
Юсуф е млад човек от Истанбул. Независимо от всичките трудности в живота, той се опитва да се държи изправен и да преживява безпроблемни дни. Единственото, което ще му нанесе удар, това е любовта. Юсуф ще срещне любовта там, където най-малко е очаквал -Филиз, дъщерята на един от най-богатите хора в Турция.
В същото време, когато почти е невъзможно да бъдат заедно, бащата на Фелиз- Бурхан, способствал за смъртта на семейството на Юсуф, ще ги тласне в тупик. Юсуф не смята, че Бурхан има отношение към това, но за брат му не мисли така и предприема разследване. В края на краищата, събрал и преценил нещата през годините, ще отстрани Бурхан от пътя си.
Много години назад, когато всичко това се случва, загубила паметта си и незнаеща нищо за себе си, Селма се завръща в Истанбул, за да потърси семейството си. В това, преди всичко ще я подържа Надир – син на Бурхан и доведен брат на Филиз
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Съб Яну 25, 2014 2:46 pm

Изображение
Küçük Ağa / Малкият Началник
Изображение
Küçük Ağa 1.Bölüm Fragmanı
Изображение
Birce Akalay, Sarp Levendoğlu, Zeki Alasya, Emir Berke Zincidi ve Ruhsar Öcal'ın paylaştığı, Hakan Bilgin, Banu Zorlu, Nazan Diper, Şükrü Türen, Kayhan Yıldızoğlu, Cansın Özyosun, Faik Ergin, Ozan Çobanoğlu, Sinem Ergin, Remzi Evren, Halil Doğan, Yunus Çakıroğlu ve Hilmi Özçelik
сценарий: Ahmet Yurdakul - Ozan Yurdakul - Sinan Yurdakul
режисьор: Aysun Akyüz - Erol Özlevi
продуцент: Erler Film
жанр: комедия
вторник, 20:00 по Kanal D

Изображение Синем е доктор невролог и работи в частна истанбулска болница. Тя е красива, умна, уважавана от колегите си. След 10 годишен брак с Али, решават да се разведат. Али също е красив, умен, работи в рекламна агенция с доста важни конракти, син на богато семейство. Малкият им 6 годишен син Мехмед е потресен от решението им. Той е готов с всички сили да ги накара да се откажат и да ги събере отново
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Нед Яну 26, 2014 11:29 am

Изображение
Сериалът "Cinayet"/Убийство/
с участието на Nurgül Yeşilçay и Engin Altan Düzyatan
[important.gif]
има нов ден и час на излъчване:
от 02.02.2014 , Неделя 23:15 по kanal D !


Интервю с Нургюл Йешилчай и Енгин Алтан Дюзятан за сериала "Убийство"
Изображение
много хубаво интервю !!!
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Вто Яну 28, 2014 1:06 pm

Небахат Чехре изгрява като Валиде Султан на 70
Изображение
Турската звезда остава без деца и в двата си брака

Най-красивата и обичана турска актриса Небахат Чехре е на цели 68 години. На тази възраст тя оглавява всички дамски класации в южната ни съседка и е истинска сензация. В България също се превърна в звезда с ролите си на Валиде султан във култовия исторически сериал „Великолепният век" и на госпожа Фирдевс от „Забраненият плод". Небахат пленява не само с красотата и обработената си женственост, но и с безспорния си актьорски талант.
Малцина зрители могат да познаят възрастта й, а тя продължава да доказва, че ЕГН-то няма значение, когато човек иска да работи, и е неуморима пред камерата. В ролята на Валиде султан тя е абсолютна фаворитка на българската публика и за по-малко от месец, откакто се излъчва сериалът, тя има десетки родни фен страници и е много по-харесвана от главната героиня Хюррем [difus_blush2.gif]
Успехите си в златната възраст Небахат обяснява, че дължи единствено на любовта си към професията.
Филмите са целият ми живот. Отдадох им младостта си и сега те ми се отблагодаряват", категорична е Чехре. Тя не отрича, че ролята на майката на султан Сюлейман Великолепни Валиде султан е една от любимите й в дългата й кариера. А за работата си Небахат е правила какви ли не жертви.
В „Забраненият плод" изгрява след 20-годишно отсъствие от сцената и преживяна сърдечна операция. Едва ли някой би предположил, че в този сериал тя е на цели 64 години. Още след първите епизоди милиони следят със затаен дъх всяко нейно движение и цяла Турция обсъжда лошата госпожа Фирдевс.
Така вместо да върви към залеза на кариерата си след 60-те, туркинята грабва куп награди за блестящата си роля.
За Небахат обаче успехът не е изненадващ. Тя е свикнала със славата почти от детските си години. Чехре е родена на 15 март 1944 г. в семейството на грузинец и туркиня на брега на Черно море в Самсун. Баща й умира твърде рано и Небахат израства в Истанбул с втория си баща.
Новият мъж на майка ми беше много образован човек, съдия, но доста строг и изтърпях много страдания. Тогава реших, че ще имам дете само ако бракът ми е щастлив. Това не стана и с двата ми брака", споделя актрисата моменти от детството си.
Зората в кариерата й идва, когато е едва на 15 години. През 1964 г. Чехре става „Мис Турция". Майка й я изтиква почти насила към конкурса за красота, докато тя учи в Художествената академия. Впечатлени от екзотичната й хубост, предложенията за роли в киното я засипват.
Небахат се прощава с родния си град Самсун и се премества в Истанбул. В тези години киноиндустрията в Турция се развива бурно, киносалоните са претъпкани, а един черно-бял филм се снима максимум за седмица. Така за нула време Небахат Чехре става едно от най-известните имена в Турция. После идват и вълненията в личен план.
Най-ярките мигове в живота й са именно с първия й съпруг - режисьора с кюрдски произход Йълмаз Гюней, който през 1982 г. печели „Златна палма" в Кан с филма си „Път". С него тя преживява четири години и половина бурна, но фатална любов. Двамата се запознали на снимачната площадка, когато Небахат била едва на 19 години. След кратък флирт се разделели за една година, през която тя била в САЩ. Предложението за брак красавицата получила отново на снимачната площадка, но по-късно.
И днес Небахат си спомня как седмица преди сватбата двамата се скарват ужасно. Със сълзи на очи Небахат бяга и се качва на влака за Ескишехир, решена да се раздели завинаги с фаталния Гюней. Той обаче преследва влака с колата си, а после пресича и релсите пред него. Машинистът успява да набие спирачки сантиметри преди да го смаже. Когато слиза да накаже нахалника, вижда, че срещу него стои самият Йълмаз Гюней и се спира.„Дойдох да си прибера жената", отсича режисьорът. Свидетели на бурните им отношения разказват как съпругът ексцентрик се забавлявал, като по време на снимки от 25 метра стрелял по чаша върху главата на любимата си
Драматичната им връзка издържа 450 дни, последвани от бурен развод. След него киноиндустрията хлопва вратата пред носа на талантливата актриса. Нито един режисьор не поема риска да работи с бившата жена на Гюней. През 70-те Небахат е самотна и бедна. Тя е принудена да пее по казината, дори да се снима в еротичен филм.
Бившият й съпруг умира през 1984 година, покосен от рак. За него Небахат казва, че той е нейният учител и на него дължи това, което е.
Разделихме се, но никога не спряхме да се обичаме. Година след развода ми прати писмо - обяснение в любов. Ще го пазя до края на дните си", споделя Чехре в документален филм. Думите й дори предизвикват гнева на втората съпруга на режисьора -15 години по-младата от него Фатош Гюней, която предупреждава Чехре „да спре да говори, за да не петни светлата памет на съпруга й". Небахат обаче отвръща, че тя все пак е първата съпруга на Гюней и нищо не може да промени това, дори смъртта и браковете.
И при втория брак Чехре остава без деца. След Гюней Небахат се омъжва за Явуз Демир, бивш баскетболист от Галатасарай. Той също става причина за откъсването й от екран. И от това съжителство обаче полугрузинката остава без дете. Тя пък не страда и твърди, че обича да „осиновява" млади актьори и чувства Берен Саат и Къванч Татлъту като нейни деца.
И двата пъти обичах и бях обичана, бях щастлива, но не се създаде подходяща ситуация да имам дете", казва без горчивина Небахат. „Когато изживявам една любов, давам всичко от себе си. Но когато реша да скъсам, връщане назад няма", признава актрисата.
И с днешна дата тя все още не се е отказала да срещне нова любов и споделя, че за чувствата няма възраст. Скоро никой не е карал сърцето ми да забие силно. Мъжете на моята възраст са женени. Да срещнеш свободен мъж е като да улучиш числата от тотото. Никога не играя за пари. Дори да остана съвсем без пари, не играя в история, която не харесвам. Обичам професията си, но в нито един сериал не съм била мотивирана само от парите", казва Небахат.

Сънува Сюлейман Великолепни, за да изиграе майка му
За да влезе в ролята на бляскавата и властна майка султанка, Небахат се вживява в екзотиката на живота в най-силните години на Османската империя. Тя сънувала Сюлейман и ролята си на негова майка.
Когато прочетох за пръв път за Валиде Султан, бях много млада. Още тогава започнах да мечтая да изиграя ролята й пред камера. Но все не настъпваше подходящ момент. Сега, слава Богу, мечтата ми се сбъдна", споделя Чехре. Режисьорът искал само нея и дори чакал година, докато свърши ангажимента й към „Забраненият плод". Небахат успява да се слее напълно с образа на майката султанка.
Докато се разхождах, облечена в тоалетите от онова време, повярвах, че съм жена, родена и отрасла в османски дворец", споделя актрисата.
Валиде султан е силна като Фирдевс, и тя е майка, но е друга жена, винаги е до сина си", описва култовата си героиня актрисата. За разлика от героините си обаче Чехре не е толкова силна и борбена. Напротив, самата тя признава, че е крехка и уязвима и никога не е приемала кариерата като задължително условие. Въпреки скромността си Чехре успява като никой друг да преодолее загубите в любовта и приятелството, както и ужасната си бедност след раздялата с първия съпруг с невероятна воля.
Почти на 70, днес актрисата е една от най-търсените турски звезди за телевизионни сериали. Тя е и сред богатите представители на гилдията.
Автор: Валерия Йонкова, октомври 2012г.
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот fenka100 » Вто Яну 28, 2014 7:28 pm

TUBA BÜYÜKÜSTÜN İLE ENGİN AKYÜREK BOMBA GİBİ GELİYORИзображение
http://www.televizyongazetesi.com/tuba- ... ucZWrQbmM-

Не е честно, спрямо Туба.
Четох в друг форум, че феновете негодуват за това , че Туба била казала, че няма да снима за да е до децата си!
И, сега говорят за колко пари щяла да си остави децата за да снима!
Наистина хората сме лоши!Ами тези които говорят така, не се ли сещат, че тези деца растат и трябва мама и тате да работят за да ги издържат!?Много е лесно да критикуваш някого!
Аз бих им казала така-

Преди да започнеш да осъждаш някого,
вземи неговите обувки,мини по неговия път,
пробвай неговите сълзи,усети неговата болка и когато се спънеш във всеки камък на пътя в които той се спънал.......
чак тогава, можеш да му кажеш как да живее!!!

А ,и четох как отново сравняват Туба с Берен Саат,ей ужасни хора!
Как Беренката играела първо с партньорите, а след това играела и Туба!?
Аз пък тази, лигла Берен не мога да я дишам!Да вземе да се омъжи, да роди като Туба и чак тогава да се сравняват двете! Да не забравяме, кой открадна годеника на Туба?! И Беренката не се ожени за него, защото Бюлент не е могъл да преживее, Туба!!!!
А, и Беренката е приятелка на Буркана, и още повече я мразя!Мразя ги и двете!
[witch3wi2.gif] [witch3wi2.gif] [witch3wi2.gif]
Asi&Demir One of the most beautiful hugs ever http://youtu.be/AhSgIj7z3Lg
Изображение
Изображение Изображение


По-добре да си гладен, а да не ядеш какво да е, И по-добре да си сам, отколкото с кого да е!-Омар Хаям
Аватар
fenka100
Дървен философ
Дървен философ
 
Статус:
Мнения: 6560
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 7:59 pm
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот fenka100 » Сря Яну 29, 2014 12:01 am

Изображение Тувана Тюркай, една от актрисите в сериала "Kara Para Aşk" е писала в туитър: "Днес се запознах с най-красивата жена в света, със сигурност не говоря просто за външната й красота. Не напразно тя е обект на възхищение."
това е от БГ фейс.
По голямо признание и комплимент от жена-здраве му кажи!
Murat&Tuba "Ljubav nije stvar"(love isn't just a thing) http://youtu.be/mqJ08J790BU
А, конкуренцията може само да и диша праха!
А, Мурат нека да си живее с оня крокодил.
Днес четох в един фейс-че те двамата ще се каят цял живот!
Изображение
Изображение Изображение


По-добре да си гладен, а да не ядеш какво да е, И по-добре да си сам, отколкото с кого да е!-Омар Хаям
Аватар
fenka100
Дървен философ
Дървен философ
 
Статус:
Мнения: 6560
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 7:59 pm
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот g_georgieva08 » Сря Яну 29, 2014 10:13 am

Нов филм с участието на Нургюл Йешилчай - "АПАЧИ"

Изображение

http://izleyiciplatformu.com/haber/2023 ... apaci.html
[difus_20.gif] влюбена: [difus_20.gif]
Аватар
g_georgieva08
Пилеене на пари
Пилеене на пари
 
Статус:
Мнения: 3516
Регистриран на: Нед Сеп 16, 2012 10:51 am
Местоположение: Варна
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Чет Яну 30, 2014 9:55 pm

Обявени са номинациите за наградата "Златен кестен"
(най-лошите турски филми и актьори за 2013 г.)
Изображение
[newsm08.gif]
http://ucankus.com/detay/116586/yilin-e ... -aciklandi

5. ALTIN KESTANE ÖDÜLLERİ / 2013’ÜN EN FENALARI (Adaylar)Изображение
EN FENA FİLM

Aşk Kırmızı (Osman Sınav)
Benim Dünyam (Uğur Yücel)
Benimle Oynar mısın? (Aydın Bulut)
El Cin (Hasan Karacadağ)
Erkekler (Faruk Aksoy)
Sabit Kanca (Alper Mestçi)
Umut Üzümleri (Tunç Okan)
EN FENA YÖNETMEN/режисьор/
Alper Mestçi (Sabit Kanca)
Faruk Aksoy (Erkekler)
Hasan Karacadağ (El Cin)
Osman Sınav (Aşk Kırmızı)
Uğur Yücel (Benim Dünyam)
EN FENA ERKEK OYUNCU/актьор/
Engin Altan Düzyatan (Aziz Ayşe)
Ferhan Şensoy (Muhalif Başkan)
Hüsnü Şenlendirici (Vay Başıma Gelenler)
İlker Aksum (İki Kafadar: Chinise Connection)
Uğur Yücel (Benim Dünyam)
EN FENA KADIN OYUNCU/актриса/
Asuman Dabak (Erkekler)
Arzu Yanardağ (Koğuş Akademisi)
Doğa Rutkay (Kral Yolu)
Eyşan Özhim (Benimle Oynar mısın?)
Nurgül Yeşilçay (Aşk Kırmızı)
ALARM ZİLİ ÖDÜLÜ/премия - звънец(аларма) мисля:
Fikret Kuşkan (Erkekler)
Uğur Polat (Benimle Oynar mısın?)
ALTIN ÇINGIRAK ÖDÜLÜ/златна дрънкалка/ мисля:
Kutluğ Ataman + Okan Bayülgen + Şafak Sezer + Şahan Gökbakar (Dördü tek aday)
(Gezi olaylarının ilk günlerinde ‘kalabalığa karışıp’, sonrasında nedamet getirerek işi el etek öpmeye kadar vardırmaları nedeniyle…)
JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ/награда на журито/
Emek Sineması’nı yıkan Kamer İnşaat ve Sinema Dergisi’ni kapatan Kalyon İnşaat (İkisi tek aday)
(Daha fazla kâr kültürü uğruna, sinema kültürüne verdikleri büyük zarar nedeniyle…)
30/01/2014 20:27
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Нед Фев 02, 2014 12:39 pm

ИзображениеTuba Büyüküstün'ün dudak uçuklatan aylığı
http://www.yedirenkhaber.com/Haber/tuba ... ber-175400
'Kara Para Yalan Aşk’ için kamera karşısına geçmeye hazırlanan Tuba Büyüküstün imajını değiştirecek.
‘Kara Para Yalan Aşk’ dizisi için Ay Yapım’ın anlaştığı Tuba Büyüküstün’ün bölüm başına alacağı ücret dudak uçuklatıyor. Engin Akyürek’le başrolü paylaşacak olan Büyüküstün’ün, bölüm başına 65 bin TL alacağı öğrenildi. Daha önce de Ay Yapım imzalı ve İlker Aksum’la başrolü paylaştığı ‘20 Dakika’ dizisinden bölüm başı 45 bin TL ücret alan oyuncu, maaşına 20 bin TL azam yaptırdı. Büyüküstün’ün aylık maaşı böylece 260 bin TL oldu. Yapım şirketinin ekim ayında dizi için teklif götürmesine rağmen Büyüküstün, “Bir süre herhangi bir projede oynamayı dünmüyorum. ‘Kara Para Yalan Aşk’ın oldukça iyi bir proje olacağına eminim ama bir süre yokum” yorumu yapmıştı.
İTALYA'YA GİDECEK
Engin Akyürek’in Van’daki çekimleri tamamlamasına rağmen, Tuba Büyüküstün’ün imajında değişiklik olacağı için çekimlere henüz başlanamadı. Dizinin yönetmeni Ahmet Katıksız, oyuncunun imajıyla ilgileneceğini açıklayarak sete ara verdi.
Tuba Büyüküstün, yönetmen Ahmet Katıksız’la imaj çalışmasından sonra çekimler için İtalya’nın yolunu tutacak. Büyüküstün’ün ve ekibin İtalya’ya yolculuğunun kesin tarihi 10 gün içinde belli olacak.

Коментират хонорара на Туба за участието й в сериала "Мръсни пари и любов". Но високата цена може и да е свързана с това, че режисьора иска доста голяма промяна в стайлинга на Туба и това може да е свързано с дългата й коса мисля: (тя нама вече договори за косата си).
Разбирам също, че има пауза на снимачната площадка, а скоро за 10 дни екип , вкл.Туба, ще бъде в Италия за снимки.
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Нед Фев 02, 2014 4:19 pm

[newsm08.gif]
Това не е от турската преса, а от bg пресата(намерих го във fb пощата ми).
Реших да ви го пусна, защото ще е интересно за младите хулигани да разберат нещо и за детството на по-големите каки и батковци намигане:
Ние, децата от 60-те, 70-те и 80-те, как изобщо оживяхме? мисля:
Изображение
„Посвещава се на децата от 60-те, 70-те и 80-те години на 20 век"

Ако сте били дете тогава, като погледнете назад, ще ви бъде трудно да повярвате, че сте успели да доживеете днешния ден.Ние се возехме на коли без предпазни колани и без въздушни възглавници. Креватчетата ни бяха оцветени в ярки бои с голямо съдържание на олово. На шишенцата с лекарства нямаше секретни капачета, вратите често не се заключваха, а шкафовете в къщи не се заключваха никога. Пиехме вода от улични чешмички, а не от пластмасови бутилки. На никого дори не би му хрумнало да кара колело с каска. Ужас, нали! [difus_blush2.gif]
С часове си правехме самоделни колички от дъски и лагери, намерени на някое бунище, и едва когато вече летяхме по нанадолнището си спомняхме, че сме забравили да им сложим спирачки. Сутрин излизахме от къщи, играехме по цял ден и се прибирахме, когато запалваха уличното осветление – там където го имаше. И през цялото това време никой не можеше да разбере къде сме. Нямаше мобилни телефони, представяте ли си!

Няколко човека ядяхме един сладолед и пиехме лимонада от една и съща бутилка - и никой не умря. Нямахме компютри, 3D игри, компактдискове, GSM-и, 160 канала кабелна телевизия, интернет и на тълпи ходехме на кино, защото нямаше дори видео!

Затова пък имахме приятели. Излизахме от къщи и ги намирахме.Ако някой ни трябваше, отивахме у тях и се виждахме с него. Просто така, без предварително обаждане! Сами в този жесток и опасен свят. Без охрана. Как изобщо сме оживели?

Измисляхме сами игрите си, крадяхме череши и ги ядяхме с костилките – и на никой костилките не му прорастваха в корема. През междучасията се пръскахме с вода от многократни спринцовки и бутилки от „Веро”.Нашите постъпки си бяха наши собствени и ние бяхме готови за последствията. Порязвахме се, ходехме в синини и натъртвания или си чупехме кокалите – но никой никого не съдеше. Смятахме, че за всичко сме си виновни ние самите. Представата, че можеш да се откупиш от ченгетата или да се скатаеш от казармата практически не съществуваше. Родителите от онези времена винаги вземаха страната на закона, можете ли да си го представите?

Да-а-а, такива бяхме, а ето какви станахме: зъбчо:

По погрешка въвеждаме системната си парола на микровълновата печка.

Имаме списък от 15 номера да се свържем със семейството си, което се състои от 3 човека.

Пращаме e-mail на колегата, който седи в съседната стая.

Губим контакт с приятелите си, които нямат електронна поща.

След края на работния ден се връщаме в къщи и отговаряме по телефона така, сякаш още сме на работа.

Изпадаме в паника, ако излезем от къщи без мобилен телефон и се връщаме да го вземем.

Щом се събудим сутрин, първата ни работа е да влезем в интернет, още дори преди да си изпием кафето.
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот g_georgieva08 » Нед Фев 02, 2014 5:07 pm

petan написа:Ние, децата от 60-те, 70-те и 80-те, как изобщо оживяхме? мисля:

Какви бяхме, какви станахме!!! [kz2vx9.gif] [kz2vx9.gif] [kz2vx9.gif] [kz2vx9.gif] [kz2vx9.gif] [kz2vx9.gif] [kz2vx9.gif]
[difus_20.gif] влюбена: [difus_20.gif]
Аватар
g_georgieva08
Пилеене на пари
Пилеене на пари
 
Статус:
Мнения: 3516
Регистриран на: Нед Сеп 16, 2012 10:51 am
Местоположение: Варна
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот fenka100 » Нед Фев 02, 2014 6:46 pm

Да, и никъде по прозорците нямаше решетки, нямаше железни врати!Аз лично имах невероятно щастливо и безгрижно детство>
Чаках ваканцията и директно на село, никога не съм се срамувала , че съм от село,ама какво село, на 15 километра от Карнобат, дори сега тук на морето няма такова село,а да не говорим какво е в Несебър!Няма център, общината е най-богата в цяла България, и какво от това!?Безработицата е 99%, работи се само 3 месеца.
А, по Татово време имаще работа за всички, дори ,ако не работиш те викаха в милицията да даваш обяснение ,защо не работиш и подписваш декларация.
Боже ,а каква вкусна лимонада се продаваше в Бургас, в буркани и се правеше на място с обикновена вода, и струваше само 3 стотинки, а смесена 5 стотинки!Какъв локум имаше по 14 стотинки, какви гевреци, абе всичко беше вкусно!Киното струваше 10 ст, колко филми съм изгледала,всеки ден бях на кино.А. сега дори не ми се и ходи, аман от американски филми, за насилие и убийства!
И хората бяха други, нямаше такава престъпност, наркотици хората си помагаха за всичко!
Нямаше банки, кредити които да те заробват.
А, сега в демокрацията само злоба, завист, кражби и всичко отрицателно, което има по света го има у нас!
Как за 24 години народа осверипя и се промени до неузнаваемост!
Ако, човек се замисли, че един ден прегръща букета и край, нещата няма да са такива!?
Никой, не е занесъл нищо на оня свят!
Спирам, защото темата е голяма.
Изображение
Изображение Изображение


По-добре да си гладен, а да не ядеш какво да е, И по-добре да си сам, отколкото с кого да е!-Омар Хаям
Аватар
fenka100
Дървен философ
Дървен философ
 
Статус:
Мнения: 6560
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 7:59 pm
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Нед Фев 02, 2014 6:51 pm

Затова пък имахме приятели. Излизахме от къщи и ги намирахме.Ако някой ни трябваше, отивахме у тях и се виждахме с него. Просто така, без предварително обаждане! Сами в този жесток и опасен свят. Без охрана. 494.gif

Намерих и едно интервю с Нургюл Йешилчай след филма й Изображение Нищо, че за ролята си там е номинирана за "горещия(златен) кестен", тя винаги дава интресни отговори на зададените й въпроси, пряма е и честна ... не й пука [difus_19.gif]

В това интервю тя признава: "Никога няма да се влюбя в женен мъж !"
 : В новия филм „Aşk Kırmızı” актрисата Nurgül Eshilchay изигра жена, която е влюбена в женен мъж, демонстрира красотата на тялото си в кадър, появявайки се по жартиери за чорапи, после направи една фотосесия за списание Tempo по доста откровен начин. В допълнение, за първи път тя открито заяви пред списанието за връзката с любимия си - режисьора Tolga Karaçelik.

Репортер : Какво бихте направили, ако се влюбите в женен мъж , така както вашата героиня във филма ?
Нургюл: Това няма да си позволя никога!

Журналист: Но това е любов. Човек никога не знае какво може да му се случи .
Нургюл: В моя живот подобно нещо не може да се случи . Ще седя у дома , ще плача и ще се жалвам на приятели, но такива отношения няма да допусна. Аз мисля за другата жена и не искам да я измъчвм , по-добре сама да преживявам. И не искам някой просто така да ме разстрои.

Журналист: Вие сте толкова чувствителна, това се е случило с Вас? Изневерявали ли са ви ?
Нургюл: Не си спомням. Дори и да се е случило, аз не знам за това.

Журналист: Как така ?
Нургюл: Честно казано аз не търся компромати, не изучавам телефоните на мъжа, не го проверявам във фейсбук. Не придават никакво значение на това. В тази връзка аз съм егоист, мисля само за себе си. Ако аз обичам, ако съм щастлива , не е важно дали ме обича или не.

Журналист: Вие ревнива ли сте ?
Нургюл: Много ревнива . Ако нещо се случи , ще разбера веднага, ще почувствам. Тогава ще му пожелая късмет и ще си отида ...

Журналист: Можете ли да си представите , че съпругът ви ще ви измени с приятелката ви, като във филма ?
Нургюл: В приятелството между жени не трябва има мъж. В същото време, ако има мъж, това не е приятелство. Във филма « Aşk Kırmızı » жените така постъпиха една с друга, че в резултат си изпоскубаха косите.

Журналист: Вашият любим е Толга Karachelik - режисьор. Как се забавляват двама влюбени творци ?
Нургюл: Ние сме много скучни . Ходим на кино. Той пише сценарий , а аз го чета . Или той чете това, което аз пиша . Обсъждаме филми .

Журналист: Мислите ли да се ожените ?
Нургюл: Не, не мисля. На мен така ми е добре. Толга живее един етаж по-долу .

Журналист: Той ви е съсед ?
Нургюл: Да. Когато искаме прекарваме времето си поотделно, но по-голямата част от времето прекарваме заедно. Всеки си има личен живот. Ако това не беше така, щях да мисля за брак , но сега живеем добре.
Мога да дам съвет: „Не купувайте къщата, купувайте съседите !”

превод от руски език

Амииии... тя живее без брак с мъж и на всичкото отгоре - не го крие намигане: Ами къде запокити тази жена турските семейни ценности плезене 2: игра: Не кестени, а с картофи ще я замерят :Д
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот fenka100 » Нед Фев 02, 2014 10:09 pm

Ами , нали Турция иска да влезне в ЕС! И , какво като Ниргюл живее без брак!? Все пак сме в 21 век!
А, и да не забравяме , какво е било по времето на Сюлейман Великолепни!?Да, не би със всички жени да е бил в брак!?
А, и един подпис-не означава нищо!!!
Когато човек си го няма в главата!?
А, изневери е имало, има и ще има!
Баба ми казваше-никой на този свят не е умрял с една, или с един!
Никой, не се ражда със застраховка за нищо, на този свят!
В библията пише-не съди, за да не те съдят!
А ,тези дето се правят за най-праведни, не са!
Всеки съди, от неговата си камбанария!
Изображение
Изображение Изображение


По-добре да си гладен, а да не ядеш какво да е, И по-добре да си сам, отколкото с кого да е!-Омар Хаям
Аватар
fenka100
Дървен философ
Дървен философ
 
Статус:
Мнения: 6560
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 7:59 pm
Пол: Жена

Следваща


  • Advertisement

Назад към Karadayı / Хулиганът

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron