ASI-BG.COM • Виж темата - ИНТЕРВЮТА НА Мurat Yildirim - с превод и без превод

ИНТЕРВЮТА НА Мurat Yildirim - с превод и без превод

С участието на Мурат Йълдъръм, Аслъ Енвер
suskunlar.png

ИНТЕРВЮТА НА Мurat Yildirim - с превод и без превод

Мнениеот petan » Пон Юли 16, 2012 8:34 am

Image


Image Интервю на Мурат Йълдъръм за сп. “Marie Claire “ - април 2012

МЙ предпочита да не дава интервюта,не обича да позира за снимки и не обича да говори за се бе си.Интервюто се проведе в Pera Palas Hotel ,той каза" това е първият път в който се радвам да давам интервю и да ме снимат,благодаря на целия екип",на този коментар ние бяхме много благодарни.След като направихме снимките той отговори на всичките ни въпроси честно и открито.Добре дошли в света на Мурат Йълдъръм зад сцената.

-До вас се стига много трудно.Знам ,че не обичате снимки и интервюта ,това е защото предпочитате да пазите личния си живот ли?

МЙ-Като артист трябва да бъда от пред и затова предпочитам да пазя личния си живот от медиите.Всъщност чувствах това когато бях музикант.Чувствах се много добре когато свирех на барабани .Хем бях на сцената ,хем бях по отзад и никой наистина не ме виждаше.Наистина се наслаждавах.

-Това е защото искате да сте скрит герой ли ?

МЙ-Може би е заради начина по който бях отгледан като дете.Така като ми харесва да свияря на барабани ,също ми харесва и да съм артист и предпочитам на преден план да бъда с моята професия като артист ,а не с личния си живот(това последното са си мои думи ,за да обясня какво мисля ,че има в предвид)

Въпрос: С всичко изложено в експонацията наистина ли вярваше, че можеш да стоиш далеч от светлината на прожекторите?

Мурат: Невъзможно е (усмихва се). Мисля, че трябва да кажа, че се забавлявам и си прекарвам добре в светлината на прожекторите (усмихва се).

Въпрос: Има ли в твоето ежедневие нещо (време), което предпочиташ да не се вижда?

Мурат: Не ми се вижда! (Усмихва се) Действително това е, което се случи през последните седем месеца, оставих косата си да расте, изгубих част от теглото и хората не ме познаваха. Това е добре от гледна точка на публичния интерес. Всъщност след втората ми година като публична личност, аз бях вече в състояние да преодолея чувството на дискомфорт. Това, че искаха от мен да имат моя снимка или да подпиша автограф не ме шокираше и вече не бе ми неудобно от това. Аз разглеждам това като част от моята работа. Приближаването ми до публиката, е заради работата ми. Иначе аз бях отгледан в едно селище от майка ми Хаят Йълдъръм и баща ми Мехмет Салих Йълдъръм. Аз не съм се приближавал (в смисъл сигурно контактувал с) до тях до пролетта (вероятно тук вече има предвид не родителите си а публиката, но не е написано на нов ред). Аз съм се приближавал до тях чрез образите на героите, които те познават от телевизията или киното.

Въпрос: Ти спомена, че си се наслаждавал от това да правиш музика. Можеш ли да обясниш, защо си спрял?

Мурат: Мисля, че аз проучвах. Прекарах живота си в търсене, защото човек трябва да открие себе си самостоятелно. Това, което искам да кажа за себе си, е че това не беше просто хрумване. (Тук малко фриволно съм го превела). Това е, защото имах нужда да намеря себе си. Аз търсех. Първо беше да съм лекар, а след това инженер, музикант и докато аз търсех, открих театъра, актьорското майсторство и разбрах, че това е това, което бях щастлив да правя.

Въпрос: Все още ли търсиш?

Мурат: Защо съм се родил в този живот? Какво трябва да стане за да ме направи да бъда щастлив? Това не са неща, които съм търсил. Живях с това, което беше пред мен (в смисъл –това, което трябваше да правя), и докато правех това, мина доста дълъг период от време .

Въпрос: Така че можеш да спреш да действаш днес?

Мурат: Не мога да правя предсказания, че все още ще действам така още 5 или 10 години, но за сега му се наслаждавам. Това, разбира се, би могло да бъде нещо по-различно от професия, задължение (поминък, занаят), но в момента аз се наслаждавам от това да бъда актьор и това е причината да продължа.

Въпрос: На каква част от душата ти отговаря това да бъдеш актьор?

Mурат: За да бъде честен, никога наистина не съм мислил за това, защо аз изпитвах удоволствие да съм актьор. Може би това се дължи на разнообразието в актьорството. Аз съм в състояние да описвам музикант, юрист, доктор .... и съм в състояние да покажа как те проявяват емоциите си отвътре навън.

Въпрос: Откъде дойде таланта ти?

Мурат: Нямам представа. Никога не съм заявявал, че имам талант .....

-Ако нямате природен талант ,независимо колко репетирате или се образовате не бихте могли да направите това което правите вие.

МЙ-Ако трябва да съм честен живота си върви .Аз искам да мога да живея с всички чувства и емоции.Имайки това в предвид чувствам ,че съм в състояние да играя.Важното е да бъда се бе си в живота.С това което той ми предлага аз прекланям главата си с мисълта ,че "вратът ми е по-тънък от нишка "(това вероятно е техен израз ).След това си мисля " имате нещо в предвид за мен и аз трябва да отговоря".Вярвам ,че живота ми дава възможност да правя това .

-Чувства ли ли сте ,че нямате право да отговорите?

МЙ-Все още вярвам че има каво да се научи.Очевидно е от първия ми избор да стана инженер .Винаги съм изкла да намеря причината за проблема ,дори ида не съм можел винаги съм знаел че има и друг отговор.Дори и да не мога да контролирам всичко което ми се случва в живота аз се опитвам да намеря отговор или решение.

-В състояние ли сте да спрете?

МЙ-Да спра не е опция за мен.Защото дори и да спреш живота те предизвиква с нещо ,а аз искам да съм готов за отговор(усмихва се ).

-За какво мечтаехте като дете ?

МЙ-Всъщност то (това за което е мечтаел като дете )сега е реалност.Както и да е като дете бях разочарован (усмихва се ).Исках всички да ме познават и да ме харесват като дете .Това сега може би е реалност ,но в детството ми беше мечта.Никога не съм мислил какво ще прав днес или какъв ще бъда като възрастен.Това е причината да не мога да говоря за професията си за .Пет години на пред не знам какво ще да правя или дори какво искам да правя.Не искам д амисля ,така епо-добре.

-За това ли можете да се зарадвате на това което ви се случва?

МЙ-Точно .Живота може да ми донесе каквото иска.Аз ще се опитам да реша каквото мога и това което не мога ще се науча да живея с него.

Колко вярвате в късмета и съдбата?Ако не бяхте станал артист нямаше да можете да се срещнете със съпругата си Бурчин Терзиоглу.

МЙ-Аз повече вярвам в съдбата отколкото в късмета.Съдбата е част от живота и съдба е как Бурчин влезна в живота ми .Живота може да ви донесе много неща и вие трябва да ги разгледате и да вземете решения.Човек има свободата да реши какво да бъде и да не бъде в неговия живот.Аз виждам какво ми дава живота ,аз вземам решенията и стоя зад тях.

-Когато говорим за брака много казват”това беше любов от пръв поглед ,знаех ,че това е жената за която искам да се оженя „.Лично не съм бил/а в тази позиция така че когато ти видя твоята съпруга каза ли си го това на себе си?

МЙ-Да(усмихва се).Не съм си казвал „На еди колко си години съм трябва да се оженя”.Американците вярват в чувствата или казват „Да това е „ без наистина да го усетят.Когато аз има усещането аз го правя дали е женитба или нещо друго няма значение.Ако искам да го направя правя го.Когато срешнах за първи път Бурчин си казах”Да тя е единствената „ и ние се оженихме.Да бъдеш перфекционист ,да се опитваш да постигнеш невъзможното ,да бъдеш с човека с който най-много искаш ,ако си добре (щастлив )със себе си значи всичко е добре.

-Мислите ли за създаване на семейство?

МЙ-Абсолютно.Когато съм с племенницата си си мисля кога ли иние ще сиимаме наше собствено дете.Надявам се ,че ще е много скоро.Когато се връщам от снимки независимо колко ще съм уморен и отегчен аз ще прекарвам време с него/нея и ще го слушам.

-Значи сте готов за това ?

МЙ-Да .

-Какъв баща мислите че ще сте?

-МЙ-Ще съм със широк мироглед.Готов съм за тази отговорност.

-Защо приехте ролята в Suskunlar.

МЙ-Всъщност по важното е ,че повечето хора имат повече от това което желаят.Аз наистина нямах желание да участвам в сериал тази година.Когато Пънар Булут го спомена аз много се развълнувах.Бях поканен на четене в продуцентската къща.Бях хванат в капан(усмихва се ).Когато четях историята не бях способен нито да контролирам нервите нито сълзите си.Чувствам се горд ,че участвам в такъв проект.

-Играете герой който е травматизиран.Как ви влияе това?

МЙ-Вдъхновени сме от истинска история.Днес ситуацията “Pozanti” излиза на яве ,но такива неща не се случват само в затвора.Преди да стартира проекта направих доста проучвания.и открих ,че насилието върху деца е доста по активно отколкото повечето хора мислят.Много хора не искат да повярват в това.Когато с близки приятели дискутирам историята на Suskunlar те от своя страна започват да разказват истории.Със започването на тази история по телевизията ще има и други които ще разкажат своите истории.

-Изглеждате като спокоен човек.Но0 сега изглеждате спокоен като пред буря.права ли съм?

МЙ-Обикновено съм спокоен ,може би защото вярвам в съдбата.Когато се сблъскам с проблем се опитвам да го реша.Ако не го реша не се терзая над него.

-Повишавали ли сте глас?

МЙ-Разбира се.Много хора се поставят по определен начин.Когато ме побутват в друга посока разбира се че повишавам глас.После си мисля "това е в което ти вярваш ,но другите вярват в други неща,успокой се "Все пак съм човек и имам право да бъда ядосан..Прекарах години в изучаване на тази наука.Вярвам че бебето генетично се ражда ядосано ,но това което е по важно е моралността .Гнева трябва да се контролира.

-В мир ли сте със себе си?

МЙ-Това е моя голям проблем.Прекарвам твърде много време да споря със себе си.Понякога даже не осъзнавам доброто което правя.Когато правим нещо лошо го осъзнаваме същотож е и с доброто.Аз се опитвам да го правя.

-Изглежда че игнорирате добрите/позитивните неща които правите?

Мй-Даже и без да осъзнавам аз съм понякога несправедлив към себе си ,но приемам и лошото и доброто в себе си.

-Кое е най-голямото оплакване което имате към себе си?

Мй-Много болезнено се критикувам.

-Кога сте най-щастлив и в мир със себе си?

МЙ-Когато се моля.

-Правите ли го често?

МЙ-Винаги когато имам възможност.

-Имате много фенове.Те ви намират и за красив и за харизматичен.Намирате ли се за харизматичен?

Мй-Да съм харизматичен идва от играта ,от характерите които играя.Това се променя естествено със всеки характер който играя.За пример давам Suskunlar Не се чувствам добре изглеждащ в тази роля ,аз съм защитник на децата..Друг пример Аси,играя надут ,горд и уверен в себе си човек.Да съм красив не означава твърде много за мен.Как ми изглежда косата и как ми е външния вид не е нещо на което обръщам внимание.Да си реалистичен човек за някои може да е секси.На конференцията в ODTU )това предполагам е като беше в Анкара при студентите)говорех за срещата ми с Едриън Броуди.Във филма "Пианиста"аз го видях като изключително красив и секси човек.защото той пресъздаваше нещо в което наистина истински вярва..Какво означава да красив?Да имаш определен външен вид ли?Това за мен не достатъчно.

Превод: Eny87 и Vanina 707

превода е взет от f BG на M.Y.

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Последна промяна petan на Пон Юли 16, 2012 9:43 am, променена общо 1 път
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: ИНТЕРВЮТА НА Мurat Yildirim - с превод и без превод

Мнениеот petan » Пон Юли 16, 2012 9:13 am

Image


Image сп.”Elle” - юни 2012

-Твоята история започва в Мардин нали?
МЙ-Да моята майка се омъжва за баща ми в уреден брак когато е на 16г години.Баща ми беше учител.Всъщност той е учител по литература,но поради някои бюрократини усложнения е преподавал в начално училище.После бил прехвърлен от Мардин в Коня .Цялото семейство се премества там и са живели 25 години.Някъде в този период от време съм се родил аз.
-Имаш ли братя и сестри.
МУ-Имам 2 сестри .По-малката учи в Koc University,а по-голямата е учител.
-Какво е усещането да бъдеш средното дете?
МУ-По-голямата ми сестра е повече като втора майка .Когато бях студент в Истанбул и далеч от майка ми тя винаги беше до мен.Тя е само 3 години п-голяма ,но е много зрял човек.Ние сме повече като майка и син отколкото брат и сестра или приятели.
-Отгледан си в Коня.Какви са спомените ви от този град?
МУ-Бяхме петима приятели.В средното училище винаги бяхме заедно,никога не се разделяхме.Аз все още имам връзка с тях.
-Те всички ли са мъже?
МУ-Да всички.
-Ти сега си звезда ,но имаш връзка с тях.наистина ли ?
МУ-От петимата бях изгубил връзка само с един.Но когато видял новия сериал Suskunlar е свърза с мен и каза „Той е бил пазач в затвора”.Като се има в предвид ,че историята на сериала е за петима приятели които имат история в затвора е доста интересно.По време на снимките понякога се връщам към спомените си от Коня с моите приятели.Те всички се свързаха смен.
-На кой по-характер приличаш най-много ?
МЙ-Моята майка.Аз обичам да бъда аргументиран.Какво лошо има в това да имаш добри аргументи.Трябва да знаеш за какво спориш.Майка ми притежава това в характера си.Но даже и след добър аргумент тя винаги знае как да спечели от опонента си.Никога не остава ядосана на някой,никога не искала това.
-Как семейството се премести от Коня в Адана?
МЙ-Преместиха баща ми там.Баща ми и майка ми все още живеят там.Аз се преместих в гимназията в Адана.Живял съм 12 години в Коня и 5 в Адана.
-В кое училище си учил в Адана ?
МЙ-Baraj High School.Не минаваше ден без бой с ножове.Майка ми казваше всеки ден молитва преди да изляза и искаше д аси бъда в къщи преди да се стъмни.Въпреки това аз се движех с доста от психопатите и побойниците .Обичах да се бия.
-Значи имаш тъмна страна тогава?
МЙ-Но това беше за забавление.Като си с приятели в бар първо си се бил и после си прекарал чудесно време с тези с които си се бил.,смеете си и и си тръгвате заедно.Това ез а забавление.Но разбира се това беше в миналото.Но е част от моя живот.Аз искам да живея свободно ,без никакви пречки.Мразя препятствията ,които пречат на човек да израства и да се развива.
-Какво си научил от баща си?
МЙ-Да бъда добър човек.Ако човека застанал до вас не го осъзнава това за вас , вие ще го оцените един ден.
-какъв студент/ученик беше?
МЙ-Бях много мързелив.Обаче бях добър по математика и затова се насочих към инженерството.В крайна сметка имам образование за инженер ,но поради мързеливостта ми това ми отне 8 години.
-Защо беше мързелив?
МЙ-Спях до 5 следобед.Не исках да ставам от леглото.Понякога просто си се наслаждавах да си лежа и да си зяпам голия таван.За да постигна нещо понякога ми е необходимо друг да ме подбутне.
-Това е бил период в живота ти когато не си знаел какво искаш да правиш нали?Да бъдеш артист изобщо не си се замислял нали?
МЙ-Да ,но не включваше и инженерството .Аз вярвам,че ако нямах това образование(инженерното)нямаше да работя тази работа сега.(тук малко не съм сигурна дали правилно съм го превела )
-Значи вярваш ,че трябва да се пуснеш по течението?
МЙ-Вярвам ,че трябва да се наслаждаваме на момента,да почувстваме момента ,да изживеем момента.Когато си на 17 не мислиш за бъдещето.Единственото за което те е грижа е да живееш собствения си живот.
-Вярваш ли че винаги трябва да действаш както го чувстваш?
МЙ-Ако си искрен и живееш в реалния свят пътя който си поел винаги ще ти предлага различни възможности.
-По време на този период нямал ли си никакви мечти и стремежи?
МЙ-Никакви.Занимавах се с музика .Обичах я и все още се занимавам но не професионално.Когато свирех бях на заден план.Но освен това (музиката)нямаше нищо което да ме интересува/привлича в живота.
-Кой ти беше герой /кумир по това време ?
МЙ-Барабаниста на Металика Lars Ulrich.Исках да съм като него.Когато свирех на барабани можех да си представям ,че съм той .Бях 18 годишен току що пристигнал в Истанбул
-Ти дойде да учиш в . Yildiz Technical University за машинен инжениер .Какво мислиш за това сега-добро или лошо решение беше?
МЙ-Това беше супер решение.Когато дойдох имаше много рок барове.Аз всеки ден бях там.Когато започнах бях 18 годишен ,когато завърших бях на 27.Днес не харесвам такива места ,казвам”Уоу много е шумно” ,но тогава щях да кажа „Супер е,това е правилното място и е време да направим нещо щуро”
-Как започна с театъра.Кой го организира това ?
МЙ-Започнах в Университетския театър.Един ден Един ден докато си седях на терасата на училището едно красиво момиче дойде и ми каза”Днес следобед ще играем пиеса искаш л ида дойдеш да гледаш?”.Попитах я дали тя участва в пиесата ,тя каза да и аз отидох..Наслаждавах се на пиесата и се смях много .След година и аз се присъедини х към театралния клуб.Наслаждавах се на мисълта да бъда на сцена и започнах да играя.Разбира с епо това време никога е ми е идвало на ума ,че ще играя в сериали и ще печеля пари от това.
-Какво те привлича в театъра.?
МЙ-Предполагам ,че е това-да мога да направя нещо,да обясня нещо,да обясня нещо трудно по умен начин.Разбрах кой съм на сцената.Вместо да казвам „Аз съм като този или като онзи”аз мога да го изиграя ,за да покажа кой съм.Когато гледаш нечия игра на сцената можеш да разбереш книгите които четат ,музиката която слушат .Това става очевидно чрез изпълнението им.Това предполагам е най-добрия начин да изразя себе си.
-Добре преминаването ти към професионалната работа беше късмет или шанс?
МЙ-Мой приятел ,който е писател гледал мое изпълнение.в комедия име насочи към BKM.Играх в сериала “Olumsuz Ask” ,чийто сценарист е Yilmaz Erdogan.Останалото е история /
-Като човек играл в театър като ти предложиха роля в сериал ти колеба ли се.Сериалите биха могли да разрушат театъра.(това вероятно е като при нас нали театралите си мислят че театъра е най-великото нещо и сериалите са някаква халтурка,извинявам се за отклонението продължавам)
МЙ-Разбира се мислех за това..Дискутирахме го с приятели и те казаха „Какво правиш в телевизията ,защо си в сериал”.Но после си мислиш ,че можеш да изиграеш всичко без да правиш компромиси със себе си.
-Коментара който чухме от всички жени е „Погледът е красив”.Как го правиш това ,учили се или ти идва от вътре?
МЙ-Пресъздаваш сценарий ,а той е част от живота.Никога ли не сте се влюбвали?Човек запазва това чувство ,този вид ,този поглед някъде в ума си.Не трябва да правиш нищо просто трябва да си припомниш тази човек в който си бил влюбен и погледа ще се появи.
-Повратната точка в твоя живот?
МЙ-Бих казал това е периода когато се запозмнах с приятели,които ме препоръчаха и запознаха с BKM.
-Чувстваш ли се щастлив ,че стана артист ,а не инженер?
МЙ-Живея живота си на пълни обороти и хората които съм срещнал ми помогнаха да избера този път.Като сега съм тук бих могъл да бъда и някъде другаде.Няма да бъде чак такава разлика (предполагам има в предвид ,че дали е тук или другаде ,дали е артист или инженер това няма да има някаква голяма разлика за околния свят).Дали е било късмет,да за мен е късмет.
-Как се ожени?
МЙ-Беше по време на „Буря”.Живеехме с Бурчин заедно .По време на един скандал тя ме попита”Какво искаш от мен” и без да се замисля аз казах”Искам да се оженя за теб”
-Какво отговори тя?
МЙ-Скандала спря и преминахме на друго настроение.Не вярвам ,че брака трябва да е романтичен ,даже не вярвам,че трябва да е обграден от романтика.Макар да споделяте живота си това не означава ,че ти трябва станеш мен или аз да стана теб.Всеки си е самостоятелна личност и двамата заедно се радвате на компанията си и се забавлявате.
-Някой не ти ли каза-Човече да не си луд ,не го прави”
МЙ-Доста .Те още казват това.Но аз не съм се оженил по принуда .Ожених се за човека който исках .Така ги виждам аз нещата.Докато живееш с този човек щастлив ли си ?Ето това е правилния въпрос.(тука последното изречение не го разбрах и за това не го превеждам)
-Влюбен ли си?
МЙ-Да влюбен съм .
-Как свършва любовта.Какво означава това за теб?
МЙ-Преди да срещна Бурчин аз бях типичен млад бунтар,непокорен малдеж.Гледах на брака като пречка да правя това което искам ,да бъда този който искам.Но това (брака ) е баланс.Аз научих,че заради този който обичаш ще се научиш да премахваш негативи които толкова мразиш.
-В допълнение вие израснахте заедно ,това не ели вярно?
МЙ-Да ,да намерите златната среда ,защото вече не си сам.Научаваш се да правиш компромиси и да продължаваш на пред.
-В реалния си живот ти като героите които играеш ли си,мъж,който ссе влюбва един път ,мъж за една жена?
МЙ-Аз се ожених за последната любов в моя живот преди 5 години и от тогава не съм обичал друга.
-Когато се женеше мислеше ли си”Аз съм млад мъж ,това сега означава ,че няма да спя с никоя друга жена”?
МЙ-Това е нещо което всеки мъж си го мисли.Ако ти казват нещо друго те лъжат.
-Когато сте заедно какво обичате най-много ?
МЙ-Да идем на почивка в чужда страна.
-Като къде?
МЙ-Далечния Изток,Европа.Няма значение къде.аз не съм човек който почива много ,но когато сме извън страната на почивка е много по –забавно.
-Какво притежава тя ,което на теб ти липсва.
МЙ-Търпение.Искам бързо да направя нещата.
-Деца.Мисля ,че ти искаш да имаш деца.
МЙ-Във времето всичко се случва.Разбира се ,че искам да имам деца. Срещам се с приятели и те казват ние опитваме но нищо не става и се притесняват какво ще правим сега.Ако правим любов на този ден в този час по план ще се случат нещата.Аз не се притеснявам за това.Когато стане ще стане.

-Когато гледа твои изпълнения коментирали ги ?
МЙ-за първи път за Suskunlar каза някои хубави неща.Гледхаме 1 епизод заедно ,тя ме похвали това ме зарадва много .
-Какви бяха предишните ти връзки-дълги или къси?
МЙ-Преди Бурчин нямах приятелка 4 години.преди това имах няколко къси и 1-2 по-дълги яръзки.Стоях на далеч от всичко което е пристрастяващо.Това включва цигари,алкохол и дрога.
-Мислили ли се че искаш да бъдеш роден в друга държава?
МЙ-Не .Сериалите ни се гледат и в други страни и ние сме добре познати.Аз съм роден с тази култура в тази страна и се опитвам да правя тук нещо исе опитвам тук да разширявам хоризонтите си.Ако в бъдещето пътя ме отведе някъде другаде ,добре.
-Ти не изглеждаш като човек който приема всичко без въпроси.
МЙ-Да .Когато бях в училище обичах да задавам въпроси например по математика.Но за да мога д а достигна до отговора ,как се е получил той .
-Понякога те сравняват с Къванч Тътлъту и Неджат Ишлер.Какво мислиш за тояа?
МЙ-Мисля ,че всички вършим чудесна работа и няма никакво състезание..
-Винаги казваш ,че искаш да си добър изпълнител ,но защо казваш”не искам д а бъда звезда”.Освен това не си ли искал да бъдеш рок звезда като млад?
МЙ-Казал съм го защото още не съм знаел какво да правя.Ако не си задоволен от постиженията си ,ако не си доволен от това което правиш от пълния си потенциал звездноста ще нанесе повече вреда от колкото добро.Получаването на твърде много комплименти може по някога да те доведе до мисълта ч,е не правиш нещо като трябва .Поради тазипричина може би не искаш да си звезда.Но искам да бу=ъда рок звезда това едруго.
-Факта ,че жените те намират за красив и секси притеснява ли те ?
МЙ-Разбира се че не.Приятен комплимент е когато някой от другия пол те намира за привлекателен.Но аз сега обръщам повече внимание нам играта си .Поради тази причина това че ме мислят за красив и секси не ме вълнува .Пък и ако си добър артист и си вършиш работата като трябва ще те виждат като изключително красив.
-Понякога хубавия външен вид може да има по-голяма сила от добрата игра.Като артист намираш л и това з апречка?
МЙ-Това не може да се контролира.Можеш да изглеждаш съвсем нормално ,но когато те дават по телевизията ставаш много привлекателен за зрителите.
-Жена ти ревнували те?
МЙ-Ако е така не го показва.
--А ти?
МЙ-Ревнив съм.Не към работата й ,а от другите хора.като всички други хора су=ъм.
-Какъв живот имаш?
МЙ-На последък си идвам рано сутрин от снимки.Даже не си взимам ключовете от къщи.Не знам защо ,но ми харесва факта,че тя ще ми отвори вратата .Без да се бавя си взима душ и си лягам.Сутрин закусваме и после пак на снимки .Имаме само един ден за д асме заедно.
-Мислиш ли ,че се представяш добре в Suskunlar,доволен ли си?
МЙ-Има случаи в които се критикувам да.Но се старя да бъда разумен.Сценария идва и след един или два дена трябва да си на снимки.
-Кажи нещо за себе си което не знаме?
МЙ-Повечето хора неме познават истински.Това ми харесва.Тези интервюта не показват даже и една хилядна от мен.Точно като всички други и аз имам неща който не показвам в публичния си живот и вси1ко на това място е наистина красиво.

превод: Eny87

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: ИНТЕРВЮТА НА Мurat Yildirim - с превод и без превод

Мнениеот petan » Пон Юли 16, 2012 9:35 am

Image ImageImage Интервю с Мурат и Сарп за в-к Milliyet
http://www.milliyet.com.tr/-bu-acilari- ... efault.htm
Скрит текст: покажи
‘Bu acıları gördükten sonra, neleri kafaya takmışız diye gülüyorum’
“Suskunlar” dizisinde, çocukken uğradıkları tacizin intikamını almaya çalışan iki adamı oynayan Sarp Akkaya ve Murat Yıldırım: “Çocukken şuyum yoktu, buyum yoktu’ diye konuşanlar durup bir an düşünsünler”


Arabayla Balat’ın arka sokaklarında geziyoruz. Adres elimde yazılı ama
ne fayda, dolaşıp duruyoruz. Akşam saatleri ve sokaklar boş... Derken bir kıraathanenin önünde durup sormaya karar veriyorum: “Merhaba ben Milliyet gazetesinden geliyorum...” daha cümlemi bitirmeden yaşlı amca cevabı yapıştırıveriyor: “Bizim oğlanları arıyorsun sen. Düz ilerle sağa sap, set orada. Sabah akşam demeden çalışıyor çocuklar”
Yukarıdaki minik hikâye “Suskunlar” dizisinin Balat halkı tarafından nasıl sahiplenildiğini ve Murat Yıldırım ile Sarp Akkaya ikilisinin ne derece yoğun bir tempoda çalıştığını özetliyor.
Sete giriyorum. Çekim var. Yakındaki bir kıraathanede beklemeye karar veriyorum. Dostlar Kıraathanesi küçücük bir yer, fonda birbirine çarpan okey taşlarının sesi var. Sobanın yanına ilişiyoruz, derken ikili içeri giriyor. Kıraathanedeki bir kıpırtı, selamlaşmalar, uzaktan “Abim nasılsın?” hareketleri. Murat Yıldırım çaylarımızı işaret ediyor. Ses kayıt cihazımı açıyorum, ‘Suskunlar’ konuşmaya başlıyor...

* En yoğun konuşulan dedikoduyla başlayalım: “Suskunlar”ın “Sleepers” filminin aynısı olduğuna yani çalıntı bir senaryo olduğuna dair çıkan haberler ve eleştiriler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Murat Yıldırım: Bu, Lorenzo Carcaterra’nın “Kardeş Gibiyidiler” romanından esinlenerek yapılmış bir dizi. Tıpkı o film gibi. Yani bu haberlerin ve eleştirilerin pek bir anlamı yok. Kaldı ki biz birinci bölümden sonra farklı bir yöne doğru gideceğimizi gösterdik. 90 dakikalık bir film ile dizi aynı olamaz. “Ezel”den tanıdığımız senaristimiz Pınar Bulut çok başarılı bir isim.
Sarp Akkaya: Amerikan başkanına yapılan suikastin anlatıldığı bir filmi dizi yapmadık ki. Dizideki olay ne yazık ki ülkemizde yaşanmış ve yaşanmakta olan bir dram. Çok etkileyici ve zor bir hikaye anlatıyoruz. Bunun hakkında yorum yapacaklarına başka şeylerden bahsediyorlar.

[b]“Biz şu an konuşurken belki bir çocuğun canı yanıyor”

* Anlatılan hikaye sizin de söylediğiniz gibi çok etkileyici. Rollerinize hazırlanırken nasıl bir yöntem uyguladınız? Psikologlarla görüşmüşsünüzdür...[/b]
Murat Y.: Ben iki psikologla görüştüm. Çocukken tacize uğrayan insanların verdikleri tepkilerden bahsettik. Kimi durumu tamamen inkar ediyor yani hatırlamıyor, kimi kendini suçluyor kimi ise öfke dolu olup intikam istiyor. Zaten dizide de bu yelpazeyi görmek mümkün. Rollerimiz çok zor ama hangi oyuncuya sorsanız eminim ki bu rolleri oynamak ister. Konsantre olmak güç. Aklınız hep çocuklara ve başlarından geçenlere takılıyor. Empati oyuncu için mühimdir ama bu rolde empati yapmaya çalışmak bile acı verici. Elinizde olmadan üzülüyorsunuz. Yaptığım araştırmalarda Anadolu’da çocukların yüzde 53’üne cinsel tacizde bulunulduğu, hemen hemen hepsi şiddete maruz kaldığını öğrendim. Biz şu an burada konuşurken belki bir çocuğun canı yanıyor. Bunu bilmek, kabul etmek çok zor. Biz ne kadar oynamaya çalışsak da, o insanların duygularına yaklaşma şansımız ne yazık ki yok.
Sarp A.: Ben bazen sette benim çocukluğumu oynayan ufaklığa takılıp kalıyorum. Onlar da oyuncu biliyorum ama elimde değil, bir an gerçek olduğunu düşünmek insanı delirtiyor. “Nasıl olur?”, “Nasıl yapabilirler?” diyorum. Hani insanlar izlerken “Çok canım yandı, bakamadım” diyorlar ya, biz de çekerken öyleyiz. Bir de şu var tabii: Bugüne kadar hep etken rollerde oynadım. Bir şeyler yapan adamdım yani, burada bana bir şeyler yapılıyor ve cevap veremiyorum.

* Sizin çocukluğunuz nasıl geçti?
Murat Y.: Memur çocuğuyum. Sevgi hiç eksik olmadı bizim evimizde. Ailem elinden geldiğince her istediğimi yerine getirdi. Mutluydum, her çocuk kadar. Hepimizin sıkıntıları olmuştur ama bu senaryoyu gördükten, yaşananları bu kadar içinde hissettikten sonra gülüyorum. Neleri kafamıza takmışız diyorum. “Ben çocukken şuyum yoktu, buyum yoktu” diye konuşanlar var ya hani, dursunlar bir an düşünsünler bence.
Sarp A.: Ben de memur bir aileden geliyorum. İkiz kardeşim var, bir de ablam (Oyuncular Kaya Akkaya ve Esra Akkaya). Hep sevgi gördüm, mutluydum. Annem babam boşandı ama bu bana çok yansımadı. Hamburger lükstü, ev yemeği sıkıntıydı. Akşamları evde kahvaltı olunca süperdi her şey. Klasik çocukluk yani. Yaramazdım da. Bakkaldan sakız çalmış, bakkalın dondurma kapağını kaldırıp parmağı daldırmış bir adamım yani. Bunun için tutuklanmış olsaydım, ki görüyoruz bu ihtimal dahilinde, şu an nasıl konuşurdum Allah bilir.

* Dışarıda tepkiler nasıl?
Sarp A.: Daha dışarı çıkamadık pek, hep setteyiz. Çok ciddi ve ağır bir çalışma temposu var. İlk bölüm 20 gün sürdü mesela ama sosyal medyaya yansıyan yorumlara göre beğenildi. Beğenilmesinden çok anlaşıldı. Önemli olan o.
Murat Y.: Benim için en önemlisi doğru çizgide durabilmiş olmamız. Çocuk istismarını anlatırken bir anda olaya kurban gidebilirsiniz de. Ama o çizgiyi iyi belirledik. Olayı net anlattık, ajitasyona da kaçmadık. İnsanlardan hep dizinin çok gerçek olduğuna dair tepkiler alıyorum. Bu da beni mutlu ediyor. İzlerken üzülenler, bakamayanlar, öfkelenenler var. n

“Mangal başında ‘Bir dizide beraber oynasak’ diyorduk”

* “Kardeş gibiyiz” diyorsunuz. Tanışma hikayeniz nedir?
Sarp A.: “Ezel” dizisinde Murat’ın eşi Burçin ile birlikte çalıştık. O dönemde Murat sete ziyarete gelince tanıştık. Kafalar uyuşunca da yakınlaştık. Hatta Burçin kızar bana ama “Ben artık Murat’ın arkadaşıyım” bile diyorum. Benim için çok özel adam, kardeşim gibi.
Murat Y.: Bu projeyi de biz çağırdık resmen. Yazın birlikte tatile gittik. Orada mangal başında “Ah bir senaryo gelse de birlikte oynasak” demiştik. Pat diye geldi. Gönlümüze göre oldu her şey.

* İkiniz de ünlüsünüz. Biriniz “Ezel”in Tefo’su diğeriniz de “Asi” dizisinin yakışıklı jönüsünüz. Bu durum sokağa nasıl yansıyor?
Murat Y.: Ben ilk seneler acemiydim. Bir yere girince insanlar bana bakınca çekinir, sıkılırdım. Ama genel anlamda ünlü olmak bana anlamsız geliyor. Yaptığınız iş nedeniyle sizi tanıyorlar, canlandırdığınız karakteri beğeniyorlar aslında. Bir de benim kariyerim çok plansız ilerledi. Oyuncu olmam tesadüf, sonrasında “Asi” dizisi çıktı. Dizi dünyaca tanınır oldu. Bir anda birkaç kıtada insan ismimi biliyor hale geldi. Önemli olan işimi layıkıyla yapmak. Takdirmiş, ünmüş onlar sonradan gelir.
Sarp A.: Ünlü olmak çok geniş bir laf. “Ne yaptın da ünlü oldun?” derler adama. İşini iyi yapıp takdir görmek başka, çok komik bir şey yapıp gündeme gelmek başka. O yüzden ünlü kelimesi pek bir şey ifade etmiyor bana. Annem ve babam şu an benimle gurur duyuyor biliyorum, o yeterli. Dışarıda insanların beğenilerini dile getirmeleri de çok güzel tabii. Ama bunlara çok takılmamak lazım. Hayatınızı sevdiklerinizle sağlıklı geçirebiliyorsanız tamam, gerisi boş.

18 Mart 2012 - 02:30


Докато гледаме душевната болка/мъката/ е невероятно върху какво акцентираме.

Коментарите от МЙ и СА които играят главните роли в сериала"Suskunlar", който е история за деца които са били насилвани и сега като възрастни искат да си отмъстят.

[i]"Хората които говорят, че не са имали това или онова като деца трябва да спрат и да помислят за миг"
Ние караме по задните улиуци на Балат.Имам адреса ,но не се справям добре и продължаваме да обикаляме на около.Вечер е и улиците са пусти.Решавам да спра и да попитам"Здравейте аз съм от в-к Милиет "преди да мога да довърша възрастният мъж ми отговаря "Търсите нашите синове ли.Вървете на право,после завийте на дясно и стигате там.Децата работят ден и нощ".Тази мъничка история показва как жителите на Балат възприемат сериала като свой.Отиваме на снимачната площадка те снимат.Решаваме да изчакаме в близкото кафене.Това е малко заведение ,можете да чуете звука от играта на табла .Ние сядаме близо до печката и виждаме една двойка да влиза.Можете да чуете тихите поздрави към новодошлите.Някой казва "Как си братко".Забелязвате МЙ да иска чай.Аз изваждам диктофона и "Мълчаливите "започват да говорят.


-Нека да започнем с най-дискутираната тема. "Suskunlar" е със същата тематика като филма Слипърс. С други думи историята е преекспонирана .Какво мислите за това?

МЙ - Това е адаптация по романа Слипърс на ЛК има и филм със същото име.Няма причина да се дискутира или критикува това. След първия епизод ние показахме ,че поемаме по различен път . Филм от 90 минути и сериал не когат да са едно и също нещо. Нашата сценаристка Пънар Булут е позната от Езел и е много успешна сценаристка.

СА - Ние не правим конспирация за Американския президент.Тази история е нещо което за съжаление се е случвало и продължава да се случва в нашата страна. Това е трудна за разказване история. Вместо да говорят за това някои хора говорят за други неща.

-Историята, която показвате е много впечатляваща. Какво трябваше да направите , за да се подготвите за ролята. Срещнахте ли се с психолог?

МЙ - Аз се срешнах с двама психолози. Дискутирахме реакцията на малтретираните деца. Някои от тях напълно отричат ,или забравят ,някои обвиняват себе си ,други са ядосани и искат отмъщение. Това се вижда всериала много добре. Това са много трудни за представяне характери,но аз съм сигурен че ако попитате някой артист той ще иска да изиграе ролята.Трудно е да се концентрираш. Постоянно мислиш за децата и какво им се е случило. Съпричастността /съчувствието е добра за артиста,но за тази роля да се опитваш да си съпричастен е много болезнено. Не можеше да помогнеш но се разстройваш. 53% от децата в Анадола са изложени на насилие и цял живот живеят с ефекта от това насилие.Докато ние седим туки обсъждаме това някъде там има деца които страдат сега. Да знаеш и приемеш това е много трудно.

СА - Понякога на снимачната площадка аз се усещам че гледам децата които играят младежкото ни АЗ . Аз знам ,че са артисти,но това че това се случва наистина на някои деца е много разочароващо. Питам се "Как", "Как могат да направят това".Много е близко до хората ,които казват'Не можах да гледам ,беше болезнено",така се чувстваме докато снимаме.Освен това винаги съм играл хора които са правили неща на някой друг.Сега на мен ми правят нещо и аз не мога да направя нищо.

-Какво беше детството Ви?

МЙ - Аз съм дете на държавен служител.Винаги имаше любов в дома ни. Моето семейство ми даваше всичко което исках. Бях щастливо дете.Разбира се имахме и трудни времена ,но когато видях сценария и усетих трудностите при изграждането на характерите аз се засмях-това за което се оплакваме "Ние нямахме това или онова ". Хората трябва да направят крачка на зад и да помислят за какво/от какво се оплакват.

СА - Аз също съм дете на държавен служител. Имам брат близнак и по-голяма сестра ( и двамата артисти Кая и Езра Аккая ). Бях заобиклен от любов ,бях щастлив. Родителите ми бяха разведени ,но това не попречи на детството ми. Хамбургеритв бяха лукс ,храната понякога беше оскъдна.Понякога закуската за вечеря беше супер(явно има в предвид ,че това което ядат на закуска го ядат и за вечеря). Типично детство. Аз бях трудно дете. Бях откраднал дъвка от магазина ,също и сладолед от фризера . Ако ме бяха хванали ,което е напълно възможно както виждам сега ,баистина се чудя какво ли бих казал сега.

-Каква е реакцията на другите?

СА - Наистина не сме били много на вън,винаги сме на снимачната площадка. Имаме строга и натоварена програма. Първия епизод ни отне 20 дни ,но по реакцията на социалните мрежи е бил добре приет. Това е важното.

МЙ - За мен най-важното нещо е ,че сме на правилния път. Докато обясняваме насилието върху деца ние можем да изгубим. Но ние имаме определен път. Обясняваме ясно колкото е възможно . От зрителите чувам колко реалистично всъщност е. Това разбира се е много удовлетворяващо.


-Вие казвате, че сте като братя. Как се срещнахте?

СА - В сериала Езел работех рамо до рамо със съпругата на Мурат Бурчин. Срещнах Мурат когато веднъж той дойде на снимачната площадка и си допаднахме. Бурчин се ядосва, когато кажа, че Мурат ми е приятел. Той е много специален за мен, като брат ми е.

МЙ - Кога (как) ние разговоряхме за този проект... През изминалото лято отидохме на почивка заедно. Докато си приготвяхме храна (вероятно нещо като барбекю) той каза:„ Има един сценарий, където мисля, че може да работим заедно” После това се случи. Аз считам, че го направихме съвсем чистосърдечно.

-Вие сте известни. Единият от Езел...., другият от Аси....Как се отразява това на ежедневието ви?

МЙ - В началото всичко беше ново за мен. Аз ще отида някъде, а хората ще се взират, пък аз ще се впрягам... Но по принцип да си известен не означава нищо за мен. Ти си известен с това, което правиш. Феновете харесват характера (героя), който пресъздаваш. Пътят на кариерата ми беше тотално непланиран. Станах актьор случайно, а след това дойде поредицата Аси. Сериалът се превръща в международен хит. В един момент се оказва че разпознават името ми в различни части на света. Най-важното е да си свършиш работата добре. Признателността и славата следват.

СА - Думата „слава” не означава много за мен. Знам, че моите родители са много горди с мен, и това е достатъчно за мен. Да чуеш признателността на другите отвън е наистина добре. Но не трябва да се обръща прекалено внимание на това. Ако можеш да прекараш живота си с хората които обичаш и в добро здраве – ето това е важно, останалото няма голямо значение

Превод: vanina707, Eny87
[/i]

Последна промяна petan на Пон Юли 16, 2012 1:57 pm, променена общо 1 път
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: ИНТЕРВЮТА НА Мurat Yildirim - с превод и без превод

Мнениеот petan » Пон Юли 16, 2012 10:31 am

Image
Announcer: The entertainment industries ideal couple Murat Yildirim and Burcin Terzioglu attended the wedding together
Murat: Wishing them must happiness in their marriage, they are good friends and may they have beautiful children
Announcer: Ask something cannot hear it clearly
Murat: I said if they is anything I can do to help I am will, I was invited to the wedding...have a good evening.....we will see....we will talk with them later....I am always besides them as their attorney (Laughing)
Thank you so much Cennet Cunay for translation


Последна промяна petan на Пон Юли 16, 2012 12:35 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: ИНТЕРВЮТА НА Мurat Yildirim - с превод и без превод

Мнениеот petan » Пон Юли 16, 2012 10:46 am

Image Image


Интервю на Мурат Йълдъръм за Prva Tv - Сърбия - 24.06.2012 г. http://www.vbox7.com/play:258975f01e
Murat Yildirim prva tv, part 1(english) http://www.youtube.com/watch?v=O3xKwKySM80
Murat Jildirim - Intervju (Prva) http://www.dailymotion.com/video/xrqlyw ... equest.#_=

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

- Г-н Йълдъръм, сериалът "Аси" стана много популярен, някои казват, че за това заслугата е Ваша, заради начина, по който изиграхте Демир Доган.

- Благодаря. Не знам колко дълго се излъчва, но снимките продължиха дълго. По-късно започна да се излъчва в арабските страни, на Балканите... Продаден е в други страни. Всички зрители го харесват. Разбира се, за мен това е много интересно. Идват при нас хора от Сърбия и имаме възможност да разговаряме. Идват от други балкански и арабски държави. Нямам възможност да посетя всички страни, заради работата си, но... Странно и хубаво е усещането, че сме известени у вас. Благодаря ви!

- В този сериал Вие играете ролята на Демир Доган... Той е малко потаен, а на моменти даже меланхоличен... Дали за Вас и Вашият темперамнет беше трудно да изиграете такъв характер?

- Разбира се, като актьор... Всички образи, които играем стават част от нас. Ролята винаги притежава някакво ваше чувство и особеност, има характеристики, принадлежащи и на вас, но нещо е на преден план, нещо е в друг аспект. Не може да се каже, че имам същия характер като Демир Доган. Меланхолия или романтизъм, гордост или инат... Имам по нещо от всички тях, но в момента не мога да кажа коя черта на характера присъства повече или по-малко.

- В сериала Вие влизате в затвора, а Вашият тъст тръгва да Ви спасява. А вие, от друга страна, не се разбирате, защото го вините за смъртта на майка си. Доколко това е завръзката на сериала, доколко прави самият сериал интересен?

- Този герой се казва Ихсан (човек), не знам дали така е преведен и при вас. Сериалът започва интересно, с желание за отмъщение. По-късно, когато се случват разни неща... Отношенията с тъста предизвикват различни усещания в мен. Спомням си първите епизоди, да кажем, до двадесети... В този период ние не сме в добри отношения. Една от причините за завръщането на Демир Доган в Антакия, една от причините за неговото оставане там е неговият тъст. И то заради несправедливостта спрямо неговите родители. Може би тук трябва да се търси отговорът, в това желание за отмъщение. И тъстът предизвиква всички тези чувства в него. Защото в него има предразсъдъци. Постепено ще се опознаят, но в първите двадесет епизода основното, което се вижда е как постоянно се противопоставят.

- След като казахте, че дълго сте снимали, актьорите как се отнасяхте помежду си? Изглежда сякаш екипът е бил добре сработен. От друга страна, дали се виждате сега, дали сте приятели? Някои зрители мислят, че приятелствата приключват и с края на снимките започва личният живот.

- Да. Много е трудно когато работите извън града, защото сте далече от дома, от приятелите... Наистина, това е работа, която трябва да се свърши. Но когато от такава работа се раждат приятелства, тогава престоят става по-лек, мястото на снимките е по-интересно... Имахме шанса екипът да се сработи добре. Бяхме много добре настроени.

Антакия е исторически, мистичен и красив град.В свободното време много се забавлявахме.Мисля, че това не е казвано пред камера, за приятелствата, връзките, които сме имали... Както вече казах, Туба е омъжена, аз съм женен. Между нас никога не е имало нищо, винаги сме били колеги, приятели. Чувал съм, че в чужбина е излязла такава информация, докато в Турция нищо не се е писало за това. Тук всички знаят в какви отношения сме. Но хората в чужбина нас ни свързват под влияние на сериала, появи се такава информация, това е нормално. Туба сега има близнаци, заради работата нямах възможност да я посетя. Нейният съпруг също игра в сериала, изпълняваше ролята на Зия. И той е много добър мой приятел. Имат си близнаци, и тези дни ще ги посетя. Сигурно вече са сърдити.

- Свързвали са ви с различни актриси, но се говори, т.е. писа се, че сте предложили по много интересен начин на Вашата съпруга.

- От три години съм женен и моята съпруга е актриса.Запознахме се докато се снимахме заедно в сериал. Ходихме две години, а след това се оженихме.Все още нямаме деца, планираме през следващата година. Живея малко затворено, често съм вкъщи, обичам да прекарвам време с приятели. Виждам се с майка ми и баща ми. Не мога да кажа, че често излизам из града, живея малко встрани от светския живот. Но... така съм много спокоен, много съм щастлив. В момента всичко се случва, както го искам.

- Жените от всички поколения, поне в Сърбия, всички ви обичат и казват, че има нещо във Вас, какво може да е то?

- И преди съм чувал това. Приятелите ми в Турция са ми казвали. Може би по-възрастните ме възприемат като свой син. Вероятно това е свързано с историите и ролите, които играя. За децата може да изглеждам като по-голям брат, така ми се струва. За младите момичета са интересни съвместните ни сцени с Туба. Може би за някои хора са интересни и сцените с приятелите...Както вече съм казвал, историята е за всички възрасти. Ако се харесвам на всички, тогава това е хубаво.

- Да Ви попитам, кой е моделът Ви за актьор? Кого обичате да гледате на малкия екран?

- Много са, разбира се. Например Хавиер Бардем... Роберт Дауни Джуниър, Джони Деп. От по-старите, Ал Пачино, Марлон Брандо, Шон Пен. Има много актьори, които обичам и чийто филми следя.

- Чувала съм, че сте имали комична ситуация с Ейдриън Броуди.

- Да, това беше по време на моите студентски години. Беше дошъл в Турция, на филмовия фестивал в Анталия. Моят английски беше много лош, сега поне мога да се разбера, говоря малко повече. Когато го видях пред мен, се изненадах. Не съм и си представял, че ще го видя на аерогарата. До този момент никога не бях молил за снимка. Изпратих съобщение на съпругата ми: "Моля те, напиши ми нещо на английски, за да го кажа на Ейдриън Броуди." Още преди да ми отговори, асансьорът се отвори. Той се появи пред мен. Повиках го: "Адриан!" Той се обърна и се засмя. Попитах го дали може да се снимаме. Той каза, че може. Поглеждам снимката - не ми харесва. Питам, може ли още една, държа човека, дърпам го, а през цялото време се питам: "Човече, какво правиш?" Каза, че може още една снимка и ние се снимахме. Изведнъж чувам някой зад мен как казва: "А-а, снимат се с момчето от "Аси”, да отидем и ние."

- А музиката? Чувала съм, че много добре свирите на барабани. Дали не съжалявате, че кариерата ви не тръгна в тази посока?

- Много обичам музиката. Ако не бях станал актьор, навярно щях да стана музикант. Не мога да знам какво ще ни поднесе животът занапред. Когато си мислех, че ще бъда инженер, заобичах музиката. После се запалих по театъра, станах актьор. Нещата се объркаха. Животът е дълъг, не се знае какво може да се случи.

- Дали имате някакво желание, което все още не е осъществено? И ако е писано, скоро ще се случи.

- През целия си живот съм казвал, каквото е писано, това да бъде. Нормално е на човек да му е криво, ако нещо, което много иска не се случи. Но ако вярва в живота, ако това не се е случило, значи така може и да е по-добре. Аз вярвам в това, такъв съм. Затова мога да кажа, че не гледам назад в живота си. Последните седем месеца за мен бяха лош период. Приех предложения за два филма, но не нито един не се засне. От три години не съм се снимал във филм и това много ми липсва. Да, със сериалите може да се достигне до широк кръг от зрители, затова и вие сте тук, но работата в игрален филм е най-важна за един актьор. Затова искам каквото и да играя, да го правя във филм. Така че, да играя във филм.

Превод: Eldo
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: ИНТЕРВЮТА НА Мurat Yildirim - с превод и без превод

Мнениеот petan » Пон Юли 16, 2012 11:26 am

Image

Скрит текст: покажи
Show TV'nin bu sezonki en başarılı işleri arasında yer alan Suskunlar izleyici tarafından büyük beğeni görüyor. Ancak Bahçeşehir Üniversitesinden Orhan Tekelioğlu, Radikal'de yayınlanan yazısında çarpıcı bir eleştiri geldi.

Dizinin öyküsünde derinlere gizlenmiş mesajın yetimevlerindeki şiddet değil erkekliğin kaybedilmesi olduğunu yazan Tekelioğlu "Suskunlar'ın esas derdi 'erkeklik'" dedi. Çocukken yetimevinde birlikte kalan ve hem şiddet hem tecavüze maruz kalan bir grup arkadaşın yetişkinlik dönemlerinde aldıkları intikamı anlatan dizi ünlü ABD yapımı filmi Sleepers'tan uyarlanmıştı.
'SUSKUNLAR' DİZİSİNE ŞOK ELEŞTİRİ!
'Suskunlar' dizisi hakkında çarpıcı ve yıkıcı bir eleştiri yazısı!
03 Temmuz 2012 15:13
Show TV'nin bu sezonki en başarılı işleri arasında yer alan Suskunlar izleyici tarafından büyük beğeni görüyor. Ancak Bahçeşehir Üniversitesinden Orhan Tekelioğlu, Radikal'de yayınlanan yazısında çarpıcı bir eleştiri geldi.

Dizinin öyküsünde derinlere gizlenmiş mesajın yetimevlerindeki şiddet değil erkekliğin kaybedilmesi olduğunu yazan Tekelioğlu "Suskunlar'ın esas derdi 'erkeklik'" dedi. Çocukken yetimevinde birlikte kalan ve hem şiddet hem tecavüze maruz kalan bir grup arkadaşın yetişkinlik dönemlerinde aldıkları intikamı anlatan dizi ünlü ABD yapımı filmi Sleepers'tan uyarlanmıştı.

'SUSKUNLAR' SEZON FİNALİ:
MAGAZİN

İşte Orhan Tekelioğlu'nun Suskunları eleştirdiği o yazı:

Suskunlar'ın esas derdi intikam mı erkeklik mi?

Bu sezon dizi finallerine “ölümler” ve “cinayetler” damgasını vurdu. Hemen her dizi bir kahramanını öldürerek sezonu sonlandırırken, Suskunlar işi iyice abartarak bir “linç” sahnesiyle, dizinin sadist karakteri İrfan’ı cinsel istismara uğramış çocuklara öldürterek bitirmeyi bir marifet saydı. Zaten baştan sona bir “aşırılıklar” dizisi desek yeridir Suskunlar için. Dizi Ezel’in hikayesindeki esas temayı oluşturan “intikam”ın altını iyice çizerek olumlayan, gayrimeşru yollarla da olsa intikam alınmasını bir vicdan meselesi hâline getiren, etik olarak çok sorunlu bir vurguyla sezon finali yaptı. Aslında, geçen sezon başlayan ve ‘Ezel’in iki senaristinin kalemlerinden çıkan iki işin (Uçurum-Kerem Deren ve Suskunlar-Pınar Bulut) diziler dünyasında kolayca ayrımsanan farkları var. Her ikisi de, bugüne kadar bilinen ama söylenemeyen/gösterilemeyen sosyal sorunlara (fuhuş ve çocuk istismarı) el atmaya cesaret ederek ayrıştılar ve anlatım dilinde de özelleşerek biçimsel olarak farklarını hissettirdiler. Uçurum’un ilk bölümlerini temel alan yazıda (29 Nisan 2012, Radikal İki) belirttiğim, diziye dair olumlu izlenimlerim (gittikçe abartılı hale gelen şiddet sahneleri hariç) halen sürmekteyken, ne yazık ki, Suskunlar için düşüncelerim, dizi ilerledikçe, tam tersi yönde oldu. Halbuki, diziye temel olduğu söylenen filmin (başrollerini Kevin Bacon, Dustin Hoffman, Robert DeNiro, Brad Pitt ’in oynadığı 1996 yapımı Sleepers/Kardeş Gibiydiler) hikayesi, “yerelleşmeye” imkan veren bir anlatıya, bir ıslahevinde geçen kötü muamele, şiddet ve cinsel istismara odaklanıyordu. Çocukları korumak ve kollamakla yükümlü olan görevlilerin göz yumması neticesinde, yine aynı ıslahevinde kalan ve yaşça daha büyük olan sadist bir ergenin sistematik şiddetine ve sonunda cinsel istismarına uğrayan “arkadaşların” hikayesinin tabii ki, Türkiye ’de varolan ıslahevi gerçeği bağlamında bir karşılığı var. Böyle bir anlatının ne yerelleşme ne de inandırıcılık sorunu olur. Olmadı da. Ama ne yazık ki, bir adalet arama anlatısından bir öç alma, manasız bir hınç anlatısına evrilerek “yerelleşmekle” kalmadı, aynı zamanda, “erkeklik” meselesini öyle bir sorunsallaştırdı ki, sonunda homofobinin sınırına dayandı. Açıklamaya çalışalım.

Akıllara zarar diyaloglar
İlk soru: Suskunlar’ın sadist karakteri İrfan’ın ve geçiştirilmiş de olsa (çünkü, yapıp yapmadığından emin bile değil Gazanfer!) psikopat karakteri Gazanfer’in bu çocuklardan “almaya” çalıştığı neydi? Sorunun cevabı için, dizinin kendi hikayesi açısından zirve yaptığı 13. bölümdeki sahneyi tekrar etmek durumundayız. İrfan’ın (Takoz) Bilal’in (Sarı) kim olduğunu anladığı ve bir tirad geçerek “hayat dersi” verdiği sahneyi hatırlayalım. Geçerken değinmeden olmaz, Ezel’in mafiozo karakterlere edebiyat paralatma takıntısı, Suskunlar’da zirve yapmış vaziyette. Hadi diyelim ki Dayı hapiste kafayı kırıp kendini edebiyata, şiire verdiğinden “feylesof” gibi konuşup dururdu. Peki okuma yazma bile bilmeyen, yani zır cahil Takoz’un “İnsan Evladı” nakaratıyla sonlandırdığı cümlelere ne demeli? Bu parantezi şimdi okuyacağınız diyaloglardaki Türkçenin künhüne varasınız diye açtım. Şimdi diyaloglara bakabiliriz. Sonunda, “yeni” düşmanının “eskiden” bildiği bir velet olduğunu anlayan İrfan, “Tanıdım seni” dedikten sonra sorar: “İntikam mı alacaktın benden?”
Bilal, “Alacaktım değil, alacağım. Seni gebertmek için silaha ihtiyacım yok benim Takoz. Çıplak elle öldürürüm seni.” İrfan, “Yaparsın, artık eskisi gibi değilsin. Kaya gibi adam olmuşsun.” Bilal, “Oldum.” İrfan, “Adamların da var belli. Silahların var artık.” Bilal, “Âlâsı var.” İrfan, “Güçlüsün.” Bilal, “Fena!” İrfan, “Acımasızsın, delisin, sertsin de, erkek değilsin be Sarı. Çünkü, senin erkekliğini ben aldım... Sen de benim kadar iyi hatırlıyor musun? Kımıldayamadın, nefes bile alamadın, yalvardın, ağladın... Devam edeyim mi? İstediğin kadar güçlen, kinle dol, nefretle yan. Ben senin geçmişini değil, ben senin geleceğini değil, ben senin erkekliğini aldım Bilal. İşte bu yüzden, benden her şeyimi al, intikamını al, canımı al, ama ne yaparsan yap, senden aldığım şeyi geri alamazsın çocuk, geri alamazsın.”

Erkeklik meselesi
Edebiyat paralama anlamında “vay be” dedirten bu “hayat dersinin”, geçmişi ve geleceğiyle hayatı ele geçirme meselesi olarak tarif bulmasının yarattığı imkân, cümlenin sonundaki erkekliğin yokoluşuna vurguyla heba oluyor. Heba oluyor, çünkü İrfan’ın ırza geçmedeki asıl amacının, gövdeye uygulanan faşizan şiddet yoluyla bir iktidar kurma derdi olduğu atlanıyor. Sarı da, tiradını patlatıp çekip giden Takoz’a cevap bile veremiyor, sadece yüzünde gözyaşları tomurcuklanıyor, nutku tutuluyor. Sözünü ettiğim “imkân” bu noktada beliriyordu, böyle bir iktidarsızlık hissiyle nasıl baş edilebilir? Erkekliğin kaybı, “ele geçirenin” erkekliğinin alınmasıyla, yani “kısas” yoluyla geri alınabilir mi? Dizimiz, bölümün sonundaki “çocukluğa geri dönüş” (çocukluktur aslında önemli olan, onu yitirme!) vurgusuyla bu sorunsaldan sıyrılmış gibi yapıyor da olsa, adalet meselesinde “intikamdan” başka bir şeye (örneğin, hukuk sisteminin sağlayacağı adalete) şans tanımıyor. Aksine, güzelleme yapılan çocukluğun “çocukları”, ellerinde sopalar, İrfan’ı topluca linç ediyorlar. Erkekliğin ölümüne karşı, ele geçirenin feodal bir refleksle katledilmesi! Üstelik buna aracılık eden (Ecevit), modern dünyada meşru adaleti sağlamak için eğitilmiş bir avukat! Eğitimli bir zır cahil!
Altta yatan öteki temayı da unutmayalım, bu “erkek” (altını özellikle çiziyorum) çocuklarını intikam alma yönünde hırslandıran, yetimevinde sürekli olarak maruz kaldıkları simgesel ve fiziksel şiddet mi, yoksa münhasıran “erkekliklerini” kaybetmeleri mi? Açıkça soralım: Dayak yüzünden mi intikam alıyor, Takoz’u öldürüyorlar bu çocuklar, yoksa ırzlarına geçildiği için mi? Örneğin, sadece fiziksel şiddete maruz kalmış olsalardı, yine linç edecekler miydi? Homofobinin sınırında at koşturuyoruz. Hatta, sınır ihlali denen tam da bu olsa gerek!ШОКИРАЩА КРИТИКА ЗА СЕРИАЛА ″БЕЗМЪЛВНИТЕ″!
Поразителна и пагубна критика за сериала ″Безмълвните″!
03 юли 2012 15:13

″Безмълвните″ е един от най-харесваните и гледаните сериали на Show TV за този сезон. Въпреки това критика на Орхан Текелиоглу от Университет Бахчешехир публикувана в ″Радикал″ беше поразителна.

Според Текелиоглу скритото послание в историята на сериала не е насилието в домовете за сираци, а отнемането на мъжествеността, гордостта, силата. Като основен проблем на ″Безмълвните″ определи ″мъжествеността″. В сериала се разказва за група приятели, които от детска възраст са били заедно в дом за сираци, където са били подлагани на насилие и били изнасилвани и сега в зрялата си възраст отмъщават за всичко това. Адаптиран е по американския филм ″Слийпърс/ Sleepers″.

Ето я критиката на Орхан Текелиоглу за Безмълвните:

Кой е основният проблем на Безмълвните- отмъщение или мъжественост?

Този сезон финалите на сериалите бяха белязани със ″смърт″ и ″убийства″. Почти всички сериали приключиха сезона убивайки един от героите си, докато Безмълвните преувеличавайки събитията приключиха с ″линчуване″. Садистичният герой на сериала Ирфан убива полово(сексуално) малтретирани деца, което според тях е голямо постижение. Още от начало е редно да назовем Безмълвните като сериал на ″крайностите″. Сериалът, добре подчертавайки ″отмъщението″ , което е и основна тема в „Езел” я утвърждава, може да се отмъсти и по незаконен път-поставя я като проблем на съвестта. Сезона приключи с много проблематичен акцент върху етиката. Всъщност има разлика в двата сериала, въпреки че са написани от двамата сценаристи („Пропаст”-Керем Дерен и „Безмълвните”- Пънар Булут на „Езел” ), който стартира миналия сезон. И двамата се осмелиха да засегнат проблем известен на всички ни, но на който не се обръща необходимото внимание и не се дава гласност (проституцията и малтретирането на деца) и със специфичния език на разказване формално накараха да се почувства разликата. Статията (29 април 2012 г., Радикал 2), в която отбелязах, че впечатленията ми за първите епизоди на Пропаст са положителни (с изключение сцените на насилие, които все по-вече се преувеличават) и все още е така, с Безмълвните стана точно обратното. Въпреки това историята на филма, която е основа на сериала (Слийпърс-1996 г. с участието на Кевин Бейкън, Дъстин Хофман, Робърт Де Ниро, Брад Пит) се фокусира върху разказване, което дава възможност за ″локализация″, малтретиране в един възпитателен дом, насилие и сексуални злоупотреби. Разбира се историята на ″приятелите″ оставащи във възпитателен дом, където в последствие на мълчаливото съгласие на служителите, които се грижат за тях и ги пазят са подложени на системно насилие и накрая претърпяват сексуално насилие от страна на по-възрастен от тях юноша-садист, който също остава в същия възпитателен дом, има връзка с действителността в съществуващите възпитателни домове в Турция. Подобна история/разказ не би имала проблем с локализация и печелене на доверие. До сега не е имала. Но за съжаление не се задоволи само с това да бъде разказ за отмъщение с правосъдие и ″локализирайки″ се като еволюиращ разказ за безсмислена злоба, в същото време така задълбочи проблема за ″мъжествеността″, че се стигна до границите на хомофобията. Да се опитаме да обясним.

Диалози поразяващи умовете.
Първи въпрос: Какво искат да ″вземат″ от децата садистичният герой на Безмълвните Ирфан и игнорираният (Защото Газанфер не е сигурен дали го е направил или не!) герой психопат Газанфер? За да отговорим на въпроса трябва да повторим сценария на 13 епизод, където сериалът достигна кулминационната точка по отношение на собствената си история. Нека да си припомним сцената, където Ирфан (Такоз) разбира кой е Билял (Саръ) и дългия пасаж, който дава ″урок за живота″. Няма как да подминем и манията на Езел за литературно оформяне на героите-мафиоти, което достига връхна точка в Безмълвните. Хайде да кажем,че Дайъ е бил в затвора, където в килията има серия духовни преживявания, които са променили посоката на живота му и той се е отдал на литература, поезия и затова говори като ″философ″. Добре, какво може да се каже за изреченията на Такоз, завършващи с повторението ″Човешка рожба″? Отворих тази скоба, за да може да вникнете в същността на турския език в диалозите, които сега ще прочетете. Сега да хвърлим един поглед на диалозите. И накрая разбира, че ″новият″ враг е напаст, която е познавал в ″миналото″, казва му ″Разпознах те″ и пита: ″Ще си отмъстиш ли?″
Билял, ″Няма да е щях, а е ще. Нямам нужда от оръжие, за да те убия Такоз. Ще те убия с голи ръце.″ Ирфан, ″Ще го направиш, вече не си както преди. Станал си мъж като скала.″ Билял, ″Да, станах.″ Ирфан, ″Личи, че имаш и охрана. Вече имаш и оръжия.″ Билял, ″Много повече.″ Ирфан, ″Силен си.″ Билял, ″Неприятно.″ Ирфан, ″Жесток си, луд си, суров си но не си мъжага бе Саръ. Аз ти отнех мъжествеността…Помниш ли добре, както аз помня? Не можа даже да помръднеш, дори и дъх не успя да поемеш, моли, плака…Д а продължавам ли? Бъди силен колкото искаш, озлоби се, изгаряй в омраза. Не ти отнех миналото, не ти отнех бъдещето а ти отнех мъжествеността Билял. И за това вземи всичко от мен, отмъсти си, вземи ми душата, но каквото и да направиш, това което аз отнех от теб момче няма да можеш да си го вземеш обратно, не можеш да си го вземеш.″

Проблемът за мъжествеността
Възможността породена от търсенето на описание за завземането на живота в ръце, с нейното минало и настояще, губи акцента си в края на изречението. По отношение на литературно оформление този ″урок за живота″ предизвиква ″уау″. Губи се, тъй като се прескача целта на Ирфан-по време на изнасилване, налагайки фашистко насилие на тялото той иска да установи власт. Саръ даже не може да отговори на Такоз, който взривявайки картечницата си излиза и тръгва, сълзите набъбват по лицето му, дъхът му спира. ″Възможността″, която споменах се появи в този момент, как може да се излезе на глава с подобно безсилно чувство? Отнетата мъжественост може ли да бъде възстановена с ″мярка″ отнемане на мъжествеността на отнелия? В края на епизода акцентирайки върху ″връщане в детството″ (Детството е най-важно, не позволявайте да ви го отнемат!) сериалът ни се представя като намерил решение на проблема, за правосъдие (например, правосъдието на правната система) не признава нищо освен ″отмъщение″. Напротив, ″децата″ на възхваленото детство, с пръчки в ръце, заедно линчуват Ирфан. За смъртта на мъжествеността, убийство с феодален рефлекс на възползвалия се/отнелия. Още по-вече посредникът (Еджевит) е адвокат, който е учил да гарантира законно правосъдие в съвременния свят.

Образован, един невеж човек!
Нека да не забравяме другата основна тема, този ″мъж″ (специално подчертавам) амбицира децата си да отмъстят. За символичното и физическото насилие, на което са подложени системно в дома за сираци или отнетата им единствена ″мъжественост″? Ясно да попитаме: Заради побой ли отмъщава, тези деца убиват Такоз или за отнетата непорочност? Например, ако бяха подложени само на физическо насилие, пак ли щяха да линчуват? Търсим място в границата на хомофобията. В действителност точно това трябва да е нарушение на границите!

by xhippie, превод от TR
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: ИНТЕРВЮТА НА Мurat Yildirim - с превод и без превод

Мнениеот petan » Пон Юли 16, 2012 11:41 am

Suskunlar’ın Yönetmeni Çağatay Tosun hangi yapım ile anlaştı ?
Image
http://sinematelevizyonlifestyle.com/?p=23653

Скрит текст: покажи
39.Altın Kelebek ödüllerinde yılın en iyi yönetmeni seçilen Çağatay Tosun Suskunlar dizisi yönetmenliğinden ayrıldı.
Usta yönetmen Koliba Film ile anlaştı. Eylül ayında Fox TV ekranlara gelecek proje için yönetmen koltuğuna Çağatay Tosun’u getiren firma dizinin cast çalışmalarına başladı. Yiğit Özşener isminin ağırlık kazandığı dizinin her kesime hitap edecek bir hikayesi olduğu, çekimlere Ağustos ayında başlanacağı gelen bilgiler arasında.

Suskunlar dizisine yönetmen olarak kimin geleceği netlik kazanmazken, dizinin sürprizlerle dolu olacağı, Murat Yıldırım hayranlarını güzel sürprizler beklediği öğrenildi.

Според статията обявеният на 39-тите награди Златна пеперуда за най-добър режисьор на годината Чаатай Тосун напуска сериала Мълчаливите и се е договорил с Колиба филм. Той заема режисьорския стол за нов проект, който ще излезе на екраните през септември по Фокс ТВ. Кастът е започнал. Новият сериал е спечелил тежест с името на Ийит Йозшенер. Има информация, че снимките ще започнат през август. За Мълчаливите не е ясно кой ще поеме режисурата, но феновете на Мурат Йълдъръм ги очаквали хубави изненади.
BG: B l a n k a
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: ИНТЕРВЮТА НА Мurat Yildirim - с превод и без превод

Мнениеот petan » Пон Юли 16, 2012 12:03 pm

MURAT YILDIRIM İNTERVIEW FOR MEŞHURLAR BİZİMLE ~ BG SUB
Image
http://www.dailymotion.com/video/xs0sfl ... ms?start=1


Meşhurlar Bizimle 10.05.2012 Reportaj inc English Transcript http://sinematelevizyonlifestyle.com/?p=23777

Meşhurlar bizimle 10.05.2012 - 2-ci hisse (ANS-Fan Klub) http://www.youtube.com/watch?v=FCOfpy7NXk4


Скрит текст: покажи
MY~Having to be able to complete a new episode each week, we are able to do this by shooting for six days, so therefore now we are able to shoot an episode in 6 days which is very difficult as we are trying to put in the quality in a six day period which is very difficult

?~Has there every been a time that you are so tired that you say I do not want to do this anymore?

MY~During Suskunlar no never have I felt this, quite the opposite the motivation is so high within the scenario each time it is getting even better. While it was very good in the beginning as time goes on and the story unfolds there are still situations that exist which is increasing everyone’s motivation, so therefore I have never thought of this but yes have we gotten tired yet, there have been many very tiring times, especially emotionally tiring times when reliving the scenes involving their childhood tribulations it is impossible not to become affected both as an actor and the entire set crew. There are times when just reading the scenario that you can got help but become emotional. There are many friends who have told us that they have cried. There is a disheartening situation in the story and during those times I can say that it is very tiring but I have never said on this set that I am tired of acting, or why am I doing this profession; I was very fortunate that I have not had to say this in previous sets as well.

SCENES FROM ASI

MY~It is different of course, ASI, Firtina, & Ask ve Ceza are all in a different leagues. They all were to be done, and we did them where I gained experience and we continue to learn from each of them as I continue in this profession. I don’t know each of the them had their own different storyline where romance was the main theme where here this is more than 90% of addressing a social issue and its problems and the social problems of children , and I am enjoying this.

?~That is what we want we are enjoying regarding your skills as an actor, and for us this is a very effective scenario for us, instead of all series regarding romance and having this one that addresses social issues. Can you tell us how you got into acting?

MY~I was attending Yildiz Technical University towards a degree in Mechanical Engineering; there was a theater club of which I became a member after which I participated in amateur theatrical performances for a few years. Afterwards I did some professional theatrical works, which I did for about a year and a half and at the same time starting acting in television as well and the rest just kept on coming . While in the club I started to feel the urge to be on stage, and once I appeared on stage I found myself enjoying it even though I was doing this as a hobby, and I realized that this was something that I really enjoyed and wanted to pursue this. I can say that I am very happy with my life, and happy with the decisions that I made back then and I am hopeful that everything will proceed nicely.

I actually enjoy things the same as other people do, meaning traveling, performing music, going out with my wife, going out of town. What you would enjoy I enjoy as well, but the level of enjoyment can also be a little different that is all. This is life, and we are all looking for ways to enjoy this life.

SCENES FROM ASK VE CEZA

MY~I go to place and I am left alone then I go someplace else and I am not left alone I think what is happening but these are problems that I am grateful for. When I was first getting noticed, I did not…actually back then it was not as easy as I am explaining it now, it affects a persons physiologically when even one person looks at you and you start to think everyone is staring at you this was interesting however slowly you start to get used to this…Something’s you forget others you remember. When I was first starting to be notice I had gone on vacation to a resort, and people were noticing me at that point two girls came up and asked for the pictures to be taken, I said of course then they handed me the camera and said press here, I then proceeded to take their picture. These types of scenarios can happen to everyone in the beginning it is normal. It happens all the time, when I say all the time when I enter someplace and people start to recognize me, in the beginning this was one of the problems that you must learn to overcome and then afterwards to learn how to deal with it and to overcome it as much a possible. Otherwise the place you just entered is a public place like a restaurant is just a restaurant….you enter people recognize you….you do not think if someone recognizes you or not, you think that what is the big deal about being recognized why should it be. If you start to feel uncomfortable just like any other person would feel uncomfortable you make that person aware of this fact. You cannot live like that, thinking that I fell uncomfortable and I must leave this place…but most people do not make the other feel uncomfortable they look once or twice then they continue with what they were doing, they also have their own lives.

?~We here in Azerbaijan when we see someone that we see on television it is customary to have a greeting or acknowledge that person
MY~For me especially when out of town or on vacation I am walking around totally unaware of my surroundings someone will suddenly say you are not even saying hello. But I am not a Politian to be walking around acknowledging everyone around me saying hello, hello, I am here, how are you . You are walking around with the positive energy and someone acknowledges you and you normally acknowledge that person back and continue. After that you forget about it, and then someone else does the something. But you do not constantly walk around like notice me I am famous I am well known that is a drain you would become afraid of your own shadow and cannot live your life that way. You just have to let it go…..

This profession is something you do willingly it is not something you do to become famous or to earn a living, I do not know. In my surroundings you did not become a performer for these reasons, actually back when I started there were some hard ground rules by the seniors in this industry do not do this and they would not do this either. They would never downgrade what they did to that level. If you can do something that does not make you feel uncomfortable on the screen then there is no issue. But to start acting for this reason I do not know about this, for me I started in theater , and actually I can say that everyone that I know who is am actor today almost all of them started in theater. Back when they started they started due to there love of performing being on television or in cinema was not the issue. But not since series have become so popular many youngsters are saying that they want to perform in a series and this is why I want to become a performer. This is something that requires more thought, if you are a good performer offers will come from television, but first you must like being a performer, living that type of lifestyle is something that you must seriously willing to become accustomed too. They must be able to weigh the pros and cons of this industry before jumping into it . Then of course receive the proper training from someone or someplace that is trustworthy otherwise really the changes of becoming successful in this endeavor is highly unlikely. Saying that I am going to become famous and make a lot of money I do not know but eventually with this mentality is there a turning point but I do not see this as healthy.
Sitting here to discuss unknown things about me could take till morning, there are things that I myself do not know about. But since I do not know what you do not know…..They are seeing a harder type personality of a man, a more macho type person , I can say this much that no I live a more subdued life, I love to laugh more. I sometimes tend to criticize myself more and this makes me get angry, I tend to overdue this, and I sometime say to myself that I should not be doing this to myself.

Today we are shooting the 10th episode, we do not have the scenario for the 11th episode. Like I said previously under difficult circumstances with our screenplay writers they work very hard to write a new scenario every six days. Of course there is a general storyline, general concept of where the story is supposed to go, but what is going to happen and what is not going to happen and in which order and whether it will be happen in this season I really do not have that information at this point. But of course we cannot give out the explicit details anyway. However, regarding myself I can say that for someone that is chasing after the lawful way to handle the situation, then being faced with the disappointment, there is a strong possible of a major change in my character.


Превод: Eny87

МЙ- За да завършваме нов епизод всяка седмица ние трябва да снимаме в продължение на 6 дни. Трудно е трябва да го направим качествено за кратък период.

?-Имало ли е време в което сте бил толкова уморен ,че да кажете: Не искам да правя това никога повече.

МЙ-По време на Sukunlar не никога! Напротив мотивацията ми е много голяма с този сценарий нещата стават много добре. Да, има и умора. Имаме много уморителни часове, особено емоционални. Сцените от детството например не могат да не засегнат както артистите, така и целия екип. Има моменти, в които само четенето на сцената която имаш те прави емоционален. Приятели ни казват че плачат. Има много обезсърчителни ситуации и по време на тях мога да кажа че е уморително, но никога не съм казвал по -време на тези снимки, че съм уморен от игрането /снимането, или защо се занимавам с това професионално. Късметлия съм/щастлив съм, че и преди не съм го казвал.

МЙ-За почнах да уча за инженер, имаше театрален клуб в университета и аз започнах да играя там. Около година и половина играх там, започнах да играя и в телевизията и останалото просто дойде. Когато бях на сцената открих, че се забавлявам. Това не беше професионално, беше мое хоби и аз открих, че е нещо, с което искам да се занимавам наистина. Мога да кажа, че съм много щастлив с живота си и с решенията, които съм взел и се надявам, че всичко ще протече добре. Аз всъщност се радвам на същите неща на които се радват и другите хора-пътувания, свирене на музика, излизане навън със съпругата ми, излизания извън града. На каквото вие се радвате на това се радвам и аз, естествено нивото/начина може да бъде по-различен. Това е живот и всички ние търсим начини да му се наслаждаваме /да се забавляваме.

МЙ-когато за първи път почнаха да ме разпознават бях на ваканция. Хората ме разпознаваха и тогава две момичета дойдоха при мен и помолиха за снимка аз казах разбира се и те ме помолиха да ги снимам. Когато в началото започнаха да ме разпознавах беше проблем за мен, после се научих да се контролирам и да го преодолея. Когато си на някое публично място, например ресторант и те разпознаят не можеш все да се чувстваш неудобно. Не можеш да живееш така мислейки си, че е неудобно. Но много хора не те карат да се чувстваш неудобно от това че са те познали - те те поглеждат веднъж, два пъти и после се връщат към това което правят, те също си имат свой живот.

?-Ние тук в Азербайджан когато видим някое познато от телевизията лице е обичайно да има поздравление.

МЙ-Обикновено когато съм на почивка извън града аз си се разхождам в пълно неведение за околния свят, някой може да каже, че даже не казвам здрасти. Но аз не съм политик, за да се разхождам и да казвам на ляво и на дясно "Здравей, здравей, аз съм тук, как сте вие?" Разхождате се с позитивна енергия/настроение някой ви поздравява, вие го поздравявате и си продължавате. После забравяте за срещата, като и другия я забравя. Но не се разхождате непрекъснато с мисълта аз съм известен, аз съм добре познат. Това може да ви накара да се страхувате и от сянката си. Просто трябва да свикнете с това. Тази професия е нещо, което извършвате с желание, а не за да станете известен. В моето обкръжение никой не е в тази професия за да е просто известен/популярен. В началото, когато започнах имаше някои строги правила за начинаещите. Аз започнах с театър. Почти всички, които познавам са започнали с това. Те започнаха, защото обичат да играят на сцена. Но откакто сериалите станаха популярни много млади казват, че искат да са популярни, за това искат да играят. Ако си добър артист естествено, че ще получиш предложения от телевизията, но първо трябва да си добър артист. Да кажеш ще стана известен и ще направя много пари мисля че не е много здравословно. Стоейки тук да обсъждаме неща за мен може да отнеме целия ден, има неща, които аз не знам за себе си. Но тъй като аз не знам какво ти не знаеш Аз обичам да се смея много, понякога съм самокритичен, това ме ядосва. Опитвам се да го премахна това, казвам си че не трябва да си го причинявам. Днес снимаме 10 епизод, нямаме сценарий за 11. Както и преди малко казах нашия сценарист се труди много за да напише сценарий за 6 дена. Разбира се има основен сценарий по който вървим, но това което ще стане или няма да стане аз не знам. Но така или иначе ние няма да дадем никакви детайли. Но мога да кажа, че моя характер има вероятност да се промени.


Image чете за адвокат!Image Image [difus_ok.gif]
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: ИНТЕРВЮТА НА Мurat Yildirim - с превод и без превод

Мнениеот petan » Пон Юли 16, 2012 1:04 pm

Image
Actors Interview: Suskunlar final of season 1 English subtitles
Murat Yıldırım, Suskunlar final of season 1 English subtitles, English translation by Cennet Gunay

http://www.dailymotion.com/video/xror63 ... ms?start=1

http://www.youtube.com/watch?v=A4MIHnQ2c_k

Скрит текст: покажи
Murat Yıldırım ?~How much further is the relationship between Ecevit & Bilal going to become estranged?
MY~The relationship between Ecevit & Bilal, are there truly such relationships that exist in the real world where two people can overcome such obstacles, this is an example of this and regardless of the obstacles that they face they truly believe in the true bond between the two of them goes beyond friendship and is truly a brotherhood, with this bond they believe that they can overcome any and all obstacles that they may face. We will of course in due time see if this really is true.

?~How long are Ahu and Ecevit going to be able to be so close and yet be so far apart?
AE~I would have to say as long as they can stand it

?~With the return of Ecevit, is Ahu going to have to take back some of the promises that she has made to Bilal?
AE~As far as we know Ahu will stand by Bilal with every promise that she has made. But of course we do not know and we cannot disclose what promises she has made, this will all be unveiled in the future.

?~Why is your character given the nickname of “Sari”?
SA~Everyone has a nickname and there is of course a story behind each one, and when the time comes the story is disclosed, and when the time is right the reason for Bilal having the nickname “Sari” will be disclosed, there is a story behind this.

?~Do you think had Bilal known that Ahu was in love with someone else, would he have still blindly have followed his heart?
SA~I would have to say that he would have loved her the same way, because there are men like Bilal who don’t mix logic and emotion, yes he would have still loved her.

?~They are curious as to what has happened to Bilal’s family?
SA~Bilal’s family is alive however as shown in one of the previous episodes his father put forth an ultimatum for Bilal to choose between himself or Ahu. Bilal chose Ahu, and we know that his family is alive but I would think that in future episodes we may learn more about his family at this time I do not know anything else, we will have to wait and see.

?~Is Gurur’s family going to become a part of the storyline?
BH~It is not possible to figure out who Gurur is going to use his game, at this time he does not have any plans for his family. But his mother is the one that is important for Gurur. There is of course an anger that he carries within against his father which remains from his childhood. In addition to anger we could also call it a longing or yearning, that he truly does belong. He just wants to know that he is loved even thought he is angry with his father he has aspirations that he is loved by his family and be part of his family.

?~Why is Iska still so immature or a big baby? It seems that the others have come to terms with their pity why is it still so fresh for him?
MGA~This is in his nature, and his was much more naive and a much younger child at the time, and he was trapped and still is and for him to grow up he must forget his past his childhood.

?~What is the relationship between Hasan and Irfan? Why is Irfan keeping Hasan with him?
MO~The relationship between Hasan and Irfan is a very special relationship, but at this time I should not disclose this as this will be made visible in a very good way in future episodes.

?~What does Sibel mean to Irfan?
?~What does Sibel mean to Irfan?
MO~You are asking me a difficult question, first let me say that Sibel is beyond a simple mistress she is very special, because Irfan is the friend of her father, and before her father died her father entrusted his daughter to Irfan. Irfan at first did everything to protect and lookout for her best interest, but after awhile he falls in love with her and the last thing I can say about this at this time is “Turn Sibel over to me”


Image Image Image Image Image Image

Интервю с актьорите от "suskunlar" в края на първи сезон BG SUB http://vbox7.com/play:286c018179
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: ИНТЕРВЮТА НА Мurat Yildirim - с превод и без превод

Мнениеот petan » Пон Юли 16, 2012 1:37 pm

Image
Şimdi intikam zamanı Röportaj: Ebru Esen TURGUD 8 Mart 2012
http://www.hurriyet.com.tr/magazin/maga ... 075019.asp


Скрит текст: покажи
Murat Yıldırım, Aslı Enver, Sarp Akkaya, Güven Murat Akpınar ve Tugay Mercan’ın başrolleri paylaştığı “Suskunlar” dizisi geçen hafta başladı ve daha ilk bölümüyle sosyal medyada olay yarattı, en çok konuşulanlar listesine girdi. Kuyudibi mahallesinde doğup büyüyen dört çocuğun hayatının masum bir hata sonucu tamamen değişmesini konu alan dizinin detaylarını ve neden bu kadar ilgi çektiğini Murat Yıldırım’a sorduk.

* Dizinin ilk bölümü sosyal medyada çok güzel tepkiler aldı... Verdiği duygu biraz “Ezel” dizisini anımsatıyor gerçi...

- Duygusu benziyor olabilir. Kaleme alan arkadaşımız “Ezel”in senaristlerinden Pınar Bulut sonuçta... Kendi tarzını elbette belli ediyor. Dizinin gördüğü ilgiye gelince; ilk bölümün çekimleri tam 22 gün sürdü... Emeğimizin karşılığını almamız çok sevindirici.

* İlk bölümü izlemeyenler için canlandırdığınız Ecevit karakterinden biraz bahseder misiniz?

- Çocukluğunda babasından şiddet görmüş biri Ecevit... Arkadaşlarıyla kaza sonucu bir adamın sakatlanmasına sebep olmuş, ıslah evine girmiş, orada da şiddet görmüş. Maruz kaldığı şiddet yüzünden hep bir kanun adamı olmak, masumları savunmak istemiş. Sonunda avukat olmayı da başarmış. Ama çocukluğunda yaşadıklarını hiçbir zaman unutamamış bir adam...

* Rollerinize hazırlanırken psikologlardan yardım almışsınız diye duydum...

- Senarist arkadaşımızın çalışmış olduğu dökümanlar vardı elimizde zaten. Onların yanı sıra birkaç psikologla da bu konuyu konuştuk, doğru... Biraz ağır bir yük tabii. Umarım o yükün altında ezilmeden, benzer şeyler yaşayanları doğru biçimde temsil ederiz.

YAPIMCI VE YAZAR BENİ TUZAĞA DÜŞÜRDÜ

* Bu dizinin “Sleepers” (Kardeş Gibiydiler) filminden esinlenilerek yazıldığı söylendi. Doğru mudur?

- Aslında “Kardeş Gibiydiler” romanından esinlenildi demek daha doğru. Çünkü o film de romandan esinlenilerek çekilmiş. Bir romandan bir film yapılabildiği gibi bir filmden de bir dizi yapılabilir. Çıkış yolu ve fikir aynı, evet. Ama bizimki bir dizi olduğu için kendi hikayesini oluşturacak.

* Hikaye ilk bölümden izleyicileri kazandı. Kısaca anlatmak gerekirse, bundan sonraki olay örgüsü nasıl gelişecek?

- Artık intikam zamanı! Hem de bütün karakterler için... Tabii aşk da olacak ama bizimki öyle bir hikaye ki, kendi içinde birçok sürpriz barındırıyor. Çok fazla anlatıp da o sürprizleri bozmak istemiyorum. Ama şunu söyleyebilirim, böyle bir işte olduğum için gurur duyuyorum.

* Senaryoyu ilk okuduğunuzda neler düşünmüştünüz?

- Aslında beni yapımcı ve yazar tuzağa düşürdü! Biri sağıma, biri soluma oturdu ve hikayeyi ilk onların yanında okumamı istediler. O tarafa dönsem biri gözyaşımı görecek, bu tarafa dönsem diğeri... “Bana beş dakika izin verir misiniz?” dedim... ınsanın feci canını sıkıyor çocukların ıslah evindeki durumu çünkü... şiddetin yanı sıra taciz olayı da var. Bu kesinlikle kabullenilemeyecek bir şey. ınşallah bu dizi sayesinde o acı konulara parmak basılır diye umut ediyorum.

BANYO SAHNESİ BENİ ÇOK ZORLADI

* İlk bölümde sizin bir sahneniz vardı: Ecevit banyoda tek başına oturuyor ve sevgilisi yanına gelip “Sana ne yaptılar anlat” diyor... Ama Ecevit kendi içinde yaşadığı şeyi dışa vuramıyor. Twitter’da o sahne çok konuşuldu...

- Zaten baktığınızda bu tarz şeyler pek konuşulmaz. ınsanın içinde kalır. Dolayısıyla zor bir psikoloji. Oynarken de çok kötü bir histi.

* Nasıl o kadar iyi oynayabildiniz peki?

- O an tamamen bana ait başka bir duyguyu aldım ve o sahneye taşıdım. Çocukluğuma ait olmasa da sadece bana özel bir hikayeye odaklandım.

* Bu dizinin fragmanı Arap kanallarında altyazılı bir şekilde yayınlanmaya başlamış... Haberiniz var mı?

- Evet Arap ülkelerinde de, Balkanlar’da da öyle bir durum var. Bunlar güzel şeyler. Ülkemiz adına gurur verici. Bir de oralarda çok enteresan tepkiler geliyor.

* Enteresan olduğu kesin... Oradaki hayranlarınız doğum gününüzde sizi görmeye gelecekmiş diye duyum aldık...

- Bu çok güzel bir şey ama ben doğum günü kutlayan biri olmadığım için bilemedim. Gelirlerse ağırlarız tabii...

SİNEMADA SERSERİYİ OYNAMAK İSTİYORUM

* Sizinki de erkeklerin çoğunlukta olduğu setlerden... Sette nasıl vakit geçiyor? Playstation, futbol sohbetleri?

- Playstation evde var ama ben bilerek sete getirmiyorum. Çünkü biliyorum ki ona bir tutulursak devamı gelecek. Hiç gerek yok. Bir sürü şey konuşulabilecekken ne gerek var. Çay içip muhabbet etmeyi tercih ediyoruz.

* Yakın zamanda bir sinema projeniz var mı?

- Geçen yaz ve bu sene ocak ayı için çekilecek projeler vardı. Biri Yılmaz Erdoğan’ın çekeceği “Bağbozumu” adlı filmdi. Çekimleri iptal oldu. Diğerinde de bazı şanssızlıklar nedeniyle ben yer alamadım. ınşallah bu yaz bir sinema projesinde olacağım. Bir serseriyi oynamak çok isterim açıkçası.

* Acaba ruhunuzda olduğu için mi diye sorsam?

- Onu bilemiyorum da öyle bir rol çıksa karşıma hiç fena olmaz.

“ASİ”Yİ KESMEMEK İÇİN OBAMA’YI BİLE YAYINA ALMAMIŞLAR

* Bir haber vardı, onu da sormak istiyorum. ABD Başkanı, Ortadoğu kanallarından MBC’ye bir konu hakkında telefonla bağlanmak istemiş. O sırada başrol oynadığınız “Asi” dizisi yayınlanıyor diye “şu an ekranda Demir var, yayını kesemeyiz” cevabı almış.

- Evet, bu doğru. Ama onları ABD Başkanı çok da fazla ilgilendirmiyor. Bu işin başka bir boyutu...

SAÇLARI UZATTIM AMA ALIŞAMADIM

* Bu arada saçlarınızı da dizi için uzattınız galiba?

- Evet iyi de oldu tarz açısından...

* Alışabildiniz mi?

- Yok, henüz alışamadım. Çünkü ben ayna karşısında vakit geçirmeyi sevmeyen bir adamım ama bu saçlara işlem yapılması gerekiyor. Kendi haline bırakıp dışarı çıkamıyorum. Düzeltmem gerekiyor. Alışmadığım şeyler olduğu için garipsiyorum.

* Normalde ayna karşısında hiç vakit geçirmez misiniz gerçekten?

- Ayna karşısında oyalanmamak için saçımı hep kısa kestirmişimdir. Üç numaraya vurdurur, sabah duşumu alıp çıkarım normalde.


Сега е времето за отмъщение Image Image Image

"Suskunlar",който със своята премиера миналата седмица стана най-обсъжданата тема с в социалните мрежи.
Четири момчета от квартал "Kuyudibi"правят невинна грешка ,която променя живота им завинаги.Имайки това на ум попитахме МЙ защо този сериал привлича толкова много внимание.

?-С премиерата си, сериала получи голям отзвук в социалните мрежи.Някои видяха прилика с Езел.
М-Усещането за прилика може би идва, защото сценариста е един и същ.Колкото за реакцията на зрителите ,първия епизод ни отне 22 дни .Хубавите отзиви много ни радват окуражаващи са.
?-За тези които не са гледали първи епизод бихте ли им разказали за Еджевит.
М-Еджевит е дете което е било малтретирано от баща си.След инцидента ,който оставя човек с увреждания той е изпратен заедно с приятелите си в Поправителен дом за младежи ,където още веднъж е малтретиран.След това излагане на насилие той решава да стане човек на закона,да защитава невинните .Той успява и става адвокат ,но никога не успява да забрави детството си.

?-За да се подготвите за ролята казват ,че сте искали помощ от психолог/психотерапевт?
М-Истина е консултирахме се с психолог и разбира се беше доста трудно.Надявам се ,че сме успели да направим тази ситуация възможно и най-реална.

Капан от продуцент и сценарист.

?-Сценария на сериала идва от филма Слипърс нали така ?
М-Всъшност е повече от романа "Бяха като братя/"Братството".Сценария на филма е от същия роман.Ако от романа може да се направи филм,а от него може да се направи и сериал.Началната точка е същата ,но сериала ще има своя собствена сюжетна линия.

?-Историята привлича зрителите .Ако можете кажете на къде ще се развие сценария?
М- Вече е време за отмъщение,това е общото за всички.Но ще има и романтика, Не искам да навлизам в големи подробности ,за да не разваля изненадата.Но мога да кажа това ,горд съм да бъда включен в такава продукция.

?-Какво си помислихте ,когато за първи път прочетохте сценария?
М-Всъщност продуцента и сценариста ме изненадаха.Седнаха от двете ми страни и искаха да чета в тяхно присъствие.Не можех да с еобърна на нито една страна,страхувах се да не видят сълзите ми .Помолих да бъда извинен за пет минути,страданието на децата в Центъра беше изключително болезнено.Това е напълно неприемливо да се с случва.Надявам се с този сериал да се извадят на показ тези неща.
Сцената в банята беше изключително трудна.

?-По време на първия епизод имаше сцена в която Еджевит седи в банята ,приятелката му го моли да обясни какво са му направили.Но Еджевит не може да говори за това ,за кошмарите си.Сцената беше дискутирана в Туитър.
М-Всъщност това не е нещо което може да бъде разказано .Беше изключително трудно усещане..

?-Как пресъздадохте сцената толкова добре?
М-В този момент се сдобих с друго чувство,Концентрирах се ,представих си случка, ако това се е случило на мен в детството ми .

?-Трейлърите се превеждат за Арабския свят .Знаехте ли това ?
М-Да за Арабския свят и за Балканите.Много е мило.Нашата нация трябва да е горда от това. Всъщност ,много интересно реагират

?-Интересно е със сигурност.Чухме ,че ваши фенове ще ви посетят за рождения ви ден/,вярно ли е това ?
М-Това е много мило ,но аз не празнувам рождения си ден .Разбира се ако дойдат ще се видим.

Искам да играя престъпник.

?-Включен сте в мъжки състав ,как прекарвате времето си на снимачната площадка? Плейстейшън,разговори ,футбол?
М-Имам плейстейшън в къщи ,но не го нося на площадката.Знам ,че ако почнем няма да можем да спрем.Това не е необходимо.Има толкова неща за които да си говорим.Предпочитаме да пием чай и да говорим.

?-Имате ли планове за филм?
М-Имаше планове за миналото лято и за януари.Единия беше филм на Йълмъз Ердоан ,но се отмени .Другия поради непредвидими обстоятелства не можах да участвам.Надявам се това лято да има нещо.Наистина искам да играя престъпник /скитник.

?-Това е защото такъв съществува някъде дълбоко във вас ли ?
М-Не знам ,но ако ми се предостави такава възможност ще бъда заинтересуван.

?-За да не прекъснат Аси, не са приели излъчването на Обама
Имаше една новина ,че Президентът на АБД се обадил по телефона по този въпрос на канала на МБС, и в този момент се излъчвало Аси ,където играехте главна роля, Те са отговорили ,"сега не може, сега дават Демир"
М-Да това е вярно, Но тях Президента на АВД, много не ги интересува . тази работа има други измерения....

Косата ми порасна ,но не можах да свикна
М- казва ,че за ролята е подходяща такава коса.

Питат го дали е свикнал с дългата коса ,казва ,че не е .Не харесва да изразходва време пред огледалото ,но сега се налага защото има неща да се оправят по прическата.

?-Наистина ли не обичате да прекарвате време пред огледалото ?
М-Винаги съм бил с къса коса ,подстрижка 3-ти номер ,за да не стоя пред огледалото.Нормално просто си взимам душ и и излизам.
превод- InaMT
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: ИНТЕРВЮТА НА Мurat Yildirim - с превод и без превод

Мнениеот petan » Пон Юли 16, 2012 2:31 pm

Dünyanın dört bir yanından geldiler
/GT/Те дойдоха от всички краища на света

Image

Ebru Esen TURGUD, 17 Nisan 2012 ImageМурат Йълдъръм празнува РД с фенове от цял свят в "Кафе Харвард".
Скрит текст: покажи
Murat Yıldırım, doğum gününü geçtiğimiz gün Harvard Cafe’de, dünyanın dört bir yanından gelen hayranlarıyla birlikte kutladı.
Başrolünde oynadığı “Asi” ve “Aşk ve Ceza” dizileriyle Ortadoğu, Balkanlar ve Kuzey Afrika ülkelerinde ünlenen Murat Yıldırım’ın doğum günü için Harvard Cafe’de bir davet verildi. S&T Lifestyle çalışanları Cennet Günay, Gönül Dokgöz, İlhan Bosut ve Saniye Özbey tarafından organize edilen davete ünlü oyuncunun dünyanın dört bir yanından gelen hayranları katıldı.

AMERİKA’DAN DA HAYRANLARI GELDİ
Amerika, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya ve Ürdün’den gelen hayranları, Murat Yıldırım’la uzun uzun sohbet etti, onunla hatıra fotoğrafları çektirdi. Mısır’dan gelen bir gazeteci de ülkesinde yayınlanmak üzere ünlü oyuncuyla röportaj yaptı.

YUNANISTAN’A GİDECEĞİM
Tüm dünyada geniş bir hayran kitlesi bulunan Yıldırım, hayranlarına “Şu anda gerçekten çok mutluyum. Benim için buralara kadar geldiniz. Sizler için ne yapacağımı bilemedim” diyerek teşekkür etti. Oyuncu, yaz aylarında Yunanistan’a gitmeyi planladığını da söyledi: “Ben de sizin ülkelerinizi ziyaret etmek istiyorum ama planlarım set çalışmalarım yüzünden aksadı. Bu yaz tatilinde Yunanistan’a gitmeyi planlıyorum.”

ÜNLÜ BİRİNİ GÖRMEYİ HAYAL BİLE EDEMEZDİM
Murat Yıldırım, bir hayranının “Sizin kadar başarılı ve ünlü birini, ünlü olmadan önce karşınızda görseydiniz ne düşünürdünüz?” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Bizim köyde bir duvar vardı. Küçükken o duvarın üzerine oturur, sadece sabah ve akşam köye gelen minibüsün içinden kim çıkacak diye beklerdim. O yaşlarda böyle meşhur birini görmek, düşleyebileceğim bir şey bile değildi.”

HEDİYELERE BOĞDULAR
Murat Yıldırım’ın doğum günü kutlamasına eşi Burçin Terzioğlu da katıldı. Hayranları, genç çifti hediyelere boğdu.

foto galeri http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/ga ... 0&rid=2368


Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: ИНТЕРВЮТА НА Мurat Yildirim - с превод и без превод

Мнениеот petan » Пон Юли 16, 2012 2:50 pm

Image
'Devrimci olacağım' diyordum küçükken


'Suskunlar' dizisinde İbo olarak izlediğimiz Murat Güven Akpınar, "Dizide anlattığımız sıkıntılar bu memlekette yaşanıyor. Çünkü bu ülkede çocuk olmak zor" diyor
Her sokak arasında büyümeyi bekleyen çocuğun aksine, tek bir günde ‘büyüyen’ Kuyudibi’ndeki dört arkadaşın hikâyesi, ‘Suskunlar’ dizisinde kalbimize çarpıyor bir süredir. İstemeden sebep oldukları bir kaza neticesinde Döngelli Çocuk Cezaevi’ne gönderilen bu dört çocuğun orada maruz kaldığı fiziksel ve cinsel şiddet, dizinin yayına başladığı günlere denk gelen Pozantı skandalıyla daha çok konuşulur olmuştu. İşte o çocuklardan biri ‘ıska’ lakaplı, hiç büyümemiş bir çocukadam olan İbrahim. Karaktere hayat veren ise genç oyuncu Murat Güven Akpınar. Akpınar ile kendisini yakından tanımak ve ‘Suskunlar’ı konuşmak için bir araya geldik…
‘Suskunlar’ın ilk bölümü çocukluklarını unutmaya söz vermiş dört arkadaşın, ‘o günler’i hatırlamasıyla başlamıştı. Çocukluk unutulur mu?
Mümkün değil. Bütün yaşadığım, o güzel çocukluğuma bağlı benim. Kars’ta doğdum. Sabah 08.00’de daha kahvaltı etmeden sokağa çıkıyordum top oynamaya, gece 01.00’de zorla sokuyorlardı eve. Nasıl unutabilirim o zamanları? Eğlenceli ve özel günlerdi.
Oyunculuk nereden çıktı peki?
Aslında psikoloji okumak istiyordum. Ama futbolla da aram iyiydi. Ne oldu hiç hatırlamıyorum, “Tiyatroya gideceğim” dedim. Babam iki ay küstü bana futbolu bıraktım diye. Sonra Kartal Sanat Tiyatrosu’na gittim. İlkokul beşinci sınıftayken beni okul tiyatrosuna almışlardı bu arada, Reha Muhtar taklidi yapıyorum. Oyunculuk çok eğlenceli de çok da sakat...
Neden sakat?
Gerçek karışıyor. Seninle ben sosyal kişiliğiz, birbirimize karakterimizi oynuyoruz şu an bu masada. Sonra bir de çıkıp sahnede oynuyorsun. Gerçek hangisi?
Şizofrenik bir tarafı mı var yani oyunculuğun?
Tabii ki var. Ben o sınırı gördüm. Gidersen kafayı çiziyorsun, gitmiyorsan oyun oluyor bu. Oyuncak gibi bir şey oyunculuk. Evcilik tarafını seviyorum ben, o kadar ciddiye almayı başaramadım, iyi ki de başaramadım.
Kartal S. Tiyatrosu’ndan sonra?
Sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Sahne Sanatları’na kabul edildim. Hâlâ devam ediyor.
‘Suskunlar’dan önce de ‘Bizim Yenge’de oynamışsınız...
Evet, harika insanlar tanıdım orada. ‘Suskunlar’ seti için de aynı şey geçerli. Set çalışanlarını da çok seviyorum, oyuncular da şizofren değiller neyse ki. Konservatuvarda ve onun çevresinde çok acayip insanlar gördüm çünkü.
Niye acayipler?
Bu ego durumu fazla ya bu oyunculukta, başarırsan iyi de, başaramazsan çok kötü. Başarı çok kötü bir kelime bence. Ne getiriyor onu da bilmiyorum. Şimdi çekip gitsem, bir tane kasabada yaşasam başarı değil ama güzel bir hayatım olurdu bence.
İlla başarmak gerekmiyor yani…
Tabii ki. Ama insanoğlu öyle değil işte, bir şey yapmak zorunda hissediyor kendini. Canı ekmek çekiyorsa, gidip ekmek almak zorunda, yoksa mutsuz olur. Ya da ‘Suskunlar’daki gibi canı baklava istiyor. Gidip alıyor çocuk baklavayı, sonra başına gelmeyen kalmıyor.
‘Suskunlar’da baklava çalan çocukları da hatırlıyoruz, çocuk cezaevi sahneleri dolayısıyla Pozantı ve türevlerini de… Dizinin bir misyonu olduğunu düşünüyor musunuz?
Kesinlikle. Üçüncü bölümü çekiyorduk, acaba ajitasyon yapıyor muyuz diye düşündüm. Bir kere senaristimiz Pınar (Bulut) öyle biri değil. İkincisi, ‘Duvar’ filmini izleyeyim dedim. 13 dakika izleyebildim, omuzlarıma bir ağırlık çöktü. Var böyle sıkıntılar bu memlekette. Sokakta da oluyor, sadece hapishaneye de gerek yok. Çünkü bu ülkede çocuk olmak zor. Çocuklar çok güzel şeyler ve biz onlar için bir sorumluluk taşıyoruz. O yüzden bu kadar özeniyoruz işimize. 7/24 çalışıyoruz. O 90 dakikayı doğru dolduruyoruz.
İzlerken zorlandığım sahneler oluyor. Sizde oynarken durum nedir?
Garip hissediyoruz, bizim için de kolay değil. (Yönetmen) Umur Hoca (Turugay) şöyle dedi: “Bu çocuk (İbo) bir olayda geriye gittiğinde yani eskiyi hatırladığında sallanmaya başlıyor”. O beni o kadar üzdü ki ne hissettiğimi kelimelerle anlatamam sana. Sonra anladım ben o çocuğu… Mesela 10. bölümün senaryosu geldi, okudum, üç gün ağladım. Soruyor insanlar ne oldu diye, nasıl anlatacaksın onlara? Oyuncu olarak bir karakteri canlandırıyorsun ve o karakter hayatının çok önemli bir parçası oluyor. Senaryoyu okurken gerçek gibi geliyor, içini yiyip bitiriyor o şiddet. İşte oyuncu olmak böyle pis bir şey. Ruh halimizi çok etkiliyor yani.
Bazı bölümlerde patlatıyorsunuz bir Ahmet Kaya şarkısı…
Evet, çok seviyorum Ahmet Kaya’yı… Bence bizim dizide devrimci bir taraf var, çok hoşuma gidiyor. “Devrimci olacağım” diyordum çok küçükken. Odamda Yılmaz Güney’ler, Deniz Gezmiş’ler… Bu arada Ahmet Kaya yüzünden bizi izlemeyenler varmış, lütfen izlemesinler!
Ama onun için izleyenler de var...
Var. Ahmet Kaya duyulması gereken bir insan. Duymayanlar, kulaklığını kapatanlar üzülsün. Ahmet Kaya çalmamız, bu devrimci tarafımız hoş.
Bence dizide sık sık şu sorduruluyor: Adaleti kim verecek?
Adalet var mı onu bilmiyorum ki. Nerede adalet? Adaletle ilgili hiçbir şey bilmiyorum bu ülkede.

Akpınar hakkında kısa kısa…
*Aslen Ardahanlı. Annesinin memleketi Kars’ta doğmuş, büyümüş.
*Playstation oynamayı çok seviyor.
*Konservatuvara üçüncü denemesinde alındı.
*Sabahı, gün ışığını görmeden uyuyamıyor.
*Kendi sorununu kendi çözmek istiyor hep. “Bir tanıdığım, ‘Hayat bazen durup kendi başını okşamaktır’ der. Ben de bunu yapıyorum”.
* ‘Suskunlar’a kabul edildiği haberi, Uğur Yücel’le çekeceği bir filmin okuma provası sırasında gelmiş. Haliyle filmin kadrosundan çıkmış.
22/05/2012 2:00........Radikal Gazetesi...

Image
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: ИНТЕРВЮТА НА Мurat Yildirim - с превод и без превод

Мнениеот petan » Пон Юли 16, 2012 3:06 pm

july 2012, concert Sezen Aksu Image Murat & Burcin & Sarp


Image
Sezen Aksu, önceki akþam Harbiye Cemil Topuzlu Açýkhava Tiyatrosu’nda konser verdi. Mehmet Erdem, Nilüfer ve Nükhet Duru’nun da sahneye çýktýðý konseri izleyenler arasýnda ünlü isimler de vardý.

http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/ga ... 2&rid=2368

Uzun bir aradan sonra sevenleriyle buluþan Sezen Aksu’nun konserine ilgi büyüktü; seyirciler tarihi tiyatronun basamaklarýný bile doldurdu. Fahir Atakoðlu yönetimindeki orkestra eþliðinde sahneye çýkan Aksu, geceye “Gülümse” ile start verdi ve en sevilen þarkýlarýný seslendirdi.
Aksu’nun gecede konuklarý da vardý; Mehmet Erdem, Nilüfer ve Nükhet Duru da sahneye çýkýp þarkýlar söyledi. Konseri izleyenler arasýnda Göksel, Fýrat Çelik, Burçin Terzioðlu-Murat Yýldýrým, Sarp Akkaya, Ali Taran ve Merve Hasman gibi ünlü isimler de vardý.

Ýç organlarým eridi
Nilüfer, sahneye alkýþ ve tezahüratlar eþliðinde çýktý. Sezen Aksu, kanser tedavisi gören sanatçýya “Kalbimin içi, iç organlarým erim erim eridi sana. Allah seni bize baðýþladý. Allah birlikte yaþlanmayý da nasip etsin. Ucundan baþladýk da!” dedi.

NÝLÜFER TEDAVÝSÝNÝN ARDINDAN BÖYLE POZ VERMÝÞTÝ (FOTO-GALERÝ)
http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/ga ... 7&rid=2368

BU ÞARKI MERAL’E
Sezen Aksu, gecede nisan ayýnda vefat eden yakýn arkadaþý Meral Okay’ý da unutmadý. Ünlü sanatçý, “Vay” þarkýsýný seslendirdikten sonra “Bunu da Meral’e gönderiyorum” dedi. Aksu, geceyi “Onu Alma Beni Al” þarkýsýyla bitirdi ama uzun süren alkýþlar üzerine yeniden sahneye döndü. Seyircisine “Hepinizin gönlünü hoþ tutmak istiyorum ama 800 þarký da bir gecede söylenmez, bu yüzden benim hazýrladýðým repertuvara razý olmalýsýnýz” diye takýlan sanatçý, “Denge” ve “Arkadaþ” þarkýlarýyla konseri noktaladý. Aksu, 17 ve 18 Temmuz günlerinde de Harbiye Cemil Topuzlu Açýkhava Tiyatrosu’nda sahneye çýkacak.

Madonna sutyeni
Sahnede, uç kýsýmlarýnda sivri çubuklar bulunan bir sutyen takan Sezen Aksu, Madonna’dan esinlendiðini söyledi: “Bu bir prototip. Bunun uçlarýndan su ya da süt fýþkýrtanýný da geliþtireceðiz. Bizim Madonna’dan neyimiz eksik?”

En sade hali
Sezen Aksu, ýþýltýlý bir bluz giyen Nükhet Duru’ya “En sade haliyle burada. Maksimum sade hali bu!” diye takýldý.


Image Image Image Image


Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: ИНТЕРВЮТА НА Мurat Yildirim - с превод и без превод

Мнениеот petan » Вто Юли 17, 2012 7:39 am

Image


Image Murat Yildirim – The super star of the country next door http://sinematelevizyonlifestyle.com/?p=12363

Скрит текст: покажи
The face of Murat Yildirim is obviously well-known. He is Savas, from the Turkish soap-opera "Love and Punishment", which had great success in our country. Nina-Maria Paschalidou met him in Istanbul and had a very interesting conversation with him.
We haven't realised how this tv series came into our lives. To be honest, this year, we could even catch up with them... With titles like Kismet, Desire(Ask i-memnu), One million and one nights(Binbir Gece) they were all over the Greek tv channels, showing us a different Turkish reality. We have seen only a small part of this phenomenon: every year 150 Turkish soap-operas are filmed and you can watch them in 50 countries. The actors are famous in the Balkans and the Middle East. The main stories of the Turkish dramas -love, hate, women who struggle being next to their husband, family fortunes, vendettas, honour issues- touch a lot of people. Through these, Turkey is telling a modern fairy-tale, which brings this country between East and West.
Because of this "invasion", I met Murat Yildirim, Savas of Love and Punishment, a little while after his daily exercise in a luxurious gym in Istanbul. The rebellious Demir of "Asi", the powerful Savas who faces the tradition, is one of the most popular actors in Turkey and not only - women wait in lines to see him, when he visits Dubai or Sofia.
"I think, women love a hero like Savas, cause he is familiar with the tradition and the modern reality and because he respects women and he's a gentleman", the sweaty Murat told me.In addition, with his answers he explained to me what it means to be and actor in a country, which wants an international leading position.
-Is it easy for someone to become an actor, in Turkey?
I started like that: I went to the university to become an engineer, then I got into the theater, I started with school plays, not professionally and then they gave me roles in television and the movies. By that time, there was an acme in arts - there was space for new actors, many scripts, money and will. A minister had made this exact comment:"When I visit a country, our meetings are scheduled according to the hour of a Turkish series on television. They love them...".
-In Greece, you are famous as Savas, from Love and Punishment.
In that tv series, I'm Savas, the son of a powerful family who faces the tradition when his father and brother die. He has to follow the custom and get married with his brother's widow. This tv series exposes the dark side of Turkey and the multiple problems in the Turkish families.
- Why do you think this tv series was a success in the Arabic countries?
The tv series are very popular in Arabic countries cause these countries are very similar with Turkey. Turkish women have many things in common with the women in Middle East or North Africa. On the other hand, Love and Punishment was a succes in the Balkan countries -as Bulgaria and Greece. Maybe, that's because people were bored of the latin telenovelas and they wanted something more close to them, more familiar. Many Turkish tv series will be shown in Latin America, this year, too. These Latin telenovelas and the Turkish soap-operas display a dreamy world. Obviously, many women seek in these tv series a way out of the routine, they're looking for standars to help them find a solution in their real problems.
-Have you ever visited countries of the Middle East?
Yes, I've been to Dubai and Syria, and there was great enthusiasm. Honestly, I haven't realised that I was so famous, there. They invited me in tv shows, they faced me as a standard for men. As a Turkish guy, I was very proud for being a standard to those people. There's always an underlying reason for all these things: in the Turkish tv series, men are familiar with the tradition and the modern reality, they are kind and they respect their women, they understand them. In the Middle East, there are still men, who are married with two wives. Also, the Turkish tv characters are romantic and women like that.
- Do you think that these soap-operas can change even a little the way that women live in these societies?
I believe that the Arabic viewers saw the Turkish dramas in two ways: as a fairy tale but also, as a reflection of another society, close to theirs. The Turkish dramas are different from the Mexican or the American ones, cause we are Muslims. When they see a man being kind with his wife in an Islamic family and a woman acting with delicacy in the house, they think "why is this not happening in our society, too?"
-Do the Turkish dramas have the same effect in the Turkish society?
People who love these dramas use them in order to solve somehow their daily problems and be encouraged for doing or not doing something. Personally, I think that the main heroes and heroines of these dramas are useful cause they are an example for the people who can't find it around them. Of course, I talk about the women who haven't go to school, who haven't been educated, for those who face unemployment so they stay at home, much more that you see in the tv series. Only one to four women is working- the rest of them stay at home.
-Is there competition between the actors, in Turkey?
Well, there isn't such thing here. Only in its positive way. We are friends, we are trying to do our work as good as possible and we claim our rights as actors. It's extremely difficult to be an actor, in Turkey. We don't earn money when a tv series is shown abroad, our contract is only about Turkey. In addition, we work for hours, for 90' daily episodes. Reputation is good but we all are in the same arena. We claim the same rights as working actors.
So, is Turkey a country-example for those countries in Middle East and North Africa?
I don't know if that's true. I'm not sure. Obviously, the Turkish dramas are for these countries what the American tv-series were for us, 20 years ago ("Dallas" and "Dynasty"). In these countries now, they are fighting for political and social issues, so the Turkish heroines, who are Muslims but with some elements of modernity, might be examples for these women, in the future.
-Some people talk about expansive cultural policy of Turkey, through these tv-series. Do you think it's true?
Turkey is widely appreciated by the countries of Middle East for its political thesis about Palestine, Israel and new movements in these countries. Diplomacy has a great role. When people like a country and a tv-series is filmed there, they will probably watch it... of course the story has to be interesting, too.
-How do the women react when they see you?
They tell me that they love me and that's cute. They also, tell me what to do in the tv-series, which decision to make, how to react. They approach me only for two minutes, but they act as if they know me for years. If you think about it, they actually do... for them I'm Savas, I'm Demir...

МЙ -Супер звездата на страната в съседство

Лицето на МЙ е очевидно добре познато.Той е Саваш от турския сериал ЛиН,който има голям успех в нашата страна(и в нашата ).Nina-Mariq Paschalidou се срешна с него в Истанбул и имаше много интересен разговор.

Ние не осъзнахме как тези сериали влезнаха внашия живот.Със заглавия като Ask i memu , Bunbur gece(на гръцки е преведен като "Един милион и една нощ ) те са на всякъде по гръцките телевизии показвайки ни различна турска реалност.Ние виждаме само малка част от този феномен ,всяка година 150 турски сериала се снимат и вие можете да ги гледате в 50 страни.Артистите са известни на Балканите и Близкия Изток.Основните истории на турските сериали -любов,омраза,жени които се борят ,за да са до съпрузите си ,семейни съдби,отмъщение ,чест докосват много хора .Чрез тях (сериалите)Турция разказва модерна приказка което я поставя между Изтока и Запада.

Заради тази "инвазия" се срещнах с МЙ ,Саваш от ЛиН,малко след ежедневната му тренировка в луксозен фитнес в Истанбул.Бунтовния Демир от "Аси",силния Саваш ,който се изправи срещу традициите е един от най-популярните артисти в Турция и не само жени чакат на опашка ,за да го видят когато той посети Дубай или София.

"Мисля,че жените харесват герои като Саваш,защото той е запознат с традициите и модерната реалност и защото уважава жените и е джентълмен"ми каза потния Мурат .Освен това с отговорите си ми обясни какво е да си артист в страна ,която иска лидерска позиция.

-Лесно ли е за някой да стане артист в Турция ?

МЙ-Започах ето така.Отидох в университет ,за да стана инжинер,след това попаднах в театъра.Започнах с училищни пиеси,не професионално и след това ми дадоха роли в телевизията и киното.По това време имаше развитие в артистичните среди-имаше място за нови артисти,много сценарии ,пари и воля.Министър направи коментар "Когато посещавам страна ,срещите се насрочват според часа на турските сериали по телевизията.Те ги обичат"

-В Гърция Вие сте известен със Саваш от ЛиН?

МЙ- В този сериал съм Саваш ,син на влиятелно семейство,който се изправя срещу традицията когато брат му и баща му умират.Саваш трябва да следва обичая и да се ожени за вдовицата на брат си.Този сериал показва тъмната стана на Турция и на многобройните проблеми в турските семейства.

-Защо мислите ,че този сериал е популярен в Арабския свят?

МЙ- Популярен е защото тези страни си приличат с Турция .Турските жени по много неща си приличат с жените от от Близкия Изток и Северна Африка.От друга страна ЛиН е популярен и на Балканите-България и Гърция.Това е може би защото хората са отекчени от скучни латино сериали и искат нещо по-близко до тях..Много турски сериали ще бъдат показани в Латинска Америка тази година също.латино сериалите и турските теленовели показват мечтания свят.Очевидно много жени излизат от рутината на живота си ,чрез тях.Търсят помощ и решение на техните истински,реални проблеми.

-Посещавал ли сте страни от Близкия Изток?

МЙ-Да бях в Дубай и Сирия,там бяха много ентусиазирани.Честно не съм предполагал ,че съм толкова известен там.Поканиха ме в шоу програми,като стандарт за мъж съм.Като турчин съм много горд да бъда стандарт за тях.Винаги има причина за тези неща.В турските сериали мъжете са запознати с традициите и с модерната реалност ,те са мили и уважават жените си,разбират ги.В близкия Изток още има мъже ,които са женени за две жени едновременно .Също така турските телевизионни герои са романтични ,а жените харесват това .

-Мислите ли ,че тези сериали могат да променят дори и малко живота на жените в тези общества"

МЙ-Вярвам ,че арабските зрители виждат турските сериали по два начина -като приказка и като отражение на друго общество близко до тяхното.Турския сериал е различен от мексиканския или американския ,защото ние сме мюсюлмани.Когато те видят мъж да е мил с жена в мюсюлманско семейство и жена да действа с деликатност в къщата си ,те си мислят"Защо това не се случва и в нашето общество също?"

-Дали турските серили имат същия ефект и в турското общество?

МЙ-Хората ,които харесват тези сериали ги използват ,за да решават своите ежедневни проблеми и да бъдат насърчавани да направят или да не направят нещо.Лично аз мисля ,че основните герои и героини от тези сериали са полезни защото те са хора които не могат да се намерят наоколо .Разбира се говоря за жени които не ходят на училище ,които не са образовани,за тези които са безработни ,те стоят в къщи много повече от колкото виждаме по сериалите.Само една мот 4-ри жени работи останалите си стоят в къщи.

Има ли конкуренция между турските артисти?

МЙ-Няма такова нещо.Само по позитивен начин.Ние сме приятели,опитваме се да си вършим работата по възможно най-добрия начин.Трудно е да си артист в Турция.Не печелим пари от сериалите като се излъчват в чужбина.нашия договор е само за Турция.Работим с часове за 90 минутен епизод.Репутацията е хубаво нещо,но ние всички сме на една и съща сцена . и искаме същите права като работещи артисти

-Турция пример ли за страните от Близкия Изток и Северна Африка?

Не знам не съм сигурен.Очевидно ,е че турските сериали е това зз тях което за нас бяха преди 20 години американските сериали(Далас ,Династията)В тези страни сега стават политически промени.Така, че турските героини които са мюсюлманки ,но с елемент на модерност, може да бъдат пример за тези жени в бъдеще.

-Някои хора говорят за културна политика на Турция ,чрез тези сериали.Мислит ли че това е вярно?

МЙ-Турция е широко ценена от страните от Близкия Изток,политическите тези спрямо Палестина и Израел и новите движения в тези страни.Дипломацията има голяма роля .Когато хората харесват страната предполагам и телевизионните сериали щесе гледат,естествено и исторята трябва да е интересна.

-Как реагират жените като Ви видят?

МЙ-Казват ми че ме обичат,много е хубаво.Казват ми също какво да прави героя ми, как да действа ,как да реагира.Виждат ме за две минути ,но реагират така сякаш ме познават от години.Да познават ме ,но всъщност те познават Саваш ,познават Демир.

Превод: Eny87
Последна промяна petan на Сря Юли 18, 2012 9:15 am, променена общо 1 път
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: ИНТЕРВЮТА НА Мurat Yildirim - с превод и без превод

Мнениеот petan » Вто Юли 17, 2012 8:14 am

Image


Image Son dönemin en çok konuşulan dizilerinden “Suskunlar”, ekrana yeni yüzler kazandırdı. Onlardan biri de Pelin Doğru. Dizide Ecevit’in sevgilisi Birsen’i canlandıran Doğru, aynı zamanda Show TV’de yönetici pozisyonunda çalışıyor.

SETTEN FOTOĞRAFLAR http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/ga ... d=2368&p=3

Скрит текст: покажи
* Sadece oyunculukla ilgilenmiyorsunuz bildiğim kadarıyla...

- 10 yıldır tiyatro yapıyorum. 2005’te Tiyatro Öteki Hayatlar’ı kurduk, profesyonel olarak oyunculuğa orada devam ediyorum. Bir yandan da medya kariyerim var. Show TV’de yöneticilik yapıyorum. Yurtdışından yeni formatlar buluyorum.

* Show TV’deki işe nasıl başladınız?

- Öğrenciyken okulun yanı sıra tiyatroya da devam ediyordum. Medyaya da çok meraklıydım. Bir yaz staj yapayım diye Show TV’ye girdim, iş teklif ettiler, ben de kaldım.

* “Suskunlar” da yabancı bir formattan. Onda da sizin parmağınız mı var?

- Yok, hayır. Benim dizilerle alakam yok. Timur’un (Savcı) işi o. Timur’un uzun yıllardır istediği bir işti “Suskunlar”. Benim bu işle alakam, Umur Turagay ve Timur üzerinden oldu. Umur, beni görmüş ve benimle çalışmak istediğini söylemiş. Yoksa televizyon işi yapmak benim hiç aklımda yoktu.

* Oyuncu olmaya ne zaman karar verdiniz? Ailede oyuncu var mı?

- Ortaokuldan beri oyunculuğa ilgim var. Ailemde doktorlar ve mühendisler var. Ben de aslında fen-matematik mezunuyum ama hep felsefe okumak ve tiyatro yapmak istiyordum.

TİYATROYU HAYATIMDAN ÇIKARMAYACAĞIM

* Tiyatro Öteki Hayatlar’ı kurmaya nasıl karar verdiniz?

- Üniversitedeki arkadaşlarımla yıllarca beraber çalıştık. Mezun olduktan ve çalışmaya başladıktan sonra okul tiyatrosunun trafiğine uymamız imkânsızdı. “Biz zaten bu işi profesyonel gibi yapıyoruz, amatör ruhumuzu devam ettirerek bunu profesyonelliğe taşıyalım” dedik ve 2005’te Tiyatro Öteki Hayatlar’ı kurduk.

* Devam eden bir oyununuz var mı?

- Bu sene ilk defa ara verdim.

* Önümüzdeki sezon bir oyununuz olur mu?

- Henüz bilmiyorum. Ama tiyatroyu hayatımdan çıkarmayacağımı biliyorum. Bu yıla girerken kendimle ilgili birtakım kararlar alıp bazı şeyleri değiştirmeye karar verdim. Hem tiyatroya, hem kariyerime hem de kamera önünde devam etmek istiyorum.

* Aldığınız kararlar arasında bizimle paylaşabilecekleriniz var mı?

- Ben biraz köşeli bir karakterim. Ken-dime karşı kurallarım vardır. Bunların bazılarını esnetmek gerektiğine karar verdim.

* “Suskunlar”da sizi çeken neydi?

- İşim gereği sürekli senaryo okuyorum, yapımcıları da tanıyorum. Hep öbür taraftan bakıyordum mesleğe ve kamera önüne geçmeye kolay ikna olmayacaktım. Bu iş beni ikna etti.

* Kamera önüne geçmeyi neden istemiyordunuz?

- Başka önceliklerim vardı. Oyunculuk dediğim şey, benim için tiyatroydu. Bunca sene okudum, bunca dil konuşuyorum, benden bir oyuncu oluyor ama “Benden bir işkadını olur mu?”yu merak ettim.

BİRSEN İÇİN AŞK HAYATTAN BÜYÜK

* Peki Birsen karakterinin sizi kamera önüne geçmeye ikna eden yanı neydi?

- Birsen, benden farklı ve bir oyuncu için canlandırması zevkli bir kadın. Klişe kötü ya da klişe güzel değil. Derinliği olan bir kadın. Bir kere çok aşık. Bir yandan çok zeki, hırslı, kariyer sahibi, ayakları yere sağlam basıyor, bir yandan da o kadar aşık ki bu özelliklerine zaman zaman arkasını dönüp aşkının peşinden gidebiliyor. Birsen için aşk, hayattan büyük. İyiliği gururu seçmiyor, aşkını seçiyor.

* Kariyer sahibi, zeki ve güzel olmak sanırım Birsen’le ortak noktalarınız. Sizin için de aşk hayattan büyük müdür?

- Sadece iki cins arasındaki aşk değil ama ikili ilişkiler benim için çok önemli. Dostluklarım da çoğu zaman hayatımdaki birçok şeyin önünde. İlişkim için savaşırım ama Birsen biraz tehlikeli bir kadın. Ben öyle değilim. Bir de o çok profesyonel başa çıkıyor meselelerle. Ben duygusal olarak yenilebiliyorum.

* Kamera önünü sevdiniz mi?

- Sevdim. Aslında ilk ve tek aşkım tiyatro. Sahne bambaşka bir şey. Sahnede bir büyüklük hissi var. Kuliste ne kadar küçük, ne kadar güvensiz ve korkak olduğunuz hiç önemli değil, sahneye adımınızı attığınız anda o sahne ve seyirci sizin. Bir yandan da oyunculuk yaparken içimde olduğunu bilmediğim kadınlarla tanışıyorum. Tiyatroya hiç benzemeyen, başka bir lezzet.

BİRSEN AŞKI İÇİN SAVAŞACAK

Ahu, Birsen ve Ecevit’in arasına girebilir mi sizce?

- Ahu, Ecevit’in çocukluk aşkı ama yaşananlardan dolayı ayrı düşmüşler. Ecevit ondan sonra hiçbir kadınla derin bir ilişki kuramamış ama Birsen o kadar aşık ki bir şekilde onun hayatında bir yer edinmeyi başarmış. Şimdi karşısına bir Ahu tehdidi çıkıyor ve Birsen yavaş yavaş soğukkanlılığını kaybetmeye başlayacak. Ama ben zannetmiyorum ki Birsen gururuna yenik düşüp arkasını dönüp gitsin. Birsen bu mesele için savaşacak. Aşkının peşinden gidecek. Birsen’in iyi görünmediğini biliyorum ama kötü bir kadın değil, çok aşık bir kadın.
Röportaj: Gülbahar KARAKUŞ Fotoğraflar: Sinan ÖZBALKAN
9 Mayıs 2012


Image Image Image
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: ИНТЕРВЮТА НА Мurat Yildirim - с превод и без превод

Мнениеот petan » Вто Юли 17, 2012 9:32 am

SARP AKKAYA KARDEŞİNİ EVLENDİRDİ!
Image
http://www.gecce.com/haber/sarp-akkaya- ... 93346.html


‘Uçurum’ dizisinde rol alan Kaya Akkaya, üç yıldır birlikte olduğu menajer Selen Sürel’le Event Garden’da yapılan kır düğünüyle dünyaevine girdi.
17 Temmuz 2012 04:00

Abla Esra Akkaya ve ikizi Sarp Akkaya’nın da hazır bulunduğu düğünde çiftin mutlulukları görülmeye değerdi. Çift düğün töreninin ardından balayı için İtalya’ya uçtu. Düğüne Berna Laçin, Murat Yıldırım-Burçin Terzioğlu, Cansu Dere, Berk Hakman, Güven Murat Akpınar, Zeynep Köse, Hande Kazaova ve Begüm Kütük-Erdil Yaşaroğlu gibi isimler katıldı. Serdar Seki, sahne aldığı geccede yaptığı esprileriyle davetlileri kahkahaya boğdu. Seki, “Düğün deyince akıllara Cem Yılmaz gelir, muhteşem düğün yaptı. Cem Yılmaz’ın ‘Düğünden önce 15 dakika kayınvalidesinin elini öpen biliyorum’ lafı çok hoşuma gider’ deyince gözler Cansu Dere’ye çevrildi. Seki’nin konuşmaları hakkında düşünceleri sorulan Dere, “Ben o konuşmada nerelerdeydim acaba” diyerek konuyu geçiştirdi.


Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение


Image


реклама : БЛИЗНАКА НА САРЪ/БИЛАЛ от SUSKUNLAR се ОЖЕНИ Изображение зъбчо: Image
Последна промяна petan на Сря Юли 18, 2012 12:46 pm, променена общо 1 път
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: ИНТЕРВЮТА НА Мurat Yildirim - с превод и без превод

Мнениеот mariya.1942 » Вто Юли 17, 2012 10:16 am

[28300_634.GIF] Петан!
Идеята ти е прекрасна и полезна обичам те:
Ако имаш нужда от помощ - превод от хърватски..с готовност ще се отзова... очилатко:

Спорна и ползотворна седмица! [236.gif]
Image
Аватар
mariya.1942
маниак
маниак
 
Статус:
Мнения: 649
Регистриран на: Сря Юни 09, 2010 1:32 pm
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: ИНТЕРВЮТА НА Мurat Yildirim - с превод и без превод

Мнениеот petan » Сря Юли 18, 2012 9:07 am

Image


Image Başrol değil yan rol adamıyım

Berk Hakman (31), önce ‘Okul’ filmiyle adını duyurdu, sonra ‘Kırık Kanatlar’ ve ‘Hatırla Sevgili’ ile iyice tanındı. Kariyerini bu yıl birçok festivalde gösterilen, ‘Tepenin Ardı’ filmi ve ‘Suskunlar’ dizisiyle sürdürdü. Ekrana çıktığı an Twitter’da TT olan Berk Hakman birçok şeye kafa yoran, ağır başlı ve nevi şahsına münasır biri.

- Babanız Ataman Hakman eski müzisyen. Çocukluğunuz müzikle iç içe mi geçti?
- Yugoslavya-Bosna tarafından göçmeniz. Ankara’da doğdum ardından babamım işlerinden dolayı Kastamonu ve Adapazarı’nda yaşadım. Evet, babam hem müzisyendi hem de diş hekimi, tabii şimdi müzikle ilgilenmiyor. Evde babamın plaklarını dinler ve enstrümanlarla vakit geçirirdim.
- O zamanlar oyunculuk hayalleri kurar mıydınız?
- Hayır, rock’n roll gruplarının hikâyeleriyle büyüdüm ve hayalim müzik grubu kurup konserler vermekti.
- Peki neden müzisyen olmadınız?
- Liseden sonra Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nü kazandım. Okulda bir tiyatro ilanı gördüm. İçimde çocukken de olan bir şeyleri çıkarma adına o ilana başvurmaya karar verdim. Aile içinde bayramda, yılbaşlarında ortaya alırlardı beni, taklitler yapardım, arkadaşlarımla da skeçler hazırlardık. Antalya’da bir anda düzenli olarak tiyatroyada gitmeye başladım. Tiyatronun müzikle de iç içe olduğunu düşünüyorum zaten. Sonuçta sanatla ilgili bir şeyler okumalıydım. Üçüncü sınıfı okurken Akdeniz Üniversitesi’ni bıraktım ve İstanbul’da Mimar Sinan seçmelerine katılarak kazandım.
- Sizi kim keşfetti?
- Bir gün okulda otururken bir arkadaşım Plato Film’in yeni bir sinema filmi çekme hazırlığında olduğunu söyledi. Seçmelere gittim ve ‘Okul’ filminde rol aldım. Popüler bir film oldu ve işler ardı ardına geldi. Ayrıca o zamandan bu zamana bir menajerle çalışmıyorum. Demek ki böyle de olabiliyormuş.
- Peki basında ve televizyonda az görünmenizin sebebi gizemli bir hava yaratmak mı yoksa bir menajerinizin olmaması mı?
- Ben buyum ben ve her yerde görünme delisi değilim. Ne hissediyorsam onu yapıyorum. Ama yaptığım şey beni gizemli gösteriyorsa yapacak bir şey yok. Örneğin bazıları bana “Ne kadar soğuk duruyorsun, ne bu havalar” falan diyor ama ne yapabilirim, ben de böyle duruyorum işte! Her dakika konuşmak zorunda değilim ki.
- Soğuk bir adam mısınız?
- Yerine göre. Mesela lider kişilik tipleri vardır. Her ortama girer, her işi çözerler. Ben asla o tiplerden olmadım. Ama birisi konuşursa da konuşurum. İki saatlik sohbetle de hakkımda genel kanılar çıkarmalarına karşıyım.

GÜZEL KARAKTERLER HEP YAN ROLLERE

- Canlandırdığınızın rollerin mutlaka anlattığı bir derdi var. Bu özel tercihiniz mi?
- Tabii, sonuçta rollerimi ben seçiyorum ve istemediğim şeyde kimse beni para için oynatamaz. Kriterlerim, senaryo ve canlandıracağım karakter.
- Ben sizi hiçbir sinema filminde jön olarak hatırlamıyorum. Yakışıklı adamsınız da…
- Çok teşekkürler iyi ki hatırlamıyorsun! Demek ki bu yolculuğun başından beri rotamı iyi çizmişim. Jön olmak da nedir aslında onu da tam bilmiyorum.
- Herhalde başroldeki iyi aile çocuğu veya beyaz atlı prens rolleri diyebiliriz...
- O tip roller yıllarca geldi ama o rollerin bile bir derdi olması gerekiyor. Örneğin ‘Seher Vakti’ dizindeki Davut âşık bir karakterdi ama Alevi’ydi ve ailesiyle çatışmaları vardı. ‘Kırık Kanatlar’daki karakterim de âşık bir adamdı ama Yunanlı, Rum bir teğmendi. Savaştan kaçıyordu. Zaten güzel karakterler hep yan rollere yazılıyor. Beni görenler, “Sen ne zaman başrol oynayacaksın” diyor. Bana da başrol geliyor ama ben her zaman her şeyi kabul etmiyorum. Sadece ve ancak karakteri ve senaryoyu seversem kabul ederim. Ruhsal tatmin olarak mutluyum. Hem yan roller her zaman daha az çalışır (gülüyor).

ÇOCUKKEN ÇOK TİPSİZDİM

Berk Hakman pek çok kadının beğendiği bir oyuncu. “Hep kadınların beğendiği bir adam mıydınız?” diye sorduğumda “Herhalde elim yüzüm düzgün, gözlerimde renkli olduğu için insanlar öyle düşünüyor” diye cevaplıyor: “Çocukken çok tipsizdim. Gerçi hâlâ tipimin düzeldiğini düşünmüyorum. Gözlerim miyoptu, yuvarlak gözlüklerim vardı. Beatles dinlediğim için saçlarımı hep öyle uzatıyordum. Arkadaşlarım ‘Kes şu saçlarını, yok böyle bir model’ diyorlardı.” Peki kızlar diye soruyorum: “O dönem herkes kızlara takılırken ben başka bir dünyadaydım” diyor.

REENKARNASYONA İNANIYORUM

- ‘Suskunlar’da canlandırdığınız Polis Gurur, çılgın ve sivri bir adam. Size benzediği yanlar var mı?
- Hiç zannetmiyorum. Ben öyle yaşayamam ama ben de bir sürü şeye takmış ve rahatsız olmuş durumdayım.
- Nelere taktınız?
- Kendi psikolojimle ve etrafımla ilgili. Varoluşsal meselelere kafayı takıyorum. Babamın kütüphanesinde spritüel kitaplar vardı. O konulara erken daldım. Metafiziğe meraklıyım. ‘Ruh ve Madde’ dergisi yayınlarını okurdum. Reankarnasyona inanıyorum. Bir sürü şeye obsesif olarak takılabiliyorum.

KARIŞIK BİR ALBÜM OLURDUM

- Reankarnasyona inanıyorum dediniz. Bundan önceki yaşamınızda neydiniz?
- Herhalde yine sanatla uğraşıp İngiltere’de yaşıyordum.
- Canlandırdığınız karakterleri nasıl yaratıyorsunuz?
- Önce zihin gözünüzde onu görüp ona ulaşmaya çalışıyorum. Müzik de çok etkili oluyor.
- Müziğin etkisi nasıl oluyor?
- Örneğin en son ‘Tepenin Ardı’ filminde canlandırdığım karakterin ruh halinin bana çağrıştırdığı müziğin ne olabileceğini düşündüm ve onu anlatan 25 şarkılık çeşitli sanatçılardan bir CD hazırladım. O şarkıları saatlerce dinliyordum.
- Siz neler dinliyorsunuz?
- 60’lar ve 70’leri çok seviyorum. 90’lar indie, British, progressive ve rock ağırlıklı. İşte rock ve türevleri diyelim... Çocukken bizim evde iki-üç şey dışında Türkçe müzik pek dinlenmezdi. Bende de sadece ‘Mor ve Ötesi’nin üç-dört albümü var.
- Bir müzik şirketi size albüm yapmak istese ne cevap verirsiniz?
- “Ben bu albümden para kazanmayacağım. Çünkü kimse almaz. Bu yüzden sen de çok para kazanamazsın. Eğer buna rağmen müzikal olarak anlaşacaksak yapalım” derim. Herhalde böyle biri çıkmaz, iyisi mi albümümü kendim yaparım (gülüyor).
- Peki siz bir albüm olsanız türünüz ne olurdu?
- Rock ve türevlerinin karıştığı 12 şarkı olurdu. İlk şarkılar alternatif rock, sonra biraz daha gürültülü mesela grunge olabilir ve birden iki gitar bir trompet mesela... Akustik. Anlayacağın çok karışık olur!

Hakan GENCE-hgence@hurriyet.com.tr
16.06.2012
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ ... d=20771525

Image
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: ИНТЕРВЮТА НА Мurat Yildirim - с превод и без превод

Мнениеот petan » Сря Юли 18, 2012 9:50 am

Image
Image Image


Изображение Изображение http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?y ... _id=624211

Скрит текст: покажи
četvrtak 5.07.2012
Devojčica koja ne oseća bol (VIDEO)
Izvor: ABC
Image
Iako deluje kao obična dvanaestogodišnjakinja koja voli da ide na razne svečanosti i svira klarinet, Ešli Bloker pati od retkog genetskog poremećaja - kongenitalne neosetljivosti na bol sa anidrozom koji je sprečava da oseti bilo kakvu bol.
Nasuprot većini beba, ona nikada nije plakala, čak ni kada je gladna ili ima osip od pelena.

"Svi su nam govorili kako je naša beba jako dobra ali vremenom su se i nama crvene lampice upalile" kaže njen otac Džon.

Prvi put su shvatili da nešto nije u redu kada je imala 8 meseci i kada su je odveli kod lekara zbog iritiranog oka. Imala je abraziju rožnjače, veoma bolno stanje i nikome nije bilo jasno kako nema bolove.

Ova bolest pogađa 100 ljudi u celom svetu.

"Nema pozitivnih ishoda kada je ovakva bolest u pitanju, znate ljudi umiru od slepog creva zato što ne osećaju znake upozorenja - bol" objašnjava Tara, Ešlina majka.

"Najteže godine su iza nas, znate kada je Ešli bila beba, bila je vrlo nestašna, ujedala se i gorela ruke pa smo morali da joj zavijamo iste trakom, ona je bila naš mali bokser" priseća se njen otac.

Istraživači sa Univerziteta Floride testiraju Ešli u nadi da će pronaći način da joj pomognu. Pre par godina detektovali su gen koji utiče na jačinu signala bola koji se šalje mozgu. Ova otkrića mogu značiti lečenje za ljude sa hroničnim bolom ali će teško pomoći Ešlinom stanju.

U međuvremenu, Ešli je željna pomaganja drugima. Zajedno sa svojom porodicom ona je organizovala kamp za druge porodice sa ovim problemom.

Image Момичето, което не усеща болка

Въпреки че изглежда като обиктовено 12-годишно момиче, което обича да се весели и свири на кларинет, Ешли Биокер страда от рядко генетично заболяване - конгенитално неусещане на болка с анидроза, което и пречи да изпитва каквато и да е болка.
Противно на повечето бебета, тя никога не е плакала, дори когато е била гладна или е имала обриви от пелените.
"Всички ни уверяваха, че бебето ни е много добре, но с течение на времето и на нас ни просветна", казва бащата Джон.
За пръв път разбрали, че нещо с детето им не е наред, когато Ешли била на 8 месеца и я завели на очен лекар, заради възпалени очи.
Имаше авразия /пробив/ на роговицата на окото, което е много болезнено и никой не можеше да разбере защо тя няма болки.
От това заболяване страдат само 100 души в целия свят.
"Когато става дума за подобно заболяване няма положителен изход...Знаете, че хората умират от апендисит, защото не усещат предупредителните знаци - болката" обяснява Тара, майката на Ешли.
"Най-трудните години са зад гърба ни. Когато Ешли беше бебе, беше много палава. Непрекъснато си хапеше пръстите и изгаряше ръцете си и трябваше да ги увиваме с бинтове. Тя беше нашият малък боксьор" пише баща и.
Изследователите от Университета във Флорида изследват Ешли с надеждата да открият начин да и помогнат. Преди няколко години открили ген, който влияе на силата на сигналите за болка, които изпраща мозъка. Това откритие може да означава лечение за хората с хронична болка, но едва ли ще помогне за състоянието на Ешли.

Междувременно Ешли иска да помогне на другите и заедно със семейството си е организирала кампания за други семейства с този проблем.

превод mariya.1942


Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: ИНТЕРВЮТА НА Мurat Yildirim - с превод и без превод

Мнениеот petan » Сря Юли 18, 2012 10:27 am

Image

НАЙ-ДОБРИТЕ и НАЙ-ЛОШИТЕ ФИНАЛИ


En iyi ve en kötü finaller Yuksel Aytug Image
http://www.sabah.com.tr/Gunaydin/Yazarl ... u-finaller
Скрит текст: покажи
Tutkunu olduğumuz diziler hayatımızdan çıktı; kimi bir süreliğine, kimi ebediyen... Final ve sezon finallerinin pek çoğunu izledim. Eminim sizin de aklınızda en iyi ve en kötü finallerle ilgili bir sıralama oluşmuştur.
Ben de hem kendi değerlendirmelerim hem de köşemize okurlarımızdan ulaşan mesajlar ışığında iki liste hazırladım.
Allah kabul etsin!
EN İYİLER
1- SUSKUNLAR: Zaten acayip bir diziydi. Sezon finali de bir acayip oldu. En ılımlı aile dizileri bile karakterlerini finallerde birer birer öldürürken; Suskunlar'ın intikam alma yöntemi çok farklıydı.
2- SON: "Bu dizinin kuyruğunu bağlamak zor olacak" diyenler yanıldı. Son, başı sonundan belli dizilere nazire yaparcasına farklı bir finalle ekranlara veda etti ve bu yönüyle de önemli bir kilometre taşı oldu.
3- KUZEY GÜNEY: İlk başlarda yalpalamasına rağmen, sezonun sonunu iyi getirdiler.
Özellikle son sahnede Kıvanç Tatlıtuğ ve Aziz Kocaoğlu'nun muhteşem performansları parmak ısırttı.
4- MUHTEŞEM YÜZYIL: Yıllardır çile çeken Hürrem'in sezon finalinde düşmanlarını teker teker tuş etmesi ilgiyle izlendi.
5- ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ: Sezon finali değil de gerçek final gibiydi. İzleyici, diziden ayrılan Ali Kaptan'ın ardından rıhtımda mendil sallarken pek duygulandı.
6- FATMAGÜL'ÜN SUÇU NE? Özellikle Fatmagül'ün finalde adalet sistemi ve kadın haklarıyla ilgili manifesto sayılabilecek mesajları etkileyiciydi.
7- YALAN DÜNYA: Hep güldürmesine alışık olduğumuz dizi, sezon finalinde izleyicilerin damağında son derece dramatik ve romantik tatlar bıraktı.

EN KÖTÜLER
1-YAHŞİ CAZİBE: Başrol oyuncusu Aslıhan Gürbüz ile ilgili prodüksiyon sorunlarının senaryoya yansıtılması ve Cazibe karakterinin adeta tek bölümle imha edilmesi, izleyiciyi fena halde rahatsız etti.
2-ADINI FERİHA KOYDUM: Diziye adını veren karakterin, öyküden ayrılacak olması nedeniyle dizi final yapacaktı. Ama sonradan işi sezon finaline çevirdiler. Bu 'uzatma' pek hoş karşılanmadı.
3-HAYAT DEVAM EDİYOR: Diziye adını veren Hayat ile beraber, öyküdeki neredeyse tüm karakterlerin sezon finalinde ölüm-kalım mücadelesi vermesi; 'Gelecek sezon hayat nasıl devam edecek?' sorusunu gündeme getirdi.

Сериалите, по които бяхме увлечени, излязоха от живота ни - кои за известно време, кои завинаги... Изгледах повечето от финалите и сезонните финали. Сигурен съм, че и вие имате на ум класация на най-добрите и най-лошите финали. Аз пък изготвих два списъка спрямо собствените ми оценки и спрямо писмата от читатели.

Най-добрите:
1 – Мълчаливите: И без това си беше странен сериал. И краят на сезона му беше странен. Докато дори най-сдържаните семейни сериали на финала убиват героите си един по един, методът на отмъщение в Мълчаливите беше много различен.
BG: B l a n k a
2- SON; 3- KUZEY GÜNEY; 4- MUHTEŞEM YÜZYIL; 5- ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ; 6- FATMAGÜL'ÜN SUÇU NE?;7- YALAN DÜNYA:

Най-лошите: 1-YAHŞİ CAZİBE; 2-ADINI FERİHA KOYDUM; 3-HAYAT DEVAM EDİYOR

Image Image
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Следваща


  • Advertisement

Назад към Suskunlar / Безмълвните

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта