ASI-BG.COM • Виж темата - Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

С участието на: Кенан Имирзалъолу, Бергюзар Корел, Четин Текиндор, Мелике Ипек Ялова, Ръза Коджаолу и Явуз Бингьол
karadayi__

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Пон Фев 03, 2014 7:15 pm

Изображение
Zeytin Tepesi
Изображение
драма
начало 5 февруари 2014, сряда 20:00 по KanalD

Aslıhan Gürbüz (Deniz Gökçener), Tayanç Ayaydın (Tarık Karatay), Salih Bademci (Akın Karatay), Ayça Varlıer (Yıldız Gökçener), Zerrin Sümer (Keriman Toprak), Hakan Karahan (Ragıp Tolunay), Oya Okar (Oya Tolunay), Neşem Akhan (Suna Gökçener), Sezgin Sena Akay (Nevin Karatay)


Продуценти: Faruk Bayhan,Fatih Aksoy
Режисьор: Barış Yöş
Сценарий: Gülnaz Saraçoğlu
Оператор: Ali Aslan
Музика: Hande Cangökçe, Atakan Kundak

ИзображениеZeytin Tepesi 1. Bölüm Fragmani http://www.youtube.com/watch?v=MOvT4kX60Fg
ИзображениеZeytin Tepesi 1.Bölüm Fragmanı -2 http://www.youtube.com/watch?v=Xilksul_jlk
Кратко резюме:ИзображениеВ Zeytin Tepesi нищо не е така, както изглежда ...
Дениз - най-малката от четири сестри и най-обичана от всички, преди 8 години е несправедливо обвинена в убийството на бащата на Тарък. Не успява да убеди никой, включително и Тарък, че е невинна.
След 8 години, излежавайки присъдата си, тя се завръща в Zeytin Tepesi, но заварва друг град, не този, който е оставила. Любовта на хората към нея от миналото вече я няма, сега са враждебно настроени. Нещо повече, тя е загубила и своята любима майка.
След отсъствието й от Zeytin Tepesi, тя се сблъсква с пречки от страна на семейството на Тарък, но въпреки враждебността на Karataylar, намира майка си. Стреми се да докаже своята невинност като по никакъв начин няма да се откаже. С другите жени от семейството ще поведе борба срещу несправедливостта.

срамежливко: превода е от турски текст със сложни съставни изречения /GT/ 471.gif
Zeytin Tepesi 1. Bölüm Tanıtım
Zeytin Tepesi'nde hiçbir şey göründüğü gibi değildi...

Dört kız kardeşin en küçüğü olan Deniz, 8 yıl önce hayatta en sevdiği insanın; Tarık’ın, babasını öldürmekle haksız yere suçlanarak cezaevine girer ve Tarık dahil kimseyi suçsuz olduğuna inandıramaz.

8 senenin sonunda, cezasını bitirip özgür kaldığında Zeytin Tepesi’ne geri döner, fakat bıraktığından çok farklı bir kasaba bulur; geçmişte tutkulu bir aşkla bağlı olduğu insan artık kendisine düşmandır, üstelik çok sevdiği annesi de kayıptır.

Deniz’in yokluğunda Zeytin Tepesi'nde olanlar, karşılaştığı engeller ve Tarık ile ailesi, Karataylar’ın yürüttüğü düşmanlığa rağmen, Deniz annesini bulmak ve suçsuzluğunu ispatlama amacından hiçbir şekilde yılmayacak, ailesindeki diğer kadınlarla birlikte uğradığı haksızlıklara karşı büyük bir mücadele verecektir.

Yeni Bölüm 5 Şubat Çarşamba Saat 20:00 KanalD'de
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Сря Фев 05, 2014 9:51 pm

Kırımlı Korkunç Yıllar
филм с участието на Мурат Йълдъръм и Селма Ергеч
Изображение
режисьор: Бурак Арлъер


Интервю с Мурат Йълдъръм,Селма Ергеч и Бурак Арлъер при представянето на филма "Kırımlı Korkunç Yıllar"
Мурат Йълдъръм: Всъщност в нашата история турските републики не са били много различни като народност. Било Азербайджан, било Узбекистан, Киргистан, Татаристан... Те винаги са били сраснати с Турция. Било откъм чувства, било откъм разум и мислене. Още от епохата на Османската империя до сега все още се усеща тяхното влияние.
Разбира се, за пръв път в историята на турското кино ще се разказва за периода на нацистите. От страна на италианците, американците бяха правени много такива филми. Надявам се и ние да се представим достойно да си свършим добре работата и филмът да стане добър. Предварителните подготовки говорят за това. И аз за пръв път днес станах свидетел на някои неща. За мен сценарият беше окей, сценаристът беше окей, продуцентската къща беше окей, актьорите - колеги бяха окей. Но доколкото виждам от предварителните подготовки всичко върви много добре. Работи се при много трудни условия, но и и без това в историята на филма условията са такива. Защото историята ще се развива в нацистки лагер. Иншаллах, въпреки трудностите, ние ще се справим добре с работата си и ще дадем полагаемото му се на филма. Защото тези хора все още помнят страданията и мъките преживяни в онзи период. Знаят за тях от историите, които са им разказали техните дядовци, бащи. И разбира се, това е една отговорност. Това важи за почти всички турски републики, но най-вече за кримците това е нещо специално. Както казах, надявам се да свършим филма като му дадем онова, което заслужава.
Характерът, който ще играя, се казва Садък. От Крим е. Първоначално е в руската армия, но в същото време е представител и на кримското общество. Той е лейтенант и воюва на страната на руската армия. После попада в плен на германците. После в германския лагер понеже знае немски език и заради това,че е лейтенант, германците искат да го използват на своя страна. Разбира се, моят характер излиза на едно пътешествие със цел да защити своята родина, земи и приятели. Този път ще заеме място до германците, но няма да се бори за тях, а пак ще се бори както казах за своите родина, земи и за да защити приятелите, които също са в плен на германците. И през това време се влюбва в една полякиня на име Мария. Разбира се и тя си има своята история, много важна за филма. Както казах хубава история и се надявам да свърши също така хубаво.

Селма Ергеч: И аз ще пресъздам характер на име Мария. Мария е момиче с полско-германско потекло. Живяла на границата и загубила семейството си в началото на Втората световна война. Семейството й било убито от нацистите. Останала сама на този свят, но тя успяла да използва своята самота в една много горда и полезна кауза. Включила се в Съпротивата. В едно полско село помагала на хората на съпротивителните сили. И пътят на моят характер в един момент се преплита с пътя на Садък.

Бурак Арлъер(режисьор): Първоначално да кажа, че сме много развълнувани. Освен предишния ми проект, до този момент няма друг проект, свързан с Втората световна война. Също така книгата, авторът на книгата са много важни и много скъпи. Нещата, разказани в книгата, оказват силно въздействие върху читателя. И ние останахме под влиянието на това въздействие. Съответно това въздействие го пренесохме и върху сценария. Сценарият 60% съвпада със сюжета на книгата. Ще се съгласите с нас, че тази история трябваше да бъде разказана с езика на филма и затова се наложиха някои промени. Но има много неща, които не сме променили и те не се знаят от много хора. Страданията, които тюркменците и кримците са изтърпели по време на Втората световна война. Унищожението им, изтезанията, извършвани над тях. Наистина това са неща, които се докосват до сърцето на човек. Искаме всички тези неща да се знаят от всички. Предполагаме, че с присъствието на такъв силен актьорски състав, ще се справим успешно с представянето на всички тези неща. Подготовката е за това. В Болу в Аладаа построихме лагер, заемащ площ от 1300 м.

Репортерката: Май там имало половин метър сняг.
Бурак Арлъер: Да, там в момента има 40 см сняг и температурата е -20 градуса. Колегата ми режисьор Язъдждъ ми изпрати съобщение от там. Пратил ми е и снимки. Не можах да повярвам на очите си. Но всичко това абсолютно не ни притеснява, защото ние като екип напълно сме се концентрирали върху работата си. И искаме с обхваналото ни вълнение да отидем на снимачния сет и да дадем най-доброто от себе си, за да се получи хубав филм. И затова броим часовете вече.
Превод: LiLiSy / 10 януари 2014 г. в 22:15/ Murat Yildirim Bulgarian

От снимачната площадка: [difus_blush2.gif]
Изображение Изображение Изображение
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот fenka100 » Сря Фев 05, 2014 10:22 pm

Изображение
Видео от : youtu.be

Искам да питам, ще има ли тема за филма на Туба?Че само Мурат, Мурат има и Туба! [question.gif]
Изображение
Изображение Изображение


По-добре да си гладен, а да не ядеш какво да е, И по-добре да си сам, отколкото с кого да е!-Омар Хаям
Аватар
fenka100
Дървен философ
Дървен философ
 
Статус:
Мнения: 6560
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 7:59 pm
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Сря Фев 05, 2014 10:55 pm

fenka100 написа:Искам да питам, ще има ли тема за филма на Туба? Че само Мурат, Мурат има и Туба! [question.gif]

Ще има тема! За съжаление нямам "панела" за "Сериали - Турция", както имам за всички останали (по всяка вероятност е малък пропуск мисля: или пък нещо не вдевам стена: ), за да излезе като тема, а не в "други" ... затова съм писала на другите модератори и докато започне сериала, шЪ сЪ реши проблема намигане:

Това е тема за съобщения и статийки, така че преди малко постнах досега единствена информация за нов турски филм с участието на Мурат и Селма Ергеч (все се каня да пусна, ама ... [yahoo_10.gif] )
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Пет Фев 07, 2014 10:45 am

Timur Savcı , собственик на TİMS Prodüksiyon, се оттегля от сектора!
Изображение

Според статия на журналиста Дженгиз Semercioğlu от Hurriyet Daily , Timur Savcı, собственик на една от най- успешните продуценски компании TIMS Productions, в емоционална реч обяви пред служителите си, че се оттегля от този сектор за 2 години. Той е твърде уморен и желае да прекара следващите 2 години по-близо до семейството си.
Проектите на TIMS Productions, които са на екран през настоящия сезон- Великолепният век и Чучулигата, ще бъдат финализирани.
http://www2.dizifilm.com/haberdetay.asp?newsid=219971
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Нед Фев 09, 2014 2:32 pm

"O Hayat Benim"/"Това е моят живот"
Изображение
Keremcem (Ateş), Ezgi Asaroğlu (Bahar), Ceren Moray (Ефсун), Sinan Albayrak (Mehmet Emir Atahan), Yeşim Ceren Bozoğlu (Nuran), Süleyman Atanısev (İlyas)
YAPIM : Pastel Film
YÖNETMEN : Merve Girgin
SENARİST : Yelda Eroğlu- Gül Abus Semerci
MÜZİK :Cem Tuncer

Hayat Benim 1.Bölüm Fragmanı (16 Şubat Pazar)
Изображение
драма
начало 16 февруари 2014, неделя 19:45 по FOX

Изображение Кратко резюме:
Емир и Хасрет са двама влюбени млади хора. Но Юсуф, бащата на Хасрет, не им позволява да се оженят. Когато разбира, че дъщеря му е бременна, прави всичко възможно да ги раздели, като казва на Емир, че Хасрет е умряла. Когато тя ражда, той й отнема бебето и го дава на своя помощник Иляс.
Името на бебето е Бахар. Иляс има още едно дете – Ефсун. Той и жена му отглеждат Бахар и Ефсун като две сестри.
Минават 20 години ...
На Юсуф му дожалявa и решaвa да си вземе Бахар от Емир, най-накрая Бахар да заживее в истинско семейство. Тя даже и не е мечтала, че ще бъде единствено дете в семейство и парите ще са само за нея , ще учи в най-доброто училище, ще посещава най-красивите места или накратко - ще бъде господарка на свой красив живот.
Но съдбата не й разрешава да бъде щастлива. Изведнъж всичко ще се разруши ...но не само животът на Бахар ще се промени, на никой животът му няма да е както преди.
 : - Бахар, ще ти разкажа една история.
- Истинска история !?!
- Твоята история.
- Моят братли ти открадна живота?

Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Вто Фев 11, 2014 10:08 pm

Нов проект на Дениз Чакър и Фикрет Кюшкан
Изображение

Дениз Чакър и Фикрет Кюшкан започват снимки в нов сериал „Yasak”/Забрана/ по романа на г-жа Фатма Алия (1862-1936) „Muhadarast”/ Полезна информация /. Тя се счита за първата жена романистка, не само в Турция, но и в ислямския свят. Забележителното е, че романът „Полезна информация” е първият роман в Османската Империя написан от жена (1892 г.). Тази история опровергава мнението, че жената не може да забрави своята първа любов ...
Главната героиня на романа Фазиля, след смъртта на майка си, остава с баща си и брат си Шефик. Хубавите й години в живота минават, докато й се налага да играе ролята на майка в семейството. Но отношенията в семейството се влошават с появата на мащеха, с която момичето не се разбира. Фазиля напуска бащиния дом ...
Това е роман за турското общество, за взаимоотношенията между мъжа и жената, отношението към брака и феминизма.
Продуцент: TMC Film, Erol Avcı.
Режисьор: Mehmet Bahadır Er.
Сценарий: Emre Özdür, Ali Demirel, Volkan Sümbül и Meryem Gültabak
Първите епизода на сериала ще стартират още тази зима...март по atv .

тук още: http://www2.dizifilm.com/haberdetay.asp?newsid=220011
и тук: http://www.televizyondizisi.com/index.p ... 183681/58/
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Пет Фев 14, 2014 12:06 pm

Изображение
СКОРО по Kanal D
Изображение
с участието на: Sedef Avcı, Ahmet Yelan Saraçoğlu, Murat Akkoyunlu, Ünal Yeter, Barış Başar, Ali Tutal, Mine Şenhuy Teber, Ahmet Olgun Sünear, Çağlar Ertuğrul, Gün Koper, Güven Murat Akpınar, Bora Akkaş, Bensu Soral, Uğur Bilgin, Sevilay Şimşek, Özüm Arkan, Damla Debre, Öznur Serçeler, Barış Aytaç, Cüneyt Çeliksoy, Barış Küçükgüler, Bengi İdil Uras, Nihan Tarhan, Tatiana Marinescu, Anıl Altan, Kadir İlkte
продуцент: Barakuda Film, Ahmet Kayımtu и Mahmut Kayımtu
сценарий: Cüneyt İnay
режисьор: Ömer Uğur
Сюжет: [difus_blush2.gif] историята е за ученици от горните класове на гимназия ... взаимоотношенията между младежи на богати и бедни родители, между учители и ученици ...(GT)
Boynu Bükükler, hayata 3-0 geriden başlamış bir grup öksüz yetim liseli çocuğun, durumu 3-3’e getirme hikayesini anlatmaktadır. Akl-ı Selim önderliğindeki bu grup, yokluğun ve yoksulluğun üstesinden, kendi zekice yöntemleriyle gelmektedirler. Anne babasız olmaları dolayısıyla, kendi aralarında aile olmuştur bu çocuklar. Küçük yaşta birçok olumsuzluğa göğüs germişlerdir, boyunları bükük olsa da omurgaları hep diktir. Hayata bırakılan bu çocuklar, müdürleri Führer Fuat’ın katı disipliniyle mücadele ettikleri gibi, bir de üzerine "Ersen ve Galoşlar" kod adlı sevgi arsızı ve zengin çocuklarla mücadele etmek zorunda kalırlar. Ailelerine sürekli problem çıkaran ve iki kere okuldan atılan "Ersen ve Galoşlar" grubu, Boynu Büküklerin okuluna sürülür. Hayatın kaymağını, külahını ve dibindeki çikolatasını yemiş olan bu grup, Boynu Büküklerin hayatını her anlamda daha da zorlaştıracaktır. Boynu Bükükler ile aralarında sürprizlere açık, amansız bir mücadele başlayacaktır.

Изображение1.Bölüm Fragmanı
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Съб Фев 15, 2014 8:18 pm

Изображение
Сериалът по Kanal D “Merhamet”/Милост/
се финализира с еп.44
Съобщението е на продуцента Most Production. Сериалът е трябвало да бъде 39 епизода, но поради големия интерес мисля: (интересно мисля: рейтинга още в края на първия сезон отиде на кино ...) е бил продължен. Ноооо... при "разводняването" на сценария персонажите вече са "под водата" намигане: (тълкуването е мое, защото гледах първия сезон и още там зацикли ...привлече със сценария по "нашумял роман"... но уви ...)
В сряда вечер 22:00 Кanal D, 19.02.2014, ще дават еп.41.
"Merhamet" will air its 40th episode air on Wednesday 12 February 2014, the series is going to air its finale with episode 44 four weeks later. The series which has been airing for over a year will end with a surprising finale. According to a disclosure made by the producer Most Production the series was originally only supposed to have 39 episodes, however due to popular demand the series has been extended to 44 episodes. The series is shot each week with much attention to detail and perfection as if the series was actually a motion picture. The reason for this decision is that the beloved story, the beloved characters will end without the storyline being dragged out and losing its luster.
The story of "Merhamet" revolves around two young women, their close bond and their close friendship. Following them as young girls through adulthood in a world with no mercy their friendship blossomed, their bond continued. The series showed the viewers in spite of everything love, and friendship still conquers all.
- See more at: http://izleyiciplatformu.com/haber/2304 ... PQAdO.dpufИзображение
Финалният еп.57 на сериала "Dila Hanım"/Дила Ханъм/ е
на 7 март 2014

Еп. 56 ще се излъчи на 28 февруари 2014, а финалният еп.57 – на 7 март 2014.
Изявлението е направено в туитър акаунт от продуцента Фарук Тургут, Gold Film .
Причината да сложи край на сериала е свързана с финансовата политика по отношение на рекламата.
"Dila Hanım" ne zaman bitecek/Finale Announcement
The series "Dila Hanım" starring Erkan Petekkaya and Hatice Şendil and airing on ShowTV has announced the date of it finale.
Faruk Turgut Producer of Gold Film also disclosed the reasons for the decision to end the series.
According to the announcement made by Turgut on his Twitter account regarding the finale he stated " "Dila Hanım" will not be airing next week. Episode 56 will air on 28 February and the final Episode #57 will air on 7 March. The reason for the change is due to a tight financial situation regarding advertising".
- See more at: http://izleyiciplatformu.com/haber/2303 ... taQ8u.dpuf

Изображение
Финал на сериала Intikam /Отмъщението/
Заснет е финалният епизод на сериала, който приключва с 2-ри сезон. В последния ден на снимачната площадка Берен Саат е дала интервю на журналиста CENGİZ SEMERCİOĞLU за Huriyet.
Изображение http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/ga ... am-setinde
Журналист Дженгиз Семерджиоглу на съёмках финальной серии «Мести». ПЕРВАЯ ЧАСТЬ!
Накануне у Берен Саат была свадьба, я был единственным приглашённым журналистом… Войдя в особняк в Канлыдже, где организована свадьба, я столкнулся с невероятным шумом и суматохой. Весь особняк был украшен цветами... Через некоторое время появилась Берен, которая была во всём белом…
18 часов в свадебном платье.
На Берен было очень красивое свадебное платье, сшитое Туваной Буюкчынар.
А где же Кенан? Не преувеличивай дорогой, это не настоящая свадьба, а сцена свадьбы из последней серии «Мести»… Ягмур Озден (Берен Саат) и Эмре Арсой (Мерт Фырат) женятся…
Берен одела платье часов в 10 утра, а когда я приехал на съёмки было 13.00…
Было запланировано провести съёмки до 5 утра…
То есть Берен будет в платье около 18-ти часов…
Причём, на съёмках прошлой недели и вчера она часами была перед камерой в одном и том же платье.
«Ей-богу, у настоящих невест всё намного проще… Для актёров это большее испытание. В конце концов, у них 4-5 часов продолжается свадьба и около 2-3 часов подготовка, в общей сложности 7-8 часов в свадебном платье. Выйдут потанцуют и всё заканчивается.. А посмотри на меня, я до утра буду в этом платье» - сказала Берен.
Какой же раз Берен одевает свадебное платье в сериалах и фильмах?
«Я не считала, но раз 10 одевала» - ответила Берен Саат.
Собирается ли она и в жизни надеть свадебное платье?
Об этом я расскажу чуть позже..
Я на последнем съёмочном дне…
Когда я узнал, что будут снимать финал сериала «Месть, решил поехать на съёмку, чтобы испытать это волнение финала. До сегодняшнего дня я бывал на самых первых съёмках сериалов, поэтому незнаю каково на финальных. Я спросил об этом актёров.
Берен сказала так: «С одной стороны, мы испытываем гордость за успешно сделанный конец, с другой горечь из-за того, что всё заканчивается».
Мерт Фырат: «На последних съёмочных днях всегда бывает грустно. Но у меня такое ощущение, будто мы не расстаемся. Будто через 2 дня я вновь приеду в этот особняк...».
В этот момент присоединился Энгин Хепилери: «Попроси у хозяина особняка разрешения прийти выпить здесь кофе, утолишь тоску…» Поднялся хохот и печальная атмосфера съёмок изменилась.
Особняк получил предложения раньше нас!
После того, как я на прошлой неделе написал о том, что сериал «Месть» заканчивается, в особняк, в котором проходят съёмки начался приток продюсеров. Очень много продюсеров захотели снимать здесь сериалы.
Мерт Фырат начал подшучивать: «После окончания сериала особняк получит больше предложений, чем мы».
Кстати, Мерту уже предложено 2-3 сценария… И Энгину тоже.
Берен пока не получала никаких приглашений. Конечно, в этом сыграли роль слова: «Я сделаю перерыв в сериалах». Действительно ли Берен сделает перерыв?
Берен пьёт чай или кофе?
У Хасана Айайдына, который до этого был разносчиком чая на съёмках сериалов «Veda» и «İffet», я спросил: « Сколько чая потребляется за день?». В среднем получилось 10. Но из-за того, что много актёров второго плана, получалось 20. Чая выпивалось больше, чем кофе. Я спросил: « Есть ли актёры, которые капризничают?»
«Я ещё не видел такой почтительной и гармонично работающей съёмочной группы. Никто мне не говорит «брось всё и принеси чай». Да, я и таких актёров видел на других съёмках... Здесь все актёры говорят «принеси, когда будешь свободен». Здесь все очень любезны» - ответил Хасан. Я узнал у него, что Берен Саат на съёмках больше всего пьёт кофе. Фильтрованное кофе, турецкое кофе…
Кто из актёров самый щедрый?
Актёр, который приезжает на съёмки с пустыми руками и не делает сюрпризов в виде кебаба или ещё чего-то, съёмочной группой оценивается не очень хорошо. О нём сразу же говорят «У него в кармане скорпион». Я спросил у съёмочной группы, кто самый щедрый актёр. Все ответили – бесспорно Мерт Фырат. Не было ни дня, чтобы Мерт приехал с пустыми руками: « Он очень щедрый, у него богатая душа».
И в это время на площадку на большущей тарелке принесли эклеры и пирожные, один работник начал их раздавать. Мы спросили от кого эти пирожные, нам ответили «от Мерта Фырата». В честь последнего съёмочного дня ему захотелось угостить всех.
Перевод:Сабина Исмаилова
Специально для группы :Beren Saat|Берен Саат

Журналист Дженгиз Семерджиоглу на съёмках финальной серии «Мести». ВТОРАЯ ЧАСТЬ!
ДЕСЯТЬ СЕЗОНОВ НА ЭКРАНЕ.

Я спросил Берен о планах на будущее:
« Я 10 сезонов непрерывно на экранах и в сериалах. Только перед «Местью» пол сезона ничего не было. Я думаю так: в нынешних условиях телевидения хочется отойти в сторону и посмотреть на всё снаружи».
О каких условиях ты говоришь?
«О системе, стоящей вверх ногами. О балансе и условиях, которые изменились. О рейтингах, о Высшем совете телерадиокомпаний Турции (RTÜK). Из-за всего этого производство сокращается. Хочется немного отойти и посмотреть в какую сторону всё это пойдёт. Но график актёров зависит от предложений. Может предложат проект, который я настолько полюблю, что мои мысли изменятся. Но я хочу остановиться и подождать.

СНАЧАЛА ЛОНДОН, ПОТОМ ДУБАЙ.
После последнего съёмочного дня «Мести» Берен Саат хочет уехать в длительный отпуск. 17-го числа она будет на показе спонсоров «Мести» «Burberrys» в Лондоне. Затем поедет в Дубай.
А что будет в Дубае?
«В марте там начинается показ второго сезона «Мести». Я поеду для представления второго сезона, но дата пока неизвестна. Поеду в Дубай, а потом хочу отдохнуть».

Будет ли свадьба в Лос-Анджелесе? Когда Берен сказала, что едет в отпуск, я не смог упустить это…«Только не делайте так, чтобы вас поймали как в прошлом году в Мексике»- сказал я.
Смеётся, видимо, на этот раз они с Кенаном Догулу будут осторожнее.

Будут ли они жить в Лос-Анджелесе?
Ты присоединишься там к Уоркшопам ?
«У меня нет точных планов – я сделаю это, я сделаю то».
Хорошо, а есть ли в планах пожениться летом с Кенаном Догулу?.. Она смеётся и только говорит: «Такого нет».

Во время нашего разговора, я понял, что у Берен Саат пессимистические взгляды на сектор сериалов. « В этих условиях мы дошли до такой точки, что больше не сможем пережить то, что было создавая «Запретную любовь»- сказала она.
Из-за RTÜK?
«RTÜK, рейтинг, всё вместе. Я 10 лет в этом секторе. У меня такое ощущение, что этот сектор, который мы создавали, цепляясь зубами и ногтями, уходит у нас из-под ног. Я вспоминаю, как мы с Джанселем Эльчином протестовали на «Кундура» фабрике, чтобы нам привезли трейлер. Там даже туалета не было. Как всё было и как всё стало сейчас. Сейчас на всех съёмках есть трейлеры, для всех хорошие условия. Но с другой стороны, есть вещи, которые изменились. Мы не сможем больше пережить того, что было с «Запретной любовью». Даже сериал «Помни, любимый» больше невозможно рассказать, потому что создаётся целая социальная инженерия. Нам навязывают, говорят, что будут смотреть, а что не будут. Не осталось толерантности. А ведь это производство продаётся не только на Средний Восток, но и в другие страны. Мы продаём образ мусульманской женщины, свободной женщины. Но теперь нам и это запрещают. Если так пойдёт дальше, мы не сможем продавать это за границу. Не говорю, что у меня нет надежды. Но для сериального сектора был печальный год. Больше всего мне жаль людей, которые остались без работы. Меня как человека, увидевшего обработку каждого шва и живущего внутри этого, огорчает то, что мы дошли до такой точки».

Я ОЧЕНЬ ХОРОШО ПОНИМАЮ КЕНАНА.
Кенан Имирзалыоглу заявил, что он не будет играть в сериалах, если они будут идти дольше 60 минут. Я спросил у Берен Саат, что она об этом думает. Она ответила следующее:
«Я его очень хорошо понимаю. Не могу сказать, что мы испытали большие трудности в «Мести», в этом сериале у нас были хорошие условия. Но у Кенана сериальное прошлое больше моего и сейчас они на «Кундура» фабрике снимают период прошлого века. И так как я снималась там во время сериала «Помни, любимый», то могу представить, как они замерзают в холодную погоду. Поэтому Кенан в этом протесте прав».
Перевод:Сабина Исмаилова
Специально для группы :Beren Saat|Берен Саат
ИНТЕРВЮ с Берен Саат и стилистите на сериала "Отмъщението" [difus_blush2.gif]
Изображение

За два сезона всё, что она одевала в сериале «Месть» продавалось в течение 24 часов. Она зажгла звёзды многих турецких дизайнеров и поспособствовала тому, что впервые на съёмках сериала носили вещи мировых брендов. Что же делает Берен Саат такой ценной в мире моды? Приближаясь к концу сериала, об этом рассказала сама Берен.

В Канлыдже, в так называемой «вилле Берен» на съёмках сериала «Месть», лихорадочная работа. Позади осталось 2 сезона, снимается свадебная сцена финальной серии. Актриса главной роли Берен Саат в свадебном платье гуляет в саду особняка. «Мы в последний раз входим в этот дом. Всё началось с чёрного платья от Дилек Ханиф, а теперь закачивается белым свадебным платьем от Туваны Буюкчынар». - говорит Берен перед лестницей. Пока стилисты сериала Хафизе и Седа Челиктюрк выполняют последнее ретуширование платья, мы начинаем разговор о стиле.

НАКЛАДЫВАЕТСЯ ЛИ ВАШ СТИЛЬ НА СТИЛЬ ЯГМУР В «МЕСТИ»?
Берен Саат: Конечно. Но это немного складывается из образа жизни персонажа. Так как Ягмур ведёт двойную жизнь, у неё и «двойной» гардероб. Один это тот, который выбрала она, а другой нужен, чтобы показать себя Арсоям. Каблуки, мех, макияж, драгоценности...

КАКОЙ СТИЛЬ У ВАС? БОЛЕЕ СПОРТИВНЫЙ, НЕО-ГРАНЖ?
Берен Саат: Можно и так сказать.

В СЕРИАЛАХ, КОТОРЫХ ВЫ УЖЕ СЫГРАЛИ, ВЫ ПОДНЯЛИСЬ ДО ИКОНЫ СТИЛЯ. ЭТО ПОМОГЛО И ТУРЕЦКИМ ДИЗАЙНЕРАМ ТОЖЕ. ЧТО В ЭТОМ ВОПРОСЕ ПРИВНЁС СЕРИАЛ «МЕСТЬ» В МОДУ ТУРЦИИ?
Берен Саат: Правда в том, что турецкие сериалы делают популярными молодых дизайнеров. Молодые дизайнеры способствовали проведению модных показов кафтанов в Среднем Востоке и у арабов. Но очень важно было то, что в «Мести» Хафизе и Седа связывались с глобальными марками и особенно с марками обуви и сумок. «Месть» в этом вопросе продвинула всё далеко вперёд.

Седа Челиктюрк: «Месть» - это проект ремейк, в основе оригинальной версии и так есть мода. Известный магазин «Neimann Marcus»- спонсор сериала. Там много разнообразных вещей. Поэтому мы старались задействовать много мировых брендов. Берен сильна тем, что производит большое впечатление как на местные марки, так и на мировые бренды. Впервые такие марки, как Gucci, Armani, Zadig & Voltaire поддержали турецкий сериал.

ВСЁ, ЧТО ВЫ ОДЕВАЛИ В СЕРИАЛЕ ПРОДАНО. ВОЗНИКАЕТ ЛИ ТАКАЯ МЫСЛЬ - «НИЧЕГО СЕБЕ»?
Берен Саат: Конечно, я чувствую это. Когда сотрудники «Burberry», говорят: «Кобинация, котоорую вы одевали в прошлой серии, продана», человек испытывает гордость. А ещё, выбранные нами марки говорят, что им вернётся больше, чем они вложили, поэтому с закрытыми глазами доверяют нам дорогие дизайнерские вещи. Поэтому всё немного стало похоже на американскую работу. Конечно же, это только начало, безусловно всё будет расти.

В МИРЕ МОДЫ У ВАС МНОГО БЛИЗКИХ ДРУЗЕЙ. НАПРИМЕР, ОЗГЮР МАСУР.. О ЧЁМ ВЫ ДУМАЕТЕ ПРЕЖДЕ ВСЕГО, КОГДА ВЫБИРАЕТЕ КОСТЮМ ДЛЯ СЕРИАЛА?
Берен Саат: Дело не в том, чтобы любить больше или меньше, или же быть ближе. Сейчас мы думаем не о том, что любим какого- то дизайнера и ценим его коллекцию, а о том, что нужно для этой истории, кто нужен, кто поймёт эту историю и т.д. Например, думая о чёрно-белом платье от Элиф (Джыгизоглу) мы выделяли следующее: «Да, это приём, девушка должна быть стильной, но в тоже время у неё траур. Прежде всего, она на этой неделе потеряла подругу». В этот момент мы можем сказать: «Раз нам нужно стильно и просто, идём к Элиф». Бирюзовое платье от Озгюра Масура, которое я одевала в первом сезоне, было одним из популярных. А когда нам нужно было что-то очень вызывающее Озгюр сшил для нас очень яркое платье. Потом, когда он увидел подделки, ему просто стало плохо. Как-то раз он поехал покупать ткани и стал свидетелем того, что продавец торгуется, говоря, что это «кружевная ткань Берен»; хотя Озгюр привозил такую специльно из Парижа. Да, были такие комические моменты.

Хафизе Челиктюрк: И ещё, в работе нет части моды, просто приходится находить решения из-за нужды. Например, иногда хочется поработать с более прозрачными тканями, но нужно, чтобы не было видно микрофона. История управляет одеждой.

Берен Саат: Мы технически очень нуждались в этом свадебном платье. Пришлось сшить два таких платья, потому что внутри одного поместят мешок с кровью. Нажать на курок и он лопнет. А другое упадёт в море. Вся команда Туваны сшила два платья в течение 24 часов. Поэтому хочу всем сказать большое спасибо: у Элиф было два дня, чтобы сделать то похожее на поэму платье; Озгюр за одну ночь сшил для меня несколько костюмов. Если бы мы были на съёмках в Америке и сказали бы, что в течение трёх дней нужно большое свадебное платье, смогли бы нам так помочь, незнаю!

ЧТО ЗНАЧИТ МЕШОК С КРОВЬЮ И ПАДЕНИЕ В ВОДУ?
Берен Саат: Это сюрприз.

КАКИЕ КОСТЮМЫ, ИЗ ТЕХ КОТОРЫЕ ВЫ ОДЕВАЛИ САМЫЕ ЛЮБИМЫЕ?
Берен Саат: Когда мы готовились к этому репортажу и заново пересматривали костюмы, было так: « Аа, оказывается, и такое платье было!!». Очень много дизайнерских вещей и невозможно сказать, что какое-то лучше другого.

КАК МНОГО ЗНАЧЕНИЯ ВЫ ПРИДАЁТЕ ШОПИНГУ В ЖИЗНИ?
Берен Саат: Он не так сильно доминирует. Мода представляет популярные вещи, и мы выбираем что-то среди них. Делая покупки, это влияет на наш выбор. У меня уже выработался стиль, определённая линия, поэтому я знаю, чего хочу. Я не думаю об этом много.

ДЛЯ ВАС, «ТРЁХ МУШКЕТЁРОВ», ПОСЛЕДНИЙ ДЕНЬ СЪЁМОК. ЧТО ВЫ ЧУВСТВУЕТЕ?
Берен Саат: Мы не расстраиваемся, потому что не расстаёмся. Мы друг у друга в жизни, так и продолжим. Например, когда я одеваюсь в своей гардеробной, фотографирую свою комбинацию и делюсь ей, потому что у нас одинаковые вкусы.

ГАРДЕРОБНАЯ? КАКАЯ У ВАС ГАРДЕРОБНАЯ? ЕСТЬ ТАКОЕ МЕСТО, ГДЕ ВСЕГО ПОЛНЫМ ПОЛНО ВСЕГО, О ЧЁМ МЕЧТАЮТ ДЕВУШКИ?
Берен Саат: Не будем строить такие утопические фразы о мечтах и т.д. Но, что- то есть.

ПРАВДА ЧТО ВЫ В ЛОНДОНЕ ВСТРЕТИТЕСЬ С ДИЗАЙНЕРОМ «BURBERRY» КРИСТОФЕРОМ БЕЙЛИ?
Берен Саат: 17-го едем на дефиле. Сейчас не хочу ничего говорить, потому что программа определится именно там.
Перевод:Сабина Исмаилова
Специально для группы :Beren Saat|Берен Саат

Изображение
Завърши ли сериалът "Убийството"? Ще се излъчи ли нов епизод ?
http://www.tvaktuel.com/haber/17776-cin ... di-mi.html

По всяка вероятност сериалът е прекратен заради нисък рейтинг... няма никакво официално изявление за липсата му в неделя вечер, нито от продуцентите, нито от Kanal D мисля:
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот fenka100 » Нед Фев 23, 2014 6:19 pm

http://www.startv.com.tr/program/supers ... 9-bolum/2-към 16 минута
Тук има нещо за Туба, за зетя и Джевдет, ама като не разбирам нищо.
Нещо и за децата, моля някой да каже.
[img]Изображение[/img] [img]Изображение[/img] [img]Изображение[/img]
Petan написа:Няма такъв преводач от турски подръка срам:
Изображение
Изображение Изображение


По-добре да си гладен, а да не ядеш какво да е, И по-добре да си сам, отколкото с кого да е!-Омар Хаям
Аватар
fenka100
Дървен философ
Дървен философ
 
Статус:
Мнения: 6560
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 7:59 pm
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Нед Фев 23, 2014 7:50 pm

Съдбата на героите от сериала "Отмъщението"
в последния финален еп.44

Изображение
с руски SUB
http://vk.com/berensaat_fan?z=video1327 ... f6b82eaaa5
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Нед Фев 23, 2014 10:22 pm

Изображение
Керем Дерен
Едно интересно интервю на Керем Дерен за вестник Радикал , взето от журналиста Ерман Ата Унджу по повод неговия дебютен филм "Bi Küçük Eylül Meselesi"(Малкият проблем на Ейлюл")
http://www.radikal.com.tr/hayat/turk_in ... an-1176828 ...'Türk insanı bunlardan anlamaz' tam bir yalan

С превода на @ангела 33 [difus_18.gif] [difus_blush2.gif]

Клишето "Турската публика няма да го разбере" е пълна лъжа.
Този път, сценаристът Керем Дерен не само пише, но и режисира. "Малкият проблем на Ейлюл" е опит да разкаже как изглежда живота след среща със смъртта. "Исках да опиша собствените си усещания и чувства", споделя той.
"Играта с времето" е запазената марка на неговия творчески почерк и с "Езел" той показа на Турция един по-различен телевизионен сериал. Керем Дерен не изневерява на стила си и във филма "Малкият проблем на Ейлюл" , където режисира своя сценарий и вече е по кината. След тежка катастрофа героинята Ейлюл не помни последния месец от живота си.
Тази ситуация е твърде позната и болезнена за твореца. След мозъчен кръвоизлив (от спукана аневризма), той също е загубил паметта си. Но, амнезията не е отправната точка в тази любовна история.
Срещнах се с Керем Дерен, за да разговаряме как е интерпретирал личната си история и какъв отпечатък е оставила тя върху "Малкият проблем на Ейлюл". Разбира се, няма да пропуснем и основния герой, карикатуриста Текин (Енгин Акюрек)...

Създали сте този сценарий, след като самият Вие сте претърпял мозъчен инцидент и сте се срещнал лице в лице със загубата на паметта. Доколко филмът има автобиографичен характер? [difus_blush2.gif]
Написах историята въз основа на преживяното от мене, но филмът не е автобиографичен. Да, аз видях и надживях смъртта и това коренно ме промени. Започнах сценария след това премеждие и нямаше как в съзнанието ми да не нахлуват чувства и най-вече въпроси. Най-болезнените въпроси, тези, които най-често си задаваме. Но, не бих се чувствал щастлив, да се идентифицирам с филма. Той трябва да се възприема универсално, Макар, че героят Текин много прилича на мене. Филмът е биографичен дотолкова, доколкото зрителите могат да намерят прилика между своето и моето светоусещане.

Текин е роден и живее в усамотението на остров Бозджаада. А, вие обичате ли да се изолирате, докато пишете?
Обикновено пиша по кафенетата, където прекарвам по 9-10 часа. Неотдавна се преместихме в нов дом и отскоро имам кабинет. За пръв път в живота си работя вкъщи, на преди това винаги съм писал сред множеството (тълпата). Особено сценариите на сериалите. Възможно ли е да пиша по цял ден? И не е ли лудост да търся уединение точно там? Докато работя, аз не виждам нищо и никого. В края на деня вдигам глава, забелязвам хората около себе си и започвам да ги наблюдавам. Тогава имам усещането, че познавам всеки от тях, все едно съм живял с него. С времето, писането създава рутина, но не променя желанието ми да опознавам живота.

Може би, затова Тек рисува карикатури...
Разбира се, това не е случайно.

Имахте ли идея за тази история преди инцидента, който се случи с Вас?
Не, не... Аз също бях много объркан след него и непрекъснато си задавах въпроси. Знаех, че писането може да ми даде отговорите им, или пък - още повече да ги усложни. Така започнах сценария. Разказана "в прав текст", сюжетната линия не ми харесваше. Тогава тя се превърна в история на любовта.

Как решихте точно Фарах Зейнеп Абдуллах да изпълнява ролята на Ейлюл?
Ейлюл е героиня с противоречив характер - може да я обикнеш, но може и да я намразиш. Много е важно, каква "присъда" ще й даде зрителят в края на филма. За да не се изопачи посланието, трябваше да се намери най-подходящата актриса, която да умее да бъде едновременно и дявол, и ангел. Дълго търсихме изпълнителка за този образ, на кастинга се явиха доста кандидатки. Всички те бяха талантливи, но не ставаха за ролята.
Тогава в ума ми изскочи името на Фарах. Нямах кой знае какви впечатления от играта й, не бях следил сериала. Просто помислих, че тя може да е актрисата, което търся. Отидох в Англия да разговарям с нея и след срещата вече бях сигурен - това е Ейлюл. Щастлив съм, че тя ме изненада с широкия си артистичен диапазон. Това, което ме впечатлява у един актьор е неговата способност да се превъплъщава напълно. А, именно на снимачната площадка, в процеса на работа, мога да видя и да оценя потенциала на изпълнителите. (В друго интервю отново споделя, че е имал голям късмет с Фарах и Енгин, които се оказали много талантливи... - бележката е моя.)

"Езел" е като пъзел, чиито части са разбъркани в миналото, настоящето и бъдещето. В "Малкият проблем на Ейлюл" също има "скокове във времето". Можем ли да твърдим, че това е стила на Керем Дерен?
Искаш да намекнеш, че заемам от фантастиката машината за пътуване в различните времеви измерения."Играта с времето" не е мое откритие. Този похват отдавна се използва в световната кинематография, но в Турция не е много популярен. Харесва ми повествованието да върви напред и назад във времето. По-скоро, може да се каже, че обичам да решавам логически задачи. И двата сценария могат да се възприемат като главоблъсканици за разгадаване. Може би е така, защото точно по този начин си представям филмовия разказ на събитията.

А, дали турската аудитория е свикнала с такива истории, които да провокират ума?
Аз не вярвам в общоприетото схващане, че публиката не е дорасла за подобни филми. Когато тръгна "Езел", много хора критикуваха сценария. Казваха, че турците не харесват сложни сюжети, не ги разбират, а искат нещо простичко и показано "като на ревю".
Мислех, че опонентите грешат, както всъщност се оказа. "Езел" беше много успешен сериал. Зрителите го разбираха и никой не е имал проблем с възприемането му. А, сценарият и драматургията му са много сложни. Истината е, че когато се създаде нещо стойностно и впечатляващо, хората го гледат. Какво имам предвид под "стойностно"? История, която докосва сърцата им и се съизмерва с техните ценности. Която кореспондира с важните и значимите за тях, неща.

Филмът е историята на Ейлюл, или историята на Текин?
Това ще реши публиката. Разбира се, на преден план е историята на Ейлюл. Но, зависи кой от какъв ъгъл гледа и през каква призма пречупва екранното послание. Затова, всъщност има два разказа за любовта, на двама души, които са много различни. На зрителя принадлежи правото да направи собствена интерпретация на художественото внушение. През очите на Текин любовната история е една, а "разказана" от Ейлюл - съвсем друга. Ролята на балансьор е отредена за аудиторията. Историята на Текин е по-драматична и по-разтърсваща... На мене също ми е трудно да избера.

В такава любовна история обикновено жената е по-завоалирана, по-тайнствена и загадъчна. Но, при Ейлюл, като че ли, е обратното...
Да, така е, защото екранното време тече в живота на Ейлюл и ние сме в нейния свят. Гледаме филма през нейните очи. Ние, като зрители, участваме в нейното духовно пътуване.

Каква е причината за този избор?
Това е свързано с идеята за загубата. Мислите, че сте пропуснали нещо много важно и искате да се върнете и да го уловите. В моя живот често съм изпадал в тази ситуация. Така е за много хора ... Има толкова истински неща, които не забелязваме и подминаваме лекомислено. Но, когато ги загубим, болезнено усещаме липсата им. Иска ни се да върнем времето назад, но сме пропуснали мига и това вече не е възможно. Ейлюл има такъв шанс.

Защо решихте Вие да режисирате филма?
Решението беше общо. (Вероятно има предвид мнението и на продуцента - бележката е моя.) Но, у мене вече се беше породило желанието да заснема този филм. Сякаш, цял живот съм се готвил за този момент. Това е златна възможност. Като режисьор можех най-добре да представя сценария, да осъществя своята авторова идея за екранизацията му. Защо толкова държах на това? Защото за мене той е специален. Опитвам се да кажа, че усещането ми за него е твърде лично. В текста има много съществени "нещица", на които, смятах, че трябва да се акцентира. Щеше да е по-лесно да го направя аз и мисля, че това е само плюс за филма. Така се стигна до идеята за режисьорския ми дебют.

Напоследък, холивудските сериали и филми се отличават с новаторство и креативност. Има ли вече и в Турция условия за такива продукции?
Не знам как ще е в бъдеще, но сега това е невъзможно. В Америка тази тенденция е през последните пет-шест години. В творчески аспект, телевизионнните сериали са по-напред от холивудското кино в момента.Там, толкова много филмови дейци залагат на креативността, че можем да говорим за своеобразен феномен. А у нас, за да бъде първостепенно творческото начало, трябва да се промени културата ни. Политиката и социалната ни чувствителност също трябва да са други. Сега телевизията е пълна с изисквания и ограничения, които блокират свободата на твореца.
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Пон Мар 03, 2014 2:08 pm

На Show TV на практика спират почти всички сериали: "Записал съм твоето име в сърцето си"(Adını Kalbime Yazdım), "Sevdaluk", "Ask Ermek Hayarller". Не се знае, но стои на дневен ред за евентуално прехвърляне на друг канал, сериала "Не се измъчвай заради мен"("Benim İçin Üzülme"), който има що-годе рейтинг.(06 март 2014 г.; 20:00 ч.; Show tv – ep.52):
Все още няма информация за новия сериал "Her sevda bir veda" Изображение, но и той е с много нисък рейтинг.
Вървят слухове за продажба на tv канала мисля: Ще се разбере ...Изображение Дизито "Ask Ermek Hayarller" (Любов, Хляб, Мечти) с участието на Müjde Ar, Berna Laçin, Sinan Tuzcu, Elif Merve Çolak,Leyla Köse, Furkan Andıç, Barış Hacıhan, Deniz Baysal, İrem Altuğ и Ayça Eren, ще излъчи финален епизод в четвъртък. 22:30 по Show TV , като се анонсира, че епизодът ще бъде с изненадващ край.


Tomris Giritlioğlu Изображение, която е главен режисьор и копродуцент на дизито "Her Sevda Bir Veda", също е обявила, че преустановява взаимоотношенията си с Show TV
/04.03.2014 Salı - 11:32, dizifilm.com/Изображениеmurat tokat ‏@mtokat /06 март 2014: Последните четири епизода на „Не се измъчвай заради мен”/"Benim İçin Üzülme"/ ще се излъчат не през м. март, а през м. април.
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Пет Мар 07, 2014 10:17 pm

Веселият Джем и щедрият Ръсел
ИзображениеИзображение

Джем Йълмаз не престава да удивлява. Той е организирал частно парти за актьора Ръсел Кроу, който като режисьор снима филма „The Water Diviner”(разказващ за битката при Дарданелите по време на Първата световна война) с участието и на турските звезди Йълмаз Ердоган и Мерт Фърат. Изображение
По време на снимките за актьорите се е намерило и време за отдих. Предишния път те са се веселили в Asmalimescit. Този път са дошли на партито с изпълнение на певицата Бянка. Към края на партито, почти след полунощ, Джем Йълмаз им е пял весели песнички, докато гостите са похапвали тортичка с изстудени питиета и все пак са се наслаждавали на Бянка.
Когато Ръсел Кроу си тръгнал, на улицата го обсадили деца и най-смелото от тях му поискало пари. Актьорът им е дал 100 австралийски долара .
Снимките приключват. Последния ден Джем Йълмаз е наредил за екипа на снимачната площадка черпене с баклава.
Филмът ще излезе в края на годината.
ИзображениеИзображение
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Пет Мар 14, 2014 9:49 am

Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот roslava » Пет Мар 14, 2014 11:36 am

Petan,благодаря на теб и на Варна за превода за интервюто на Туба, [11363_980.GIF] Тя ми е любимка и всичко което се качи за нея като инфо ми е много интересно.
Изображение
Аватар
roslava
Почетен член
Почетен член
 
Статус:
Мнения: 12320
Регистриран на: Пет Ное 27, 2009 5:31 pm

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Пет Мар 14, 2014 11:46 am

roslava написа:... Тя ми е любимка и всичко което се качи за нея като инфо ми е много интересно.

Преместих го в темата за "Мръсните пари", защото е дадено по този повод !
Има май и други в темата "Asi след 5 години" мисля: ..., но след като Туба се снима вече, интервютата и новините за нея ще са в откритата вече тема за сериала намигане:

Тук пускаме инфо за другите турски дизита и актьори, които тръгват по tv, и за които няма отделни теми ...
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Съб Мар 15, 2014 11:42 am

Изображение
Нещо интересно с вчерашна дата (14 март 2014), което е било поместено в MİLLİYET Cadde , но аз го прочетох с GT ето тук [difus_blush2.gif]
Yerli Dizi İhracatı Düşebilir… Neden mi?
MİLLİYET Cadde yazarlarından Ali Eyüboğlu’nun yazısı:
Dünya Türkiye’den böyle diziler istiyor

......
http://www.televizyondizisi.com/index.p ... 188444/54/
Cuma, Mart 14th, 2014
petan с GT от турски написа:Експорта на турските сериали спада ...Защо?
Светът иска от Турция такива сериали Изображение

От износ на сериали Турция печели по $ 150 милиона и разбира се, това е добре дошло ... но това не е устойчив процес за турския телевизионен сериал ...
Колко от тези сериали, които са се задържали на екран най-малко два сезона, операторите искат да закупят . Днес и възможностите на рейтинговата система не отчитат точно и не могат да покажат всичко... за такова дизи като „Малката невеста” високата рейтингова оценка не звучи привлекателно за чужденците.
Чуждестранните оператори, които желаят да закупят и публикуват турски дизита, имат общи изисквания, обобщени в 5/пет/ точки:
1. Добър рейтинг на дизито ...
2. Снимки в Истанбул, Босфора, имения (конаци), луксозни автомобили, ярък и модерен начин на живот ... най-малкото!
3. Изобилие от интриги ...
4. Артистите трябва да са известни на съответното географско място ...
5. Да са публикувани най-малко 48 епизода (за предпочитане).

мисля: Колко от стартиралите през този сезон отговарят на тези 5 точки ?!?
сетих се: Само „Прилив и отлив”, но той не е направил още и един сезон.(б.м. да не забравяме, че е това е адаптация на американски сериал).
Ако tv индустрията не намери незабавно решение на тази тенденция, печалбата от $1 млн. на година от експорт ще бъде лъжа.
Наскоро в Истанбул имаше пазар на турски tv сериали ... не дават резултата, но от статията се подразбира ...

В тази връзка ето къщата на Елиф от дизито "Мръсни пари и любоФ" Изображение
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Сря Мар 26, 2014 1:57 pm

9 ВЕЛИКОЛЕПНИ МЪЖЕ Изображение
в априлския брой наGQ Изображение
Halit Ergenç, Ozan Güven, Mehmet Günsür, Aras Bulut İynemli, Engin Öztürk, Tolga Sarıtaş, Selim Bayraktar, Sarp Akkaya ve Serkan Altunorak

http://cadde.milliyet.com.tr/2014/03/26 ... tesem-adam
[difus_blush2.gif]

Изображение
Muhteşem Adamlar kamera arkası
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

Re: Тема за съобщения и статийки от тр. преса!!!

Мнениеот petan » Съб Апр 05, 2014 2:44 pm

Изображение
"Yasak" 11 Nisan Cuma günü başlıyor.

Новият исторически сериал "Yasak"/Забранено/ тръгва по atv на 11 април 2014, петък 20:00.
Продуцент -Erol Avci ;
Режисьор - Kudret Sabancı;
Сценаристи - Volkan Sümbül, Emre Özdür, Meryem Gültabak и Ali Demirel
В главните роли - FİKRET KUŞKAN, DENİZ ÇAKIR и BURAK YAMANTÜRK

История за последните години на Османската империя... животът на различните класи на обществото ... любов, страст, алчност, амбиции и мечти, отмъщение ...
http://izleyiciplatformu.com/haber/2865-dizi-haberleri-dizi-news-yasak-11-nisan-cuma-gunu-basliyor.html
Аватар
petan
Глобален Модератор
Глобален Модератор
 
Статус:
Мнения: 7771
Регистриран на: Пон Сеп 06, 2010 9:09 am
Местоположение: София
Пол: Жена

ПредишнаСледваща


  • Advertisement

Назад към Karadayı / Хулиганът

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта