Пускам рецептата тук,но да знаете,че не съм аз автора,просто я взех някъде из нета и не си спомням от къде за да пусна линк
![kz9se9.gif [kz9se9.gif]](./images/smilies/kz9se9.gif)
Пробвала съм много рецепти от нета и все нещо липсваше или нещо не беше наред.Но с тази рецепта станаха супер
![canim.gif [canim.gif]](./images/smilies/canim.gif)
Необходими продукти:
***За еклерите:
1 чаена чаша вода
1/2 чаена чаша олио
1 чаена чаша брашно
3-4 яйца (зависи от големината им)
***За ваниловия крем:
1/2 литър прясно мляко
5 пълни лъжици брашно
1/2 чаша вода
7-8 лъжици захар (аз лично го обичам по-сладък и слагам малко повече)
50 г масло
3 ванилийки
Начин на приготвяне:
Водата и олиото завират на котлона, след това се добавя брашното и се бърка няколко минути, докато стане гъста смес.Маха се от котлона и се оставя да изстине.
След като сместа изстине, едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбърква добре.Тестото става още по-гъсто и лепкаво.
С помощна на лъжица се гребва малко от сместа и се поставя в тавата (трябва да има известно разстояние между всяко еклерче, да не са плътно едно до друго), която или е намаслена или е покрита с хартия за печене.Не е нужно оформената с лъжицата формичка да е идеална, защото при печенето те си се оформят
Еклерите се пекат в предварително загрята до 200 градуса фурна,5-6 минутки след като ги сложиш,намаляш фурната на 170 градуса.Като са готови изключвам фурната и ги оставям вътре около 5 минутки и след това ги изваждам.Фурната не се отваря през цялото време,че може да спаднат.Аз не ги оформях с лъжичка,че тестото е много лепкаво,с шприца е най-удобно.Но ти ще си прецениш.
Да ти е сладко
![hearts.gif [hearts.gif]](./images/smilies/hearts.gif)