ASI-BG.COM • Виж темата - Ястия

Ястия

Re: Ястия

Мнениеот Моргана » Вто Май 18, 2010 7:25 pm

ееее екстра със винцето....
ще стане супер, те самите тикви пускат вода, така че не е фатално и без вода да се сложат, ама заради налягането може да загорят, та това с винцето е супер идея, като станат да кажеш, да знам другия път дали и аз да не ги боря така [difus_19.gif]
Vanity is definitely my favorite sin...

Изображение Изображение
Аватар
Моргана
Администратор
Администратор
 
Статус:
Мнения: 9090
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 1:25 am
Местоположение: във форума...
Skype: morgancheto
Пол: Жена

Re: Ястия

Мнениеот queen_of_spades » Вто Май 18, 2010 7:27 pm

Моргана написа:ееее екстра със винцето....
ще стане супер, те самите тикви пускат вода, така че не е фатално и без вода да се сложат, ама заради налягането може да загорят, та това с винцето е супер идея, като станат да кажеш, да знам другия път дали и аз да не ги боря така [difus_19.gif]

Само да стане,че като се знам каква съм сръчна в кухнята ..... [doh.gif] [2tooth.gif] [laie67dgirltv7.gif]
queen_of_spades
V.I.P.
V.I.P.
 
Статус:
Мнения: 3648
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 8:45 pm

Re: Ястия

Мнениеот Vihar » Вто Май 18, 2010 7:30 pm

Правих късър днес , по рецептата на Ирка . Стана мнооого вкусно . Но за съжаление беше по- мокра от тази на снимката на Ирра , не така пръхкава и сипкава . Дали съм сбъркала нещо ???
Изображение
Ти виждаш нещата и питаш "защо?",
аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "защо не?"
Джордж Бърнард Шоу
Аватар
Vihar
Модератор
Модератор
 
Статус:
Мнения: 2905
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 10:41 am
Местоположение: пак там
Skype: celleri55
Пол: Жена

Re: Ястия

Мнениеот queen_of_spades » Вто Май 18, 2010 9:35 pm

Да ви се похваля <Пресафучото> стана много вкусно. Ометоха тавичката моите ламички.
Освен виното,ръснах малко подправка за пиле,че обичам по-пикантната кухня и стана един път.
Приготвя се наистина бързо и лесно. Препоръчвам го!
queen_of_spades
V.I.P.
V.I.P.
 
Статус:
Мнения: 3648
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 8:45 pm

Re: Ястия

Мнениеот Моргана » Вто Май 18, 2010 9:51 pm

Дама Пика [236.gif]
радвам се че вие харесало, по-прицип по еврейска кухня не се слагат подправки, но и аз ръсвам по малко, че обичам [kz9se9.gif]
Vanity is definitely my favorite sin...

Изображение Изображение
Аватар
Моргана
Администратор
Администратор
 
Статус:
Мнения: 9090
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 1:25 am
Местоположение: във форума...
Skype: morgancheto
Пол: Жена

Re: Ястия

Мнениеот kris_run » Чет Юни 10, 2010 6:16 pm

Пиле със сос [iconmelek.gif]

Продукти за 6 - 8 порции :
1 пиле
1 връзка пресен лук
2 суп.лъжици лютеница
2 суп лъжици брашно
черен пипер
къри
магданоз
сол
вода

Начин на приготвяне :

Пилето се нарязва на парчета ! Нарежда се в по-дълбока тава , може в йенски или глинен съд ! Нарязва се лукът ( задължително да е пресен ) ! В по-дълбока купа се смесва брашното с лютеницата , докато стане хомогенна смес ! После се разрежда с вода ( около литър ) ! С получената смес се заливат пилето и лукът ! Добавят се сол на вкус , щипка черен пипер , щипка къри и магданоза ! Слагам в незагрята фурна и след два часа изключвам , вадя и слагам в чиниите [happy0195.gif]

Пресният лук дава много хубав аромат и вкус [2dgq0jo.jpg] Приятен апетит [vrwt1s.jpg]
Аватар
kris_run
Любовни афери ООД
Любовни афери ООД
 
Статус:
Мнения: 5943
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 8:28 pm
Местоположение: Ада
Пол: Жена

Re: Ястия

Мнениеот bobi_84 » Нед Юли 11, 2010 12:19 pm

Здравейте момичета!
Искам да споделя рецепта за пиле по турски става превъзходно:
Продукти: 1 пиле с дреболийките;1 глава лук;1к.ч.олио;1ч.ч.ориз;1 яйце(само жълтъка за намазване);100 г.готварска сметана:подправки:сол;черен пипер;магданоз;1ч.л.масло....
настъргваме на ренде лука и го запържваме в олиото,добавяме към запържения вече лук дреболийките почистени и измити,след около 5 мин.колкото да се запържат дреболийките заедно с лука прибавяме ориза запържва се пак за около 5 мин. и се пребавят подправките сол и черен пипер на вкус прибавяме 3 к.ч.вода задушаваме под капак след като сместа е готова слагаме нарязания на дребно магданоз разбъркаваме хубаво с готовата плънка пълним пилето и затваряме отвора намазваме пилето с маслото и слагаме да се пече в предварително загрята фурна със сока който изтича от пилето го заливаме докато пилето се запече до готовност.След това изваждаме и с готовата смес от жълъка,сметаната,сол и черен пипер на вкус намазваме пилето и връщаме във фурната докато се получи хрупкава коричка(докато образува златиста коричка).

"И най - обикновеното нещо придобива очарование щом започнем да го крием" -“ Портретът на Дориан Грей “
Аватар
bobi_84
V.I.P.
V.I.P.
 
Статус:
Мнения: 2700
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 11:41 pm
Местоположение: Варна
Skype: stanoi4o1

Re: Ястия

Мнениеот sovabg53 » Чет Яну 06, 2011 10:01 pm

Бях много приятно изненадана,когато прочетох рецептите за салати и ястия с булгур.Благодаря за това!
А ето и моята рецепта за мантъ,която имам от една приятелка арменка:
Замесва се тесто от 3 яйца,120 мл.хладка вода,1 ч.лъж.сол,1 суп.лъж.оцет,1 суп лъж.олио и около 600 гр.брашно/да стане меко и еласично /.Разточва се кора с дебелина 2-3 мм и се нарязва на малки квадратчета.В средата на всяко от тях се слага кайма с лук и подправки и краищата им се събират и притискат леко.Нареждат се в тава и се пекат до порозовяване.Заливат се първо с разтопено масло и червен пипер,а след това и с пилешки бульон и се пекат още,докато той се поеме.Сервират се с кисело мляко с чесън.
Аватар
sovabg53
фен
фен
 
Статус:
Мнения: 238
Регистриран на: Съб Сеп 11, 2010 5:13 pm
Skype: Stefka_Svetlomir
Пол: Жена

Предишна


  • Advertisement

Назад към Кът за кулинарките

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта