ASI-BG.COM • Виж темата - Десерти

Десерти

Re: Десерти

Мнениеот Моргана » Вто Дек 08, 2009 8:32 pm

Тишпищи /оригинална рецепта/

3 яйца - големи
1/4 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. захар
1 ванилия
1 и 1/2 ч.ч. грис
1 ч.ч брашно
1/2 ч.л. сол
1 и 1/2 ч.чл. бакпулвер
1 ч.ч. заквасена сметана
1 и 1/4 ч.ч. кокосови стърготини

За сиропа:
1 и 1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:
Подгрява се фурната на 180 градуса
Първо се приготвя сиропа, за да може да изстине
водата и захарта врят докато сиропа остане една трета от първоначалното количество.

Сладкиша:

Разбъркват се яйцата и олиото, прибавя се захарта и ванилията.
В отделна купа се смесват брашното, гриста, бакпулвера, солта, сметаната и 1 ч.ч. кососви стърготини, към всичко това се прибавя сместта с яйцата, бърка са до гладка смес.
Изсипва се в правоъгълна тава в/у хартия за печене с размери 20/30 см. приблизително,
пече се около 35 минути, до златисто.
Вади се и се оставя в тавата за 10 минути да изстине малко, нарязва се на ромбове и се залива със студения сироп.
С останалата 1/4 ч.ч. кокос се поръсва отгоре. Оставя се за час и половина да се сиропира добре.

Изображение
Vanity is definitely my favorite sin...

Изображение Изображение
Аватар
Моргана
Администратор
Администратор
 
Статус:
Мнения: 9090
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 1:25 am
Местоположение: във форума...
Skype: morgancheto
Пол: Жена

Re: Десерти

Мнениеот viki_17 » Вто Дек 08, 2009 10:18 pm

Моргана, благодаря! [236.gif] Ти си съкровище. Обезателно ще ги пробвам! Извинявам се, ако съм те притеснила. [87.gif]
Изображение
Image
- Животът е дълъг, ако е пълен…Нека го измерваме с постъпки, а не с време...Сенека
Аватар
viki_17
Дървен философ
Дървен философ
 
Статус:
Мнения: 8958
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 5:30 pm
Местоположение: Перник
Skype: velikdenche
Пол: Жена

Re: Десерти

Мнениеот quest33 » Вто Дек 08, 2009 11:57 pm

Днес правих тези понички,вместо мармалад слажих по едно кубче шоколадСвоге,докато намеря фотото-чинията празна.Утре чакат пак даправя-аз се двуумя,щото днес пробвах само една,утре не зная дали изобщо ще се вредя.Благодаря за рецептата.
quest33
новак
новак
 
Статус:
Мнения: 20
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 6:07 pm

Re: Десерти

Мнениеот toniak » Сря Дек 16, 2009 2:18 pm

Здравейте [480.gif]
след близо десетдневно отсъствие [28303_666.GIF] по неприятен повод съм на линия и имам да чета [yahoo_10.gif] а и колко много рецепти сте дали .... има да си кулинарствам [277.gif] мъжо ще е хепи [107.gif]
та сега и моя коронен номер в кухнята:
Шоколадов мус
Изображение

Продукти
250 гр шоколад
50 гр масло
4 бр. яйца
щипка сол

Приготвяне

1.Начупения шоколад на парчета се слага в съд с две супени лъжици вод. Прибавя се маслото, накъсано на парченца. Разтопява се на водна баня
2.Извадете стопения шоколад от парната баня
3.Разбъркайте, за да се получи гладък крем и оставете да изстине
4.Отделете жълтъците и белтъците
5.Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол, докато по върха на вилицата остане капка, която не се отделя
6.Разбийте жълтъците в отеделен съд и ги добавете към шоколадовата смес
7.Разбийте ги с миксер, така че да се получи лъскав, мазен и по-светъл крем
8.Добавете 3 супени лъжици от разбитите на сняг белтъци и разбъркайте
9.Внимателно смесете останалите белтъци на сняг с шоколадовия крем
10.Когато двете съставки се усвоят напълно, разпределете муса в подходящи чаши и го сложете в хладилника


Аз първа точка я правя в микровълнова за около минутка :)
Обикновено го правя от днес за утре!
Използвам най обикновен черен шоколад - ако обичате много сладко може да сложите един млечен шоколад а другия да е черен, но ви препоръчвам да го направите само с черен. Ако има млечен шоколад става доста тежко. Ако имате възможност използвайте и домашни яйца.
тук ще дам линк за рецептата стъпка по стъпка - че толкова често я давам и обяснявам и съм снимала за да онагледя
http://toniak.snimka.bg/cooking/gotvars ... 4.16425006
Успех!
Аватар
toniak
пристрастен
пристрастен
 
Статус:
Мнения: 485
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 5:43 pm
Местоположение: тук някъде ...
Skype: toni.tez

Re: Десерти

Мнениеот шишарка » Сря Дек 16, 2009 8:01 pm

Видях,че пишете за баклави и искам да ви препоръчам нещо. Правите си баклавите както си знаете, но като почнете да редите корите - всяка кора мажете с масло и ръсите малко( около половин лъжичка) смлени обикновени бисквити,(може и ситно счукани, аз ги правя като редя бисквитите в найлоново пликче върху дъска за хляб и натискам с бутилка). Плънката е в средата, след това продължавате с реденето пак кора по кора - масло и бисквити. Последната кора е само с масло, режете на ромбове, слагате малко разтопено масла и в прорезите и печете. Откакто ми казаха този начин на правене не съм имала провал, никакви проблеми със слепени кори.
шишарка
новак
новак
 
Статус:
Мнения: 12
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 10:15 pm

Re: Десерти

Мнениеот fenka100 » Вто Дек 22, 2009 8:34 pm

[28307_696.GIF] момичета.Искам да ви предложа един немски Коледен сладкиш,който в Германия,всяка коледа на 25.12 всяко немско семейство,го има на своята маса.Надявам се да ви хареса.Продукти:1/2 кубче мая,1чаена лъжичка захар+100гр.пр.мляко леко затоплено.Тази смес се оставя да втаса,на топло.В съд се изсипва,0.500гр.брашно,125гр.захар,сок от 1лимон,ванилена захар 1бр. ,6 капки бадемова есенция,щипка сол,по 1 чаена лъжичка ин.орехче,карамфил,анасон или кориандър.След като маята е готова се прибавя към сместа+150гр.пр мляко+250ГР.масло(или маргарин).Всичко се омесва добре.Оставя се да втаса.След това се замесва отново с350гр.стафиди+125гр захаросани портокалови кори+125гр.бадеми(по възможност горчиви)Пече се на 150 ГРАДУСА.Още топъл се поръсва с пудра захар,да се покрие целия,все едно е сняг.Добър апетит.
Изображение
Изображение Изображение


По-добре да си гладен, а да не ядеш какво да е, И по-добре да си сам, отколкото с кого да е!-Омар Хаям
Аватар
fenka100
Дървен философ
Дървен философ
 
Статус:
Мнения: 6560
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 7:59 pm
Пол: Жена

Re: Десерти

Мнениеот queen_of_spades » Съб Дек 26, 2009 12:18 pm

Понеже вчера го опитах, и пак, за кой ли път, останах силно впечатлена, бързам да го споделя с вас:
Ануш Абур
/арменското ашуре или в превод <сладка супа>/
Използва се 1кг.парено жито. Сварява се от вечерта, покрива се с домакинска кърпа и се затваря и капака да се задуши. На следващия ден се добавя прясно мляко (да се разреди) може малко и вода, добавя се 1к.ч.ориз, 2ч.ч (сварени и обелени) бадеми,стафиди (от белия вид) Може препечени орехи, фъстъци (трябва да се избелят, защото в противен случай ашурето потъмнява) и лешници.Добавя около килограм захар (захарта се слага накрая защото житото може да се свие). Ако е все още редичко може да се добави натурално нишесте.Накрая се добавя розова вода за аромат (търсете в арабските или ливански магазини)
Сипва се в купички и се посипва отгоре с настъргани орехи.Следващите дни, като престои, става още по-вкусно.
Невероятно е!
queen_of_spades
V.I.P.
V.I.P.
 
Статус:
Мнения: 3648
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 8:45 pm

Re: Десерти

Мнениеот bruja_piruja » Сря Дек 30, 2009 1:46 am

Морган само да ти кажа, днес правих поничките ти, станаха много хубави.
Благодаря за рецептата [11363_980.GIF]
Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=gR6fmU3W1BI&NR=1
Всичко в живота може да се постигне, но по-някога не си струва
Аватар
bruja_piruja
V.I.P.
V.I.P.
 
Статус:
Мнения: 2516
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 6:36 pm
Местоположение: По света и от време на време у нас
Skype: teoyoscar

Re: Десерти

Мнениеот Vihar » Нед Апр 18, 2010 10:12 pm

irra написа:Рецепта за казандиби (kazandibi)

5 водни чаши прясно мляко (това е около литър, може да сложите по-малко, за да стане кремът възможно най-гъст)
1 чаена чаша пшеничено нишесте
1 чаена чаша оризово брашно (ако предпочитате, можете да сложите само оризово брашно, тогава увеличавате дозата му за сметkа на нишестето)
1 1/2 водни чаши захар
1 пакeт ванилия
1 супена лъжица маргарин (по избор)
1 чаена чаша пудра захар
1 кафяна лъжичка канела

Разбъркайте и разтворете в студеното мляко нишестето и оризовото брашно, след това на среден огън и бъркайки постоянно го сварете до гъст крем. Прибавете захарта, разбъркайте, свалете от огъня и прибавете ванилията.
Намажете с мазнината тефлонова тавичка и поръсете пудрата захар (ако сте избрали варианта без мазнина, само поръсвате захарта). Изсипете гъстия крем върху захарта, и оставете да се охлади. След като изстине, сложете тавичката отново на слаб огън и въртейки я изпечете захарта (която остана под крема). След като промени цвета си, свалете от огъня и поставеtе тавичката в по-голям съд, пълен със студена вода. Това ще ви помогне да "отлепите" сладкиша по-лесно. След като така изстине, сложете сладкиша в хладилник най-малко за 4 часа. След това го извадете и нарежете на правоъгълници. Сервирайте, обръщайки "изгорената" страна нагоре и поръсвайки с канела.
Изображение
Ти виждаш нещата и питаш "защо?",
аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "защо не?"
Джордж Бърнард Шоу
Аватар
Vihar
Модератор
Модератор
 
Статус:
Мнения: 2905
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 10:41 am
Местоположение: пак там
Skype: celleri55
Пол: Жена

Re: Десерти

Мнениеот annie_vd » Чет Апр 22, 2010 12:52 am

Момичета, днес правих шоколадовия мус на toniak, заради малката ми дъщеря, която обожава всичко шоколадово, вероятно отново заради ниското кръвно, не можете да си представите какви количества шоколад поглъща. Както и да е, спазих абсолютно точно рецептата, става много бързо и лесно, а резултатът е едно страхотно шоколадово вълшебство, горещо го препоръчвам на всички [28300_634.GIF] [28300_634.GIF] [28300_634.GIF].
Не съм засичала toniak във форума скоро, но въпреки това държа да благодаря за рецептата [141.gif] [141.gif] [141.gif]
Изображение
Изображение
Изображение
...Pride relates more to our opinion of ourselves, vanity to what we would have others think of us. J. Austen
Saying nothing...sometimes says the most. Е. Dickinson
...Нямаш минало, щом нямаш памет.
А пък искаш бъдеще да имаш. Бл. Димитрова
Аватар
annie_vd
V.I.P.
V.I.P.
 
Статус:
Мнения: 1537
Регистриран на: Съб Ное 28, 2009 1:28 am
Местоположение: Видин

Re: Десерти

Мнениеот fenka100 » Съб Апр 24, 2010 3:23 pm

[28307_696.GIF] и тук момичета.

На рождения ден ,на моята майка опитах нов сладкиш.

Искам, да ви го кажа защото е много лесен, но е и много вкусен.

Продукти;
4ябълки
1чаена чаша захар(за карамел)
100гр. орехи нарязани на едро
3бр.яйца
1чаша захар
1чаша брашно
1/2бакпулвер
1малка опаковка сметана заквасена-готварска-може и сладкарска ама става много тежък
2суп.лъжици захар


В тавичка се карамелизира 1.чаша захар. Ябълките се нарязват на кубчета,и се прибавят към карамелизираната захар,орехите се ръсят в/у ябълките.
Разбиват се яйцата с другата чаша захар+чашата брашно+бакпулвера.
Готовата смес се изсипва в/у ябълките. Сладкиша се пече, във фурна на 200C'- за 20минути, аз давам моето време, вие си знаете как ви пекат печките.

Когато е изпечен, още горещ се обръща в подходяща чиния или поднос.
Сметаната се разбива с 2лъжици захар и веднага се залива в/у горещия сладкиш.
Добър апетит. [kalp.gif]
Изображение
Изображение Изображение


По-добре да си гладен, а да не ядеш какво да е, И по-добре да си сам, отколкото с кого да е!-Омар Хаям
Аватар
fenka100
Дървен философ
Дървен философ
 
Статус:
Мнения: 6560
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 7:59 pm
Пол: Жена

Re: Десерти

Мнениеот xhippie » Нед Май 16, 2010 1:32 pm

Баклава с локум- много лесна, бърза и нахално вкусна

/ Рецептата съм изпробвала многократно и винаги успешно/

Продукти:
1 пакет фини точени кори,
200-300 гр.фино смлени орехи,
2 кутии обикновен локум,
1 ч.л.канела,
100 гр.захар,
1 с.л. грис.

За сиропа:
1л. вода,
1 кг. захар,
2 ванилии,
1 с.л.лимонов сок,
1 малка кутия маргарин за поливане.
Приготвяне:
В купа смесваме смлените орехи, канелата, захарта и гриста.
Разбъркваме добре.Разделяме корите на три равни части.
Първата част слагаме върху найлоновият лист от корите и поръсваме с ореховата смес обилно.
Върху нея слагаме и втората част кори поръсваме и нея и с орехите и всичкият нарязан на дребни кубчета локум/ако смятате, че ще ви е сладко може да намалите количеството/.
Върху него слагаме и последният трети пласт и отново пъръсваме с останалат орехова смес.
С помоща на найлоновият лист навиваме на много стегнато руло и нарязваме на кръгчета дебели около 2 см.
Подреждаме в тава и заливаме с разтопеният маргарин или масло ако желаете.
Печем до порозовяване и оставяме да изстива.
Сиропът приготвяме като смесваме водата, лимона и захарта и варим около 15 мин.
Добавяме ванилията и разбъркваме.
Заливаме студената баклава с горещ сироп.
Afiet olsun!
ИзображениеИзображение
Любовта не може да се обясни, но именно тя обяснява всичко.
Аватар
xhippie
Дървен философ
Дървен философ
 
Статус:
Мнения: 5175
Регистриран на: Нед Яну 24, 2010 9:33 am
Местоположение: в Матрицата
Skype: xhippie_my
Пол: Жена

Re: Десерти

Мнениеот denta » Съб Май 29, 2010 7:17 pm

Най -любим десерт в къщи- ЧИЙЗ КЕЙК ,за Алиска обещано и за всички кулинарки с обич от мен:
ПРОДУКТИ-1/2 пакет чаени бисквити,2с.л. захар,2с.л масло или маргарин; 2/3 ч.ч. захар, 1/3ч.ч.брашно, 1 с.л.царевично нишесте,1 ванилия, 250г сирене крема(2 пакетчета),1ч.ч.сметана(1 кофичка заквасена от малките) ,2яйца, 3 белтъка, 1/4 ч.ч.захар ; 1 бурканче сладко по избор(моите предпочитания-череши,вишни.боровинки,горски ягоди)

ПРИГОТВЯНЕ- Необходима е форма кръгла с падащо дъно,намазана с масло и поръсена с брашно.
Бисквитите около15 се натрошават супер ситно и се смесват с маслото(разтопено) и захарта по 2 лъж..Разстилат се на дъното на тавичката и .се намачква да се подравни с лъжица.В голяма купа смесваме следващите по ред продукти- 2/3 ч.ч. захар,брашното,нишестето , ванилията и крема сиренето.РАЗБЪРКВАМЕ с миксер и добавяме едно по едно яйцата и сметаната.В друг съд разбиваме белтъците на сняг и внимателно добавяме 1/4 ч.ч.захар.Прибавяме го към останалата смес,разбъркваме по -леко с миксера и изливаме върху бисквитите.
ПЕЧЕНЕ-55 ,максимум 60 мин на 180 градуса,(включвам фурната преди да го излея върху бисквитите и слагам скарата на фурната на 3-4 пръста от дъното на фурната,да не е най -долу,да не е и в средата за да не изгори отгоре) Да не покафенява много, ако се наложи сложете хартия, за да го пази.След като изстине( той спада) се слага в хладилника за 5-6 часа ,после се слага избраното сладко.
Бързо,лесно за приготвяне и много вкусно.Правя го от 2003 г , рецептата е на Лилия Герасимова,съпругата на Андрей Луканов от едно кулинарно списание.Всички рецепти ,които публикува са изпитани от нея и са супер.
СЪКРАЩЕНИЯ-ч.ч-чаена чаша ; с.л.- супена лъжица.1/3,2/3;3/4;-една трета,две трети ,три четвърти и т .н
На тези ,които пробват-да ви е сладко [kalp.gif]
Последна промяна denta на Нед Май 30, 2010 6:56 am, променена общо 2 пъти
ИзображениеИзображениеИзображение
Скромността краси човека Ако мислиш черно, ще те стига черно, ако мислиш бяло, ще те стига бяло!
Аватар
denta
V.I.P.
V.I.P.
 
Статус:
Мнения: 1739
Регистриран на: Нед Мар 14, 2010 10:32 pm
Пол: Жена

Re: Десерти

Мнениеот alice in wonderland » Съб Май 29, 2010 7:23 pm

[vrwt1s.jpg] Eйй, чудесно е мила, Ани веднага записвам рецептата. Морган ми даде една много добра за тортичка, сега с чийз-кейка ще е перфектно.ще стане любимият десерт в нас. [emo-iloveu.gif]
Изображение
"Bana bak, banaaaa..."
Аватар
alice in wonderland
Модератор
Модератор
 
Статус:
Мнения: 7675
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 5:41 pm
Местоположение: В страната на чудесата ......
Skype: geris861
Пол: Жена

Re: Десерти

Мнениеот bibisita » Сря Юни 02, 2010 7:42 am

denta написа:Най -любим десерт в къщи- ЧИЙЗ КЕЙК ,за Алиска обещано и за всички кулинарки с обич от мен:
ПРОДУКТИ-1/2 пакет чаени бисквити,2с.л. захар,2с.л масло или маргарин; 2/3 ч.ч. захар, 1/3ч.ч.брашно, 1 с.л.царевично нишесте,1 ванилия, 250г сирене крема(2 пакетчета),1ч.ч.сметана(1 кофичка заквасена от малките) ,2яйца, 3 белтъка, 1/4 ч.ч.захар ; 1 бурканче сладко по избор(моите предпочитания-череши,вишни.боровинки,горски ягоди)

ПРИГОТВЯНЕ- Необходима е форма кръгла с падащо дъно,намазана с масло и поръсена с брашно.
Бисквитите около15 се натрошават супер ситно и се смесват с маслото(разтопено) и захарта по 2 лъж..Разстилат се на дъното на тавичката и .се намачква да се подравни с лъжица.В голяма купа смесваме следващите по ред продукти- 2/3 ч.ч. захар,брашното,нишестето , ванилията и крема сиренето.РАЗБЪРКВАМЕ с миксер и добавяме едно по едно яйцата и сметаната.В друг съд разбиваме белтъците на сняг и внимателно добавяме 1/4 ч.ч.захар.Прибавяме го към останалата смес,разбъркваме по -леко с миксера и изливаме върху бисквитите.
ПЕЧЕНЕ-55 ,максимум 60 мин на 180 градуса,(включвам фурната преди да го излея върху бисквитите и слагам скарата на фурната на 3-4 пръста от дъното на фурната,да не е най -долу,да не е и в средата за да не изгори отгоре) Да не покафенява много, ако се наложи сложете хартия, за да го пази.След като изстине( той спада) се слага в хладилника за 5-6 часа ,после се слага избраното сладко.
Бързо,лесно за приготвяне и много вкусно.Правя го от 2003 г , рецептата е на Лилия Герасимова,съпругата на Андрей Луканов от едно кулинарно списание.Всички рецепти ,които публикува са изпитани от нея и са супер.
СЪКРАЩЕНИЯ-ч.ч-чаена чаша ; с.л.- супена лъжица.1/3,2/3;3/4;-една трета,две трети ,три четвърти и т .н
На тези ,които пробват-да ви е сладко [kalp.gif]

Пробвах я,стана супер.Детето много го хареса и каза ,че имало за какво да кисна в форума. [2tooth.gif] Сега ще видя тези дни да направя и баклавата с локума,ако не повторя пак чийз кейка.
Изображение
Аватар
bibisita
V.I.P.
V.I.P.
 
Статус:
Мнения: 2701
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 10:08 pm
Skype: bibisita1
Пол: Жена

Re: Десерти

Мнениеот zigs » Съб Юни 05, 2010 9:18 pm

[28307_696.GIF]
И от мен обещания ЧИЙЗ КЕЙК който не се пече [gdance.gif]

ЧИЙЗ КЕЙК

Продукти

325гр.чаени бисквити
230гр.масло
2 пак. суха сметана+ мляко за разбиване(аз ползвам на пакетчета от 75гр)
1/2 ч.ч пудра захар
200гр.сирене крема
1ч.ч.сок от портокал(може и от друг плод)
1/4 ч.ч.сок от лимон
20гр.желатин
1/3 ч.ч.хладка вода (за разтапяне на желатина)
Сладко от портокали ,череши ,кайсий (по желание ,аз слагам от боровинки)

Приготвяне
Бисквитите ги смилям на ситно и разбърквам с разтопеното масло.Настилям сместа на дънато на тавичката и слагам в хладилника да стегне.След това разбивам сухата сметана ,като е готова прибавям пудрата захар,кремата сока,лимона,и желатина разтворен във хладката вода.Всичко това разбовам хубаво с миксера и изливам в/у бисквитите.Оставям в хладилника да стегне желатина.Като е готово слагам сладкото отгоре.
Само да ви кажа ,че преди да го сервирате е хубаво Чийс кейка да е на стайна температура около 10 мин.Защото в хладилника маслото което има в бисквите се стяга ,и е по трудно за рязане.Аз обикновено когато го правя у дома след слагането на сладкото ,не го прибирам в хладилника ,защото се изяжда веднага [happy0195.gif] [happy0195.gif] [happy0195.gif]
Дано да ви хареса и да ви е сладко [hearts.gif]
Изображение
1101159Mwmr68QF.gif
Аватар
zigs
Харем
Харем
 
Статус:
Мнения: 4919
Регистриран на: Вто Дек 08, 2009 2:09 pm
Местоположение: Кипър
Skype: zigs75
Пол: Жена

Re: Десерти

Мнениеот viki_17 » Съб Юни 05, 2010 9:33 pm

Зиги, още веднъж благодаря! [c06.gif] [236.gif] [236.gif]
Изображение
Image
- Животът е дълъг, ако е пълен…Нека го измерваме с постъпки, а не с време...Сенека
Аватар
viki_17
Дървен философ
Дървен философ
 
Статус:
Мнения: 8958
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 5:30 pm
Местоположение: Перник
Skype: velikdenche
Пол: Жена

Re: Десерти

Мнениеот zigs » Пон Юни 07, 2010 9:53 pm

Това ми е любимия кекс и ще го споделя с вас [hearts.gif]

Кекс с кокосови стърготини и шоколадови пръчици

Продукти

1ч.ч.пресно мляко
1ч.ч.кокосови стърготини
3 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч.олио
1/5 ч.ч. коняк
2 ч.ч. брашно
1 баклувер
130-150гр.шоколадови стърготини

Приготвяне

Кокосовите стърготини се накисват в прясното мляко за 15 минути ,като през тия 15 минути се разбърква 2-3 пъти.
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.След това се прибавя олиото,коняка,брашното с баклувера и млякото с кокосовите стърготини.Всичко това се рабърква хубаво до получаване на еднородна смес.Накрая се прибавят шоколадовите пръчици,като не се разбърква с миксера ,а с лъжица.Исипва се във формата за кекс и се пече на 160 градоса.

А това ми е любимия сладкиш [gdance.gif]

Торта с сушени плодове и бадеми

Продукти

2 ч.ч. сушени плодове нарязани без костилки (аз слагам сини сливи)
2 ч.ч смляни бадеми ( не трябва да са много ситни смлани )
11 белтъка
10-12 капки лимонов сок
3/4 ч.ч. захар
ванилия
1 пакетче суха сметана

Приготвяне

Белтъците със захарта ,ванилията и лимоновия сок се разбиват на пяна.След това се прибавят бадемите и плодовете.Разбърква се с лъжица и се исипва в намазана форма за кекс (аз намазвам формата и след това я поръсвам с брашно).Печем на 160 градуса до готовност (аз го проверявам с кличка като кекса).
След изпичане се остава да изтине .Изваждаме от формата и го намазваме с разбитата сметана (аз като го залия и не го заглаждам ,а с вилица го нащръбвам)по средата се слага за декорация от сушения плод.

Тази торта е много лесна и вкусна.Ще останете много доволни от вкуса и [kz2vx9.gif]
Дано да ви харесат [hearts.gif]
Изображение
1101159Mwmr68QF.gif
Аватар
zigs
Харем
Харем
 
Статус:
Мнения: 4919
Регистриран на: Вто Дек 08, 2009 2:09 pm
Местоположение: Кипър
Skype: zigs75
Пол: Жена

Re: Десерти

Мнениеот denta » Вто Юни 08, 2010 7:38 am

Зиги,много интересни рецепти,ще ги пробвам.Кофтито е, че като ги направя много обичам да ги ям [laie67dgirltv7.gif]
ИзображениеИзображениеИзображение
Скромността краси човека Ако мислиш черно, ще те стига черно, ако мислиш бяло, ще те стига бяло!
Аватар
denta
V.I.P.
V.I.P.
 
Статус:
Мнения: 1739
Регистриран на: Нед Мар 14, 2010 10:32 pm
Пол: Жена

Re: Десерти

Мнениеот zigs » Вто Юни 08, 2010 6:53 pm

denta написа:Зиги,много интересни рецепти,ще ги пробвам.Кофтито е, че като ги направя много обичам да ги ям [laie67dgirltv7.gif]

denta [236.gif] Да ти е сладко [hearts.gif] [hearts.gif] [hearts.gif]
Изображение
1101159Mwmr68QF.gif
Аватар
zigs
Харем
Харем
 
Статус:
Мнения: 4919
Регистриран на: Вто Дек 08, 2009 2:09 pm
Местоположение: Кипър
Skype: zigs75
Пол: Жена

ПредишнаСледваща


  • Advertisement

Назад към Кът за кулинарките

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта